Sluit zoeken
GROTE NAJAARS LEEGVERKOOP! OP=OP! ALLES 15% KORTING - CODE 15NAJAAR22
22 Sep t/m 27 Sep
22 September t/m 27 September

Planten en Bloemen Encyclopedie

Hydrocultuur toepassen bij uw planten

Hydrocultuur is een systeem wat het watergeven vergemakkelijkt. Het houdt in dat er een watermeter geplaatst wordt in de plant gecombineerd met vochtvasthoudende grondvulling, zoals Vulcastrat. De meter geeft aan wanneer de plant weer water nodig heeft. Wanneer u water geeft, geeft hij aan wanneer u genoeg gegeven heeft. Dit systeem is dus ideaal om water geven makkelijk te maken. Kijk daarom bij ons aanbod van watermeters!

Index

Hoofdpunten

  • Hydrocultuur verzorgen
  • Vulcaponic
  • Geschikt planten
  • De watermeter
  • Wat heeft u nodig voor hydrocultuur
  • voordeel van hydrocultuur

Het voordeel van hydrocultuur

Het voordeel van hydrocultuur is dat u de plant minder vaak hoeft water te geven hierdoor heeft de plant een langere levensduur.
Ook verzuurt de grond niet, en is de kans op ongedierte zeer klein. Kort samengevat, door hydrocultuur toe te passen, dient u gemakkelijker de juiste hoeveelheid water en voeding toe aan uw plant.

Wat heeft u nodig voor hydrocultuur

Om met hydrocultuur te beginnen heb je en paar dingen nodig zo als.

1. Watermeter
2. Hydrokorrels
3. Inzethoes
4. Hydrocultuur plant
5. Hydrocultuur voeding
6. Plantenbak

De watermeter

Gebruik een watermeter om te controleren hoeveel water er in de pot zit. Als er geen water onderin de pot staat, staat de bovenkant van de rode peilstok op . Hoe meer water in de buitenpot, hoe hoger de rode peilstok. Het maximaal toegestane niveau wordt aangegeven door een streepje . Het streepje geeft het optimale waterpeil aan. Voeg bij het water geven water toe tot dit niveau. Als u bijvoorbeeld 2 weken op vakantie bent, kunt u soms water bijvullen totdat de rode peilstok het -niveau bereikt. Belangrijk: Voordat u water toevoegt, moet u het waterpeil verlagen tot onder . Kantel eventueel de zijkant van de pot om te zien of de watermeter nog stijgt.

Vulcaponic

Vulcaponic is een van de zoo vele substraten. Maar Vulcaponic is wel en substraat die we u graag aanraden. Vulcaponic is ook en zeer professioneel substraat. Het is een soort gruis dat een vergelijkbare werking heeft als kattenbakvulling, het neemt water op dat met vergelijking van normale potgrond meer water op zuigt tot wel 30 cm. Diep dit zorgt er voor dat het water niet bij de wortels blijft staan. En daarom de kans op wortel rot zeer verminderen. het helpt de wortelen ook met het behalen van meer zuurstof zo dat de plant beter kan groeien. En in het algemeen en beter resultaat kan hebben.

Hydrocultuur verzorgen

Hydrocultuurplanten moeten ook van tijd tot tijd worden gepot. Doe dit alleen als er veel wortels in de binnenpot groeien. U hoeft de binnenpot niet te verwijderen, maar zet de oude binnenpot gewoon in de nieuwe grotere binnenpot. Op deze manier kunnen wortels blijven groeien en kan hydrocultuur het werk afmaken. Lees bij het kopen van planten de onderhoudstips goed door. Volg de handleiding nauwkeurig.

Terug naar boven

Welke Planten zijn Geschikt

Niet alle planten zijn geschikt voor hydrocultuur. Hydrocultuurplanten staan met de wortels in het water, hiervoor zijn ze speciaal opgekweekt. Daarom zijn niet alle planten geschikt voor hydrocultuur. Maar als u toch hydrocultuur wilt gebruiken voor u plant. Raadden we u aan om Vulcaponic dit is en nieuwe ontwikkeling van hydrocultuur.

Terug naar boven

Kijk op onze homepage

voor onze speciale aanbiedingen en alle categorieën voor allerlei soorten palmen en mediterrane planten en bloemen!

Message