Sluit zoeken
GROTE NAJAARS LEEGVERKOOP! OP=OP! ALLES 15% KORTING - CODE 15NAJAAR22

De Chamaerops humilis - Europese Dwergpalm

Bij ons kunt u allerlei maten van de Chamaerops humilis kopen. Wij bieden u een ruim aanbod aan van deze erg populaire winterharde palmboom, voor ieder wat wils.

Chamaerops humilis is een winterharde palm

Wij vinden de Chamaerops humilis een van de mooiste en geschiktste palmen voor ons Nederlandse klimaat. Vooral omdat hij erg sierlijk is. Het is een elegante palm, die desondanks temperaturen tot -13 kan hebben.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Chamaerops humilis?

De Chamaerops humilis is een middelmatige groeier. In het begin groeit hij redelijk snel, maar wanneer hij volwassener wordt, groeit hij in verhouding zo snel niet meer.

Hoe hoog wordt de Chamaerops humilis?

De Chamaerops humilis wordt ongeveer 5 meter hoog in Nederland in de volle grond.

Chamaerops humilis, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een humilis wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een humilis het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Chamaerops humilis, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de humilis dor worden. Zodra ze zo dor zijn dat ze de palm lelijk maken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de humilis (en de meeste palmbomen) zijn stam.

Is de Chamaerops humilis giftig?

De Europese dwergpalm is niet giftig. Wel heeft hij stekeltjes. Deze palm kan beschouwd worden als huisdiervriendelijk. Kinderen zouden zich eventueel kunnen bezeren aan de stekeltjes die aan de takken zitten.

Aanrader voor uw tuin! Een sierlijke palmboom die goed winterhard is (-13C), en gemakkelijk te verzorgen is.

Dit is de enige inheemse soort palm die in Europa voorkomt (langs de Middellandse kust), vandaar ook zijn naam "Europese palm".

Deze palm is een echte aanwinst in uw tuin, die goed tegen droogte kan en het beste in een pot kan blijven staan.

Het is eigenlijk de meest makkelijke palmboom om in de Nederlandse tuin te zetten, omdat hij goed tegen een stootje kan. Bijv. als u een keer vergeet water te geven, dan is dat geen ramp.

Dus.. wilt u een palmboom kopen en wilt u er niet veel naar omkijken, dan is dit de soort die u zoekt.

Hij houdt ervan dat het water goed weg kan lopen. Wilt u deze palm in de volle grond zetten, dan raden wij u aan onder de palm grind te doen zodat het water goed kan weglopen.

Deze palm heeft in de meeste gevallen meerdere stammen. De bladeren kunnen een lengte krijgen van 50 cm.

De bladeren van deze palm zijn grijs, en de stengels hebben stekels.

Op het blad van de Chamaerops Humilis zitten stekels, en hij heeft mooie groene bladeren met een compacte bladerkroon
Message