Teeninga Palmen "Hét Online Tropisch Tuincentrum én Grootleverancier van Palmbomen en andere Mediterrane Planten."
Gehele Aanbod
Olijfbomen
Winterharde Palmbomen

Teeninga Palmen
Een Uitstekend Goed Doel

Teeninga Palmen lijkt misschien enkel gericht te zijn op het verkopen van Mediterrane Planten, maar er speelt veel meer. Teeninga Palmen/Ministry is namelijk niet gericht op persoonlijk gewin, maar op winst om te herinvesteren en te investeren in de toekomst van mensen die minder toebedeeld zijn.

In dit artikel kunt u alles lezen over onze visie, wat wij hebben gedaan, en wat wij in de toekomst willen bereiken.

1 Onze Visie
2 Projecten
3 Toekomst
1. Onze Visie
2. Projecten
3. Toekomst
HOOFDSTUK 1

Onze Visie: groeien om de minderbedeelden te helpen

In dit deel leggen wij uit wat onze visie is als goededoelen organisatie, wat wij met onze winsten willen doen, wie wij willen helpen ermee en hoe.

Arme mensen in nood hulp bieden

Er hoeft weinig gezegd te worden over de nood in de wereld, die is er duidelijk en die is groot. Wij hebben verschillende landen op het oog om te helpen met voorzieningen. Denk aan het helpen met het bouwen van waterputten met filters in gebieden waar er geen watervoorzieningen zijn. Ook doen wij aan voedselvoorziening in de armste sloppenwijken waar gezinnen dankbaar zijn als ze weer een week voorraad hebben. Of bijv. het inkopen van kinderspeelgoed in arme landen voor lage prijzen om vervolgens uit te delen aan kinderen die normaal een afvalflesje of zelfs een dop al als speelgoed beschouwen.

Investeren in eigen toekomst en toenemend in het goede doel

Teeninga Palmen is gericht op het uitkeren van relatief kleine lonen. Dit houdt in dat vergeleken met andere 'goede doelen' organisaties, die bekend zijn in Nederland, wij maar een fractie aan lonen uitkeren, tot een beperkte hoogte.

De rest van de winst wordt geherinvesteerd in het bedrijf, en 10% van de netto winst gaat naar het investeren in de goede doelen. Hierdoor groeit Teeninga Palmen/Ministry snel, en kan de hoeveelheid die uitgekeerd wordt naar het goede doel steeds toenemen.

TeeningaPalmen omvat Teeninga Ministry, het daadwerkelijke goede doel

Teeninga Ministry is de goede doelen organisatie die ook daadwerkelijk de missies in het buitenland uitvoert. Wij hebben bijna geen onkosten aan ingewikkelde bedrijfsprocessen, waardoor er bijna geen cent verloren gaat, en bijna al het geld kan uitgekeerd worden naar de hulpbehoevenden. Wij doen dit door zelf af te reizen naar de arme gebieden en zelf de voedselpakketten uit te delen, en de projecten uit te voeren.

HOOFDSTUK 2

Projecten uit ons korte verleden

In de paar jaar dat Teeninga Palmen/Ministry bestaat zijn we er al een aantal keer op uitgetrokken naar het buitenland om daar mensen te helpen in nood. In dit hoofdstuk laten wij enkele van deze gebeurtenissen zien.

Uitdelen van rijst en speelgoed in indonesië

Het was een geweldige tijd in Indonesië, waar wij de armen hebben mogen helpen. Wij reisden van dorpje naar dorpje en zochten de groepen mensen die het meeste onze hulp nodig hadden.

We kochten grote zakken rijst in, laadden die op een aanhangwagen, en deelden ze uit. De mensen waren heel erg dankbaar voor het krijgen van een zak rijst, waar ze een week mee vooruit konden.

Vergeleken met Nederland was het speelgoed daar heel erg goedkoop. Hierdoor konden wij een hele winkelvoorraad inkopen van ballonnen, barby poppen en meer. Daarna gingen we naar een weeshuis en gaven de kinderen daar al dit speelgoed. Het was een geweldige ervaring om hieraan deel te mogen nemen. Heel mooi, hoe die kinderen verwend werden met de speeltjes en hoe ze daarop reageerden, hun ogen oplichtend, dankbaar.

Dit was in 2019, en we gaan zeker weer een keer terug naar Indonesië. Hoe meer onze organisatie groeit, hoe meer hulp wij kunnen bieden.

