Jazeker! De Musa basjoo is volledig winterhard, maar dat geldt enkel voor de stam. De wortels dienen onder de grond te blijven, want daar vriest het niet of nauwelijks. Boven de grond blijft de stam overeind staan die tegen de kou kan. De bladeren dienen verwijderd te worden voor de vorstperiode. Dan komen er in het voorjaar weer heel snel nieuwe grotere bladeren!
De Musa basjoo kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van 18 graden onder nul. Daaronder dient hij beschermd te worden.
U kunt alles over de verzorging van de Musa basjoo vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel
Wanneer de kou onder -18 graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een Musa basjoo. Dit doet u door vliesdoek (een goed ademende dunne doek) om de bladerkruin heen te wikkelen, zodat de wind geblokkeerd wordt. Als de Musa basjoo in de volle grond staat, dan is daar geen bescherming voor de kluit voor nodig. Maar als hij in een ongeisoleerde pot staat, dan moet de kluit ook beschermd worden. Dit doet u door bubbeltjesplastic (of ander isolerend materiaal) rond te pot te wikkelen. Zodat de wind geen invloed meer heeft door de rand van de pot.
Wanneer de Musa basjoo buiten staat heeft hij tijdens de winters weinig water nodig, bijna geen. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de bananenplant nog genoeg water.
Een Musa basjoo houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Musa basjoo.
Voor een Musa basjoo is het een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden en afsterven. Deze kunt u simpelweg dichtbij de stam afknippen. De bananenplant ondervindt hier geen last aan. Het wordt ook vaak aangeraden om voor de winter de bladeren af te knippen zodat de energie daar niet meer heengaat om te groeien, omdat het nieuwe jaar er weer nieuwe bladeren aan zullen komen.
De Musa basjoo kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen. Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Maar, bij -18 vrieskou (dus echt bij uitzondering in Nederland) krijgt hij het zwaar. Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden.
Voor het vermeerderen van de Musa basjoo verwijzen wij u graag naar ons uitgebreide encyclopedie artikel waarin alles wordt uitgelegd.
Het kan zijn dat de Musa basjoo te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. De bladeren kunnen verwijderd worden met een schaar, of met de hand.
De Musa basjoo is niet giftig, en kan dus prima geplaatst worden in een omgeving met katten/honden.
Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!
Super bedankt! voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. Wij waarderen onze klanten enorm!
U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!