Sluit zoeken

De Chamaerops humilis - Europese Dwergpalm

Bij ons kunt u allerlei maten van de Chamaerops humilis kopen. Wij bieden u een ruim aanbod aan van deze erg populaire winterharde palmboom, voor ieder wat wils.

Chamaerops humilis is een winterharde palm

Wij vinden de Chamaerops humilis een van de mooiste en geschiktste palmen voor ons Nederlandse klimaat. Vooral omdat hij erg sierlijk is. Het is een elegante palm, die desondanks temperaturen tot -13 kan hebben.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Chamaerops humilis?

De Chamaerops humilis is een middelmatige groeier. In het begin groeit hij redelijk snel, maar wanneer hij volwassener wordt, groeit hij in verhouding zo snel niet meer.

Hoe hoog wordt de Chamaerops humilis?

De Chamaerops humilis wordt ongeveer 5 meter hoog in Nederland in de volle grond.

Chamaerops humilis, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een humilis wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een humilis het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Chamaerops humilis, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de humilis dor worden. Zodra ze zo dor zijn dat ze de palm lelijk maken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de humilis (en de meeste palmbomen) zijn stam.

Is de Chamaerops humilis giftig?

De Europese dwergpalm is niet giftig. Wel heeft hij stekeltjes. Deze palm kan beschouwd worden als huisdiervriendelijk. Kinderen zouden zich eventueel kunnen bezeren aan de stekeltjes die aan de takken zitten.

Deze palm kunt u kiezen als een alternatieve palmsoort, of als aanvulling op de meer normale palmsoorten. Dit is namelijk een zeer unieke soort die niet direct doet denken aan de typische palm die u veelal direct tegenkomt op vakantie.

Hij geeft een sterke tropische sfeer aan de omgeving waar hij wordt geplaatst, het is namelijk echt een tropenplant, met een unieke uitstraling. Wat vaak meteen opvalt aan de midden-tot-grote maat van de humilis, is dat hij meestal meerstammig is. Deze stevige stammen showen direct al een bijzonderheid, die geen andere plant geeft. Alleen de Trithrinax campestris is vergelijkbaar in vorm, en toch heeft die z'n eigen stijl. Wij moeten er wel eventjes bij vermelden: deze palm heeft dorens aan de stengels, dus dat kan eventueel wat prikken opleveren als hij wordt beetgepakt.

Bekijk de foto's, en bepaal zelf of u deze tropische geweldenaar in uw situatie wilt toepassen. Wij leveren deze palm voor exclusief lage prijzen, en sommige grotere maten kunnen alleen bij ons verkregen worden.

Ook komt deze palm met een paar voordelen:
⦁ Hij is gemakkelijk te onderhouden, een dagje geen water is niet een
groot probleem
⦁ Behoorlijk winterhard, namelijk tot -13 graden
⦁ Sterke plant wanneer goed doorworteld, niet snel ziek of lelijk
Message

Afhalen in Opeinde / Route