Het is ook binnen onze visie om videorapportages te gaan maken in de toekomst van deze reizen.

Uitdelen van rijst en lollies in Gambia

Ook in Gambia hebben wij een hele mooie tijd gehad waarin wij arme mensen mochten helpen. We reisden net als bij de vorige trip van dorpje naar dorpje op zoek naar de mensen die echt onze hulp nodig hadden. Weer kochten we grote zakken rijst, laadden die in een grote auto en gaven die weg. Ze waren er erg dankbaar om. Een dankbaarheid die we hier in Nederland weinig tegenkomen.

Ook kochten we zakken lollies om ze uit te delen aan de kinderen. Dit was een hele ervaring! Wanneer we ze gaven kwamen er uit het niets ineens hordes kinderen aanrennen, die ons omsingelden. Het waren er zoveel dat we terug onze auto in moesten. Het was moeilijk om weg te rijden met al die kinderen om de auto heen.

Ook deze reis was in 2017, en we zijn zeker weer van plan terug te komen.

Voedselpakketten uitdelen in Roemenië

Het was een hele bijzondere tijd in Roemenië, zowel spannend als hartverscheurend. We kochten een grote voorraad voedselpakketten, waarvan 1 pakket een gezin voor een week kon voorzien van goed voedsel.

We bezochten verschillende dorpen en daarin de sloppenwijken. Wat we zagen was echt hartverscheurend. De leefomstandigheden waren echt erbarmelijk te noemen. Desalniettemin was het een hele mooie ervaring om deze mensen te hebben mogen helpen.

Dit artikel is opgezet door Teeninga Palmen. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in onze webwinkel van winterharde palmbomen en andere winterharde mediterrane planten.
HOOFDSTUK 3

Onze visie voor de toekomst

Teeninga Palmen/Ministry heeft een grote toekomstvisie. Wij verwachten veel groei van onze onderneming en dus een groter effect te kunnen hebben in de wereld. Ook als organisatie willen wij nieuwe grotere doelen bereiken, en dat kunnen presenteren naar buiten toe. In dit hoofdstuk geven wij hier de details over.

Groei en bloei

Onze voornaamste doel is om te groeien als bedrijf. Niet voor persoonlijk gewin, maar om meer te kunnen geven aan de hulpbehoevenden. Om dit te bereiken herinvesteren wij de meeste winst weer in het bedrijf: uitbreiding van ons terrein, grotere voorraden aanleggen van meer soorten Mediterrane planten, promotie, het hoort allemaal bij een onderneming. Ondanks de groei en de focus op promotie, blijft ons zicht op het kunnen helpen van mensen in nood.

De organisatie zo effectief mogelijk maken en behouden

In de toekomst zullen wij groeien. Dan zullen we ongetwijfeld te maken krijgen met bedrijfsprocessen en die te structureren. Er zullen meer mensen in dienst komen, en vrijwilligers, en daarvan worden de organisatiestructuur en de processen complexer. Wij doelen erop deze processen zo efficiënt en effectief mogelijk te maken, ook d.m.v. gebruik van moderne technologie. Op deze wijze zullen wij zoveel mogelijk overhead onkosten besparen. Ook accepteren wij geen hoge salariseisen. Mensen die bij ons werken hebben hart voor het doel.

Geweldige projecten uitvoeren

Uiteindelijk willen we veel verder gaan dan het voorzien van een week voedsel aan een aantal dorpjes. Wij willen permanente waterbronnen aanleggen met een hoogwaardig filtersysteem, zodat iedereen in bepaalde dorpen schoon drinkwater kan krijgen.

Wij willen weeshuizen bouwen zodat kinderen die afgestoten zijn een kans krijgen om zich te ontwikkelen, sociaal, emotioneel, intellectueel en een kennisbasis kunnen krijgen, wat ons brengt naar het bouwen van scholen. Dit alles en meer ligt in ons hart om in de toekomst te realiseren.

Bij Teeninga draait het niet om geld, maar om de mensen in nood. Onze explosieve groei de laatste 3 jaar getuigt van onze kracht en het potentiëel van onze toekomstmogelijkheden.

Teeninga Palmen "Hét Online Tropisch Tuincentrum én Grootleverancier van Palmbomen en andere Mediterrane Planten."
Gehele Aanbod
Olijfbomen
Winterharde Palmbomen