Sluit zoeken

Bananenplanten

Swipe de planten
Planthoogte
tot
Eigenschappen
Palmboom (0)
Tropische plant (0)
Is winterhard (0)
Kan goed over wind (0)
Blijft groen (0)
Niet giftig/stekels (0)
Gemakkelijk in onderhoud (0)
Bonsai (0)
Krijgt bloemen (0)
Wat mag het kosten?
tot


9/9
Pas aan
Sorteer:
Laat meer zien
Plantensoorten in 'Bananenplanten'

Een bananenplant kopen doet u bij ons!

Een bananenplant kopen doe je bij Teeninga Palmen, want wij leveren de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!

Bananenplanten zijn geweldige tropische planten, waarvan er een aantal zijn die onze temperaturen kunnen verdragen, of geschikt zijn als kamerplant.

Meest gestelde vragen over de bananenplant FAQ

Is de bananenboom / bananenplant een boom?

De bananenplant wordt veel gezien als een tropische plant of boom, maar is officieel een kruid, 's werelds grootste kruid (kruidachtige). Door de tuinbouwkundigen wordt hij zelfs tot een groente gerekend. Volgens de culinaire definitie is het een vrucht. Maar als het eropaan komt, is het een kruid :)

Is de bananenplant giftig voor katten / honden?

De bananenplant die we hier in Nederland groeien is niet giftig, en kan dus veilig in de tuin geplant worden, of in een pot in een kamer waar dieren kunnen komen.

Kan een bananenplant in huis groeien?

Het is geen probleem om een bananenplant binnenshuis te groeien. Wij raden wel aan de plant een zonnige plek te geven. Reken er wel op dat hij snel groot wordt, maar bladeren kunnen zonder probleem afgeknipt worden. Hij zal gewoon doorgroeien.

Kan een bananenplant in de schaduw?

De bananenplant houdt het meest van veel zon, maar kan ook prima in half-schaduw staan. Minder dan dat en hij zou zijn kracht kunnen verliezen. Hij zal wel minder snel groeien.

Kan een bananenplant in een pot?

Een bananenplant kan prima in een pot, daar heeft hij geen probleem mee. Zorg wel dat 's winters de pot beschermd wordt. De plant zal in een pot vaker water nodig hebben, en zal waarschijnlijk minder groot worden (afhankelijk van de potmaat) dan in de volle grond.

Kan je bananenplanten kweken uit zaad?

De zeer populaire Musa basjoo kan niet gekweekt worden uit zaad, omdat die geen zaad krijgt, die wordt in laboratoria gekweekt. Maar, andere bananenplanten kunnen wel uit zaad opgekweekt worden, zoals de Musa sikkimensis, Musa balbisiana, Ensete glaucum en de Ensete ventricosum. Het is ook niet zo moeilijk om die te kweken, maar kost wel veel tijd en geduld.

Kan je een bananenplant splitsen?

Veel bananenplanten krijgen vanuit de basis uitlopers van nieuwe bananenplanten. Wanneer die een bepaalde leeftijd hebben bereikt kunnen die van de moederplant afgesplitst worden.

Hoe vermeerdert een bananenplant zich?

Veel bananenplanten krijgen op een gegeven moment uitlopers bij de basis, dat worden geheel nieuwe bananenplantes.

Kan je een bananenplant snoeien?

Dorre bladeren, geknakte bladeren, en om andere reden, kunnen gewoon afgeknipt worden. De plant ervaart hier niet veel problemen van en zal gewoon verder groeien. Om een extra grote plant te krijgen raden wij snoeien zelfs aan, dan verstevigt de plant zichzelf.

Hoe een bananenplant water te geven

Bananenplanten houden van veel vocht, omdat ze voornamelijk uit vocht bestaan en het ook snelle groeiers zijn. Wanneer in de volle zon hebben ze het meeste nodig. Geef ze 's zomers en in de warme dagen van de lente elke dag water. In de herfst en winter hoeft het minder vaak. In de winter raden wij af om veel water te geven omdat dat de wortels kan beschadigen. Houd de grond lichtvochtjes en niet meer.

Kan ik ook een winterharde bananenplant kopen bij jullie?

Jazeker, onder de winterharde soorten vallen de Musa basjoo en de Da Jiao bakbanaan, en ook de Musa velutina!


Message

Afhalen in Opeinde / Route