Sluit zoeken
Koningsdag zijn wij Open! Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om te shoppen in onze tropische showroom!

Pampasgras kopen

Wilt u de geweldige plant Pampasgras kopen? De 'Cortaderia selloana Rosea' is een zeer unieke soort plant die hoog wordt en mooie roze pluimen krijgt. Zeer populair!

FAQ / Veelgestelde vragen

Hoe hoog wordt Pampasgras?

Pampasgras kan wel tot 2,5m hoog worden onder optimale omstandigheden. Onder gemiddelde omstandigheden zal dit korter zijn, bijv. 1-2 meter.

Is Pampasgras winterhard?

Pampasgras is wel winterhard, maar als de winter streng is dient het wel beschermd te worden. Dit kan op meerdere manieren gedaan worden.

Hoe moet Pampasgras verzorgd worden?

Pampasgras vereist niet veel verzorging, het is een makkelijke plant. Wilt u het extra verwennen, voeg dan Mediterrane voedingsgrond om de kluit toe, dan blijft het extra gezond en sterk en wortelt het optimaal. Zorg dat het gras niet uitdroogd door de kluit regelmatig te controleren op droogte. De kluit dient altijd vochtig te zijn.

Heeft Pampasgras extra voeding nodig?

In principe niet, Pampasgras gedijt makkelijk en goed onder simpele omstandigheden. Wel kunt u zijn levenskracht meer verzekeren door voedingsgrond te gebruiken en extra plantenvoeding (Mediterrane Voedingstabletten, die zijn het beste). Dan krijgt u het mooiste Pampasgras.

Moet ik Pampasgras snoeien?

Wij raden aan elk jaar rond maart het pampasgras kort te snoeien. Pas op voor scherpe stengels. Maak het kort tot ongeveer 25cm hoogte. Dan is het klaar om nieuwe verse scheuten aan te maken op tijd voor het groeiseizoen.

Waar plaats ik Pampasgras het beste?

Pampasgras houdt wel van een goede voedingsbodem en vooral van een plek met veel licht en warmte. Zorg dus voor genoeg licht, warmte, en een goede bodem.

Waar kan ik pampasgras kopen?

Roze pampasgras is eigenlijk niet heel makkelijk te krijgen. Maar wij zorgen ervoor dat we deze met het voorjaar en de zomer ruim op voorraad hebben!

De Cortaderia Selloana 'Rosea' (Roze Pampasgras) is een zeer unieke soort pampasgras dat niet hoger wordt dan 150 cm.
Het is een prachtige plant die uw tuin een unieke kleur geeft, omdat zijn bloemen een roze kleur hebben die je niet vaak tegenkomt.
Het siergras moet in de winter afgeknipt worden en groeit het jaar daarop weer terug.

Soms met strenge winters is vorstbescherming wel gewenst.

UITPLANT RUIMTE:
Om de 30 cm kunnen ze uitgeplant worden om een mooie volle bak te krijgen. (Tip: vul ze ook aan met de witte pampas soort, zodat u een geweldig mooi effect zal krijgen met roze en wit)
Message

Afhalen in Opeinde / Route