Sluit zoeken

De Musa 'Da Jiao' - Bak banaan

De Musa Da jiao is een geweldige bananensoort die zeker bij de verzamelaar niet mag ontbreken. Het leukst is dat hij ook echte bananen gaat krijgen! Hierdoor wordt hij ook wel bakbananenplant genoemd. Deze bananen zijn namelijk uitstekend om te bakken of frituren.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Musa 'Da Jiao' winterhard?

De bakbananenplant kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van -5 graden. Daaronder dient hij beschermd te worden, of naar binnen geplaatst te worden.

Hoe een Musa 'Da Jiao' te verzorgen?

U kunt alles over de verzorging van de Musa 'Da Jiao' vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel

Hoe een Musa 'Da Jiao' te beschermen tegen vorst / Overwinteren

Wanneer de kou onder -5 graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een Musa 'Da Jiao'. Dit doet u door vliesdoek (een goed ademende dunne doek) om de bladerkruin heen te wikkelen, zodat de wind geblokkeerd wordt. Wij raden af de Da Jiao in de vollegrond te plaatsen, maar altijd in een pot, zodat bij extreme temperatuur de plant naar binnen kan.

Wanneer de Musa 'Da Jiao' water geven?

Wanneer de Musa 'Da Jiao' buiten staat heeft hij tijdens de koude dagen weinig water nodig. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de bananenplant nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Musa 'Da Jiao'?

Een Musa 'Da Jiao' houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Musa 'Da Jiao'.

Hoe een Musa 'Da Jiao' te snoeien / knippen?

Voor een Musa 'Da Jiao' is het een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden en afsterven. Deze kunt u simpelweg dichtbij de stam afknippen. De bananenplant ondervindt hier geen last aan. Het wordt ook vaak aangeraden om voor de winter de bladeren af te knippen zodat de energie daar niet meer heengaat om te groeien, omdat het nieuwe jaar er weer nieuwe bladeren aan zullen komen.

Wanneer de Musa 'Da Jiao' naar binnen zetten?

De Musa 'Da Jiao' kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen. Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Maar, bij -5 vrieskou krijgt hij het zwaar. Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden.

Waarom krijgt een Musa 'Da Jiao' gele bladeren?

Het kan zijn dat de Musa 'Da Jiao' te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. De bladeren kunnen verwijderd worden met een schaar, of met de hand.

Zijn Musa 'Da Jiao's giftig voor katten / honden ?

De Musa 'Da Jiao' is niet giftig, en kan dus prima geplaatst worden in een omgeving met katten/honden.

Waar een Musa 'Da Jiao' kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

De Musa Da Jiao is een bijzondere bananensoort, ook wel de bakbanaan genoemd. Het is een kruising tussen de Musa sikkimensis en Musa balbisiana.

Hierdoor kan hij ook een aantal graden vorst verdragen.
Deze banaan groeit erg snel en u hoeft niet lang te wachten op een flinke banaan. De onderkant van het bananenblad is met een witte waas bezet.

Deze bananensoort heeft bredere bladeren en ze zijn ook steviger dan bijvoorbeeld de Musa basjoo, wat als gevolg heeft dat ze niet snel stuk waaien.
Hij vindt zijn oorsprong in China waar hij op dit moment veel verbouwd wordt voor zijn vrucht.
Message

Afhalen in Opeinde / Route