Sluit zoeken
Het is weer de tijd om sfeer te brengen in huis met deze donkere dagen! Ontvang 10% korting met code DONKER10

De Washingtonia robusta - Woestijnpalm

De Washingtonia robusta is een geweldige mooie sierlijke palm, die ook wel de woestijnpalm genoemd wordt. Deze palm komt voor in Afrika en de Mediterraanse kust. Hij ontleent zijn sierlijkheid aan zijn lange dunne bladeren waar mooie draadjes omheen krullen.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Is de Washingtonia robusta giftig voor honden of katten?

Nee, deze palmboom kan prima geplaatst worden op een plek met dieren. Wel krijgt deze palm doorns, dus de dieren moeten er niet op gaan springen enz.

Hoe snel groeit de Washingtonia robusta?

De groeisnelheid van de Washingtonia robusta hangt af van zijn grootte en leeftijd, oftewel de leeffase, maar tijdens de piek van z'n leven groeit hij wel tot een meter per jaar! Dit vereist wel optimale omstandigheden.

Hoe winterhard is de Washingtonia robusta?

De Washingtonia robusta is winterhard tot -5 graden Celsius. Wij raden aan de palmboom binnen te halen wanneer het gaat vriezen. Vriestemperatuur met wind is funest voor de Washingtonia.

Hoe moet ik mijn Washingtonia robusta verzorgen?

U kunt alles over de verzorging van de robusta vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel

Hoe lang leeft een Washingtonia robusta?

De verwachte leeftijd van een Washingtonia robusta is hoger dan 500 jaar! U kunt dus zonder probleem een robusta aanschaffen, want hij wordt ouder dan wij zelf.

De Washingtonia robusta is een geweldige mooie sierlijke palm, die ook wel de woestijnpalm genoemd wordt. Deze palm komt voor in Afrika en de Mediterraanse kust. Hij ontleent zijn sierlijkheid aan zijn lange dunne bladeren waar mooie draadjes omheen krullen. Daarmee valt hij bijna bij iedereen in de smaak.

De Washingtonia groeit een dikke stam, maar is desondanks niet winterhard. Zijn stengels hebben kleine doorntjes, pas dus op als u omgaat met deze palm, voor krassen in uw huid of gaatjes in de kleding.

Als u toch graag deze palm buiten zou willen hebben staan, dan is dat mogelijk tot een temperatuur van -5 graden. Daaronder krijgt hij echt problemen.
Message

Afhalen in Opeinde / Route