Sluit zoeken

De Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm

Bij ons kunt u allerlei maten van de Phoenix canariensis, de Canarische Dadelpalm kopen. Wij bieden u een breed aanbod aan van deze erg populaire semi-winterharde palmboom.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit Phoenix canariensis?

De groeisnelheid van een canariensis hangt af van de leefomgeving en de verzorging. In Nederland zou hij wanneer goed verzorgd, als volwassen palm (een paar jaar oud op zijn minst) wel 30cm kunnen groeien. Jongere dadelpalmen groeien minder snel, van 3 - 20cm per jaar.

Hoe hoog wordt de Phoenix canariensis?

Op de Canarische eilanden kan een dadelpalm wel 13 meter hoog worden. Maar in Nederland blijven ze vaak kleiner, slechts enkele meters. Maar het is wel goed mogelijk om een grotere te importeren uit de tropen.

Phoenix canariensis, hoe vaak water geven?

In de winterperiode in de kou kan een dadelpalm wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een dadelpalm het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Wanneer bloeit een Phoenix canariensis?

Na enkele jaren bloeit de Phoenix canariensis. Dit gebeurt zelden bij dadelpalmen die binnen staan, maar eerder bij welke buiten staan en groot zijn geworden. De bloeitijd is rond Augustus. Hij krijgt hangende trossen met roomgele bloemen. Later na het bloeien krijgt hij eetbaar rood-geel fruit.

Phoenix canariensis, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de canariensis dor worden. Zodra ze te dor zijn om de palm nog mooi te laten lijken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de canariensis zijn stam.

Hoe winterhard is een Canarische dadelpalm?

Een Canarische dadelpalm is winterhard tot ongeveer -6 graden celsius. Dit betekent dat wanneer het erg gaat vriezen, de palm beschermd moet gaan worden. Daarboven kan hij kou prima hebben.

Hoe bescherm je een Canarische dadelpalm in de winter?

Wordt het ongeveer -6 graden gevoelstemperatuur? Bescherm uw palmboom dan met een beschermingsvliesdoek. Wordt het nog kouder? Haal de palm dan naar binnen!

Hoe een Canarische dadelpalm te verzorgen?

Verwen de palm door de kluit te omringen met Mediterrane voedingsgrond, voor goede worteling en een juiste voedingsbasis. Geef regelmatig water, maar wanneer het erg koud wordt heeft hij bijna geen vocht nodig. Wanneer de bladeren dor worden kunt u deze afknippen naar wens. De palm overleeft dit wel. Verwen uw Canariensis met extra Palm Focus complexe voeding, daarvan wordt hij extra sterk en behoudt z'n mooie groene kleur. De Canariensis houdt van licht, dus zet 'm nooit op een donkere plek.

Hoe lang duurt het voordat de Dadelpalm groot is?

In Nederland kan het wel 50 jaar duren voordat hij op z'n uiterste grootte is. In principe groeit een palm altijd door, maar in ons klimaat gaat dat wat langzamer dan in een tropisch klimaat.

Wij vinden de Phoenix canariensis een soort van tropische superplant. Hij is simpelweg zo mooi!

Voor een grote binnenruimte is deze plant uitzonderlijk toepasbaar. Maar voor buiten is hij niet de allermakkelijkste. Echt heel mooi wat een Canariensis doet in een tuin, maar hij komt wel met een paar eisen: hij mag niet kouder staan dan -6 graden. Dan heeft hij echt hulp nodig, van bijv. vorstdoek eromheen en daar binnenin een warmtekabel. Ook moeten de bladeren in de winter bij elkaar gebonden worden en beschermd. Bij een grote maat kan dat nogal een karwei zijn. Maar wij doen eventueel aan servicepakketten hiervoor.

Bent u bereid te voorzien in deze eisen, dan zal de Canariensis u echt een stevige portie tropische vakantiesfeer geven. Hoe groter de palm, hoe indrukwekkender het effect. Ook een kleinere maat groeit al snel naar een grootte dat het echt een mooie sfeer geeft. U kunt dus met een klein budget ook al een heel mooi resultaat bereiken.

Deze palm vindt u ook vaak in tropische vakantieoorden. Vaak staan ze te pronken in hoogtes van 7 - 15 meter de lucht in, in de heerlijke zomerse warmte en met de zon of maan die erachter schijnt... dat is dus ook mogelijk in Nederland!
Message

Afhalen in Opeinde / Route