Sluit zoeken

Olijfbomen kopen

• Grote en kleine • Tot aan wel 1000 jaar oud • Topkwaliteit • Scherpe prijzen

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de olijfboom winterhard?

De olijfboom kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van 13 graden onder nul. Daaronder dient hij beschermd te worden.

Hoe een olijfboom te verzorgen?

U kunt alles over de verzorging van de olijfboom vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel

Hoe een olijfboom te beschermen tegen vorst / Overwinteren

Wanneer de kou onder -13 graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een olijfboom. Dit doet u door vliesdoek (een goed ademende dunne doek) om de bladerkruin heen te wikkelen, zodat de wind geblokkeerd wordt. Als de olijfboom in de volle grond staat, dan is daar geen bescherming voor de kluit voor nodig. Maar als hij in een ongeisoleerde pot staat, dan moet de kluit ook beschermd worden. Dit doet u door bubbeltjesplastic (of ander isolerend materiaal) rond te pot te wikkelen. Zodat de wind geen invloed meer heeft door de rand van de pot.

Wanneer de olijfboom water geven?

Wanneer de olijfboom buitenstaat heeft hij tijdens de winters weinig water nodig, bijna geen. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de olijf nog genoeg water.

Wat voor grond wil de olijfboom?

Een olijfboom houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de olijfboom.

Hoe een olijfboom te snoeien / knippen?

Voor een olijfboom is het een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden en takjes lelijk. Deze kunt u simpelweg dichtbij de tak waar hij uit is gegroeid afknippen. De olijfboom ondervindt hier geen last aan. Ook kunt u een olijfboom vormsnoeien, door takjes te knippen naa de vorm die u wilt. Wij raden wel aan om redelijk wat blad over te houden zodat de olijfboom goed door kan blijven groeien, omdat de bladeren het opnamepunt zijn van zonlicht wat de groei bepaalt.

Wanneer de olijfboom naar binnen zetten?

De olijfboom kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen. Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Maar, bij -13 vrieskou krijgt hij het zwaar. Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden.

Hoe een olijfboom te stekken / vermeerderen

Voor het stekken en vermeerderen van de olijfboom verwijzen wij u graag naar ons uitgebreide encyclopedie artikel waarin alles wordt uitgelegd.

Waarom krijgt een olijfboom gele blaadjes of verliest hij bladeren?

Het kan zijn dat de olijfboom te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat blaadjes dor worden. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. De bladeren kunnen verwijderd worden, en evt. lelijke takjes mogen afgeknipt worden.

Zijn olijfbomen giftig voor katten / honden ?

De olijfboom is niet giftig, en kan dus prima geplaatst worden in een omgeving met katten/honden.

Waar een olijfboom kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

Waarop letten bij een olijfboom?

U kunt kijken of de bladeren geen vreemde ziekteverschijnselen hebben. Ook kunt u kijken of de olijfboom een goede bodem heeft. Een voedingsarme bodem kan betekenen dat de olijf niet veel weerstand zal hebben. Vraag ook waar de olijfboom vandaan komt. Uit een gebied waar geen kou voorkomt, of uit een kas, dan heeft de olijfboom geen moeilijkere tijden gekend, en zal hij waarschijnlijk minder weerstand hebben tegen kou en ziekte.

Waar komt de olijfboom vandaan?

De mensheid teelt al zo'n 6 tot 8000 jaar olijven. De bakermat hiervan ligt in het Oostelijke deel van de Middellandse Zee in het grensgebied van Turkije en Syrië (Koerdistan).

Palmboom kopen zoals de Trachycarpus fortunei..
Perfect voor in de tuin omdat ze sterk zijn en winterhard zijn tot -17C.

De Olea Europaea is de meest bekende olijfboom in onze Nederlandse tuinen. Door hun hoge winterhardheid kunnen ze prima in ons klimaat overleven en brengen ze letterlijk de mediterraanse sfeer in onze tuin.

Als alternatief voor een palmboom kopen, kunt u zeker aan de olijfboom een geweldige aanwinst hebben.

Al onze olijfbomen zijn van zeer hoge kwaliteit en stuk voor stuk geselecteerd en uitgezocht bij onze kwekers. Hierdoor ontvangt u een olijfboom van de beste kwaliteit.

Het is wel erg belangrijk dat u bij het kopen van een olijfboom moet nagaan dat ze niet zomaar een dikke stam krijgen. Wij hebben er namelijk soorten tussen zitten van maar liefst 1000 jaar oud. Daarom luidt bij ons het spreekwoord,´Een olijfboom heb je niet voor even maar je hele leven!´

Daarom is het erg verstandig om de juiste maat uit te zoeken. Soms kun je beter wat meer uitgeven bij de aanschaf van een olijfboom, dan minder.. Wilt u namelijk een dikke stam of een hoge olijfboom dan raden wij aan deze ook uit te zoeken, bij ons vindt u namelijk de goedkoopste grote olijfbomen!

U kunt natuurlijk ook kiezen voor onze snel groeiende kleinere maten. Deze groeien zeer snel en zijn geweldig om mee te beginnen.

Wij raden een dikkere stam aan. Hoe dikker de stam, hoe sterker de plant.

Wij hebben een breed assortiment in olijfbomen. Kijk daarom rustig rond op onze webwinkel.

Ook kunt u ze uitzoeken in onze tropische showroom!
Message

Afhalen in Opeinde / Route