Sluit zoeken

Palmbomen

U wilt graag een palmboom kopen?

Laat u inspirerend door onze uitgebreide assortiment van verschillende soorten en maten!

Wij hebben onze palmen in verschillende categorieën ingedeeld, zodat u makkelijker uw juiste palm kunt vinden.

Wilt u bijvoorbeeld een winterharde palmboom kopen voor uw tuin, dan kunt u al onze winterharde palmen vinden bij de categorie Winterharde palmen.

Deze palmen hebben wij speciaal voor u uitgezocht om in uw tuin aan te kunnen planten of in een pot te houden en zijn winterhard genoeg om in de tuin te kunnen staan.

Wilt u liever een kamerpalm kopen? Wij hebben voor u alle kamerpalmen op een rij gezet. Deze palmbomen zijn speciaal geselecteerd om in uw huis neer te kunnen zetten.

Ze zorgen voor een tropische sfeer in huis en zuiveren ook nog eens de lucht zodat er meer zuurstof in uw huis is.


Wilt u een tropische palmboom kopen voor bijvoorbeeld uw subtropische kas of uw kantoor? Wij hebben een groot aanbod tropische palmbomen. Deze hebben wij speciaal voor u op een rij gezet. U kunt ze vinden in de categorie 'Tropische palmen'.

Tropische palmbomen zijn uniek en geven de ruimte waarin ze worden geplaatst de sfeer van tropische oorden.

Deze palmen zijn geïmporteerd uit de tropen en worden minimaal een aantal jaren geacclimatiseerd aan het aantal lichturen in Nederland. Dit wordt gedaan in een gigantische tropische kas.

U kunt onze tropische palmbomen gebruiken voor bijvoorbeeld een subtropisch zwempardijs, subtropische kas of in uw kantoor. Let wel op: sommige soorten hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om te groeien, zoals de kokospalm. Die kunt u alleen op een plek plaatsen waar een luchtvochtigheid van minimaal 70% is, en de temperatuur niet lager dan 18 graden komt.


Wilt u een semi-winterharde palmboom kopen? Deze palmen hebben wij speciaal voor u uitgezocht en kunnen in de lente en de zomer buiten staan, en enkele graden vorst verdragen.

Wilt u een mooie palm kopen die u in de zomermaanden buiten kunt zetten? Dan zijn deze palmen echt iets voor u.

Veelgestelde Vragen over palmbomen

Hoe moet ik voor mijn palmboom zorgen?

U kunt een palmboom kopen, maar dan hebt u zeker kennis nodig over de verzorging ervan. Een palmboom is op zich een vrij makkelijke plant, maar heeft wel een paar punten waarop gelet moet worden.

De wortels van een palmboom wortelen graag in een luchtige grondstructuur. Wij raden mediterrane voedingsgrond aan om de worteling te bevorderen.
Palmbomen houden van voedingsstoffen om te groeien en sterk te worden. Daarvoor raden wij aan de palmboom bij te voeden met bacteriele voedingstabletten. Deze tabletten zorgen dat de grond actief wordt bacterieel, en dat hij gevoed zal gaan worden met hoge kwaliteit voedingsstoffen voor een jaar lang. Ook dient u de grond lichtvochtig te houden in de lente, herfst en winter. In de warmste dagen van de zomer mag de kluit elke dag kletsnat, het kan niet nat genoeg op die dagen, omdat de palm veel vocht verbruikt en er ook een deel zal verdampen.
In de winter wanneer er veel kou is, dan bij een kouverschil van 7 graden van de aangegeven winterhardheidsaanduiding, kunt u de palm gaan beschermen. Dit doet u door de pot in te pakken met een isolerend materiaal zoals bubbeltjesplastic. En de kruin pakt u in met een ademende stof, zoals vliesdoek of jute.
bij hele erge kou kunt u een lichtslang om de stam heen doen, aan, en dan een isolatiemateriaal eromheen zodat de warmte binnen blijft.

Welke palmboom moet ik kiezen?

Wanneer u een palmboom wilt kopen zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Elke palmboom vereist een beetje licht. Dus een pure schaduwplek wordt erg afgeraden. Halfschaduw is de minste vereiste.
Als u de palmboom binnen wilt plaatsen in de warmte op een zonnige plek, dan heeft u in principe de keus uit alle soorten, want alle soorten palmbomen kunnen binnen. Dus dan komt het neer op wat u het mooist vindt en wat het beste past bij uw woning ook voor de komende groeijaren.
Als u de palmboom buiten wilt plaatsen, dan raden wij de winterharde soorten aan, tenzij de palm in de winter naar binnen gebracht kan worden. De meest winterharde soorten die wij verkopen zijn de Trachycarpus fortunei, Chamaerops humilis (Vulcano), Wagnerianus, de koolpalm, en nog andere soorten (bijv. Jubaea chilensis). De semi-winterharde soorten zijn in principe ook geschikt, maar hebben sneller bescherming nodig, of moeten bij noodzaak naar binnen.
Maar bij het kiezen van een palmboom gaat het er vooral om wat u zoekt, mooi vindt, en dan ook gekeken naar jaren later, denkend aan de groei van de palmboom.

Hoe plant ik mijn nieuwe palmboom?

U heeft een palmboom gekocht, en wilt nu weten hoe die geplant moet worden in pot of in de tuin.
Wanneer u in een pot plant, dient u de pot op te vullen met grond totdat de bovenrand van de kluit iets onder de potrand komt, zodat bij het water gieten, het water er niet vanaf loopt. Wij raden aan de pot geheel aan te vullen met Mediterrane voedingsgrond. Dit zorgt voor optimale doorworteling.
Wanneer u in de vollegrond plant, raden wij aan om een ruime hoeveelheid mediterrane voedingsgrond rond de kluit te verspreiden, zodat de wortels optimaal kunnen wortelen, en geen hinder krijgen van de grondsoort. De bovenkant van de kluit van de palm dient gelijk te worden aan de grondhoogte. Als de palm niet gelijk is met de grondhoogte dient u of dieper te graven, of wat grond op de bodem bij te leggen.

Kan ik echt palmbomen kopen voor hier in Nederland?

Ja dat is geen probleem meer! Met onze klimaatverandering, de warmere winters, kunnen de meest winterharde palmsoorten prima in Nederland leven. De Fortunei is hiervoor het meest geschikt vanwege zijn winterhardheid, en geeft echt een tropen look aan elke omgeving.

 


Afrekenen
Message

Afhalen in Opeinde / Route