Sluit zoeken

Planten en Bloemen Encyclopedie

Uw plant voorzien van goede voeding

Onze Deals

Planten die groen zijn moeten dat natuurlijk ook blijven. Wij leggen u hier in dit hoofdstuk uit hoe uw bloeiende of tropische plant op de juiste manier gevoed kan gaan worden en daardoor gezond en sterk worden en blijven.

Index

Hoofdpunten

  • Potgrond is de basis
  • Vloeibare voeding wordt vaak gebruikt
  • Een plant is een body builder

Waarom het goed is om uw plant bij te voeden

Goede voeding is het halve werk. Daarom is het ook goed om te weten dat uw kamer of tuin plant ook voeding nodig heeft. Dit heeft uw plant voornamelijk nodig in zijn groei en bloei seizoen (lente en zomer).
Door uw plant te voorzien van de juiste voeding zal hij u belonen door mooie donkergroene bladeren. Of, als het om een bloeiende plant gaat, zal hij prachtig gaan bloeien!

Uw plant is eigenlijk een bodybuilder

U kunt het beste de plant vergelijken met een bodybuilder die de hele week bezig is zijn spieren groter te maken. Hierbij is de juiste voeding een must om te groeien. Wel zo'n 80% van de 'spier'groei hangt af van de voeding! Zo kan uw jonge plant natuurlijk ook niet beter groeien als hij niet de juiste planten voeding ontvangt!

Terug naar boven

Wat de beste voeding is voor een plant

Elke plant is anders en heeft zijn eigen voedingslijstje van stoffen waardoor hij sneller gaat groeien.

Voeding voor kamerplanten

Wist u dat er veel voeding op de markt is die uw plant niet helpt om te groeien, maar juist om te sterven?
Dit komt doordat ze bestaan uit samenstellingen waarin schadelijke chemicaliën zitten. Die zorgen er meestal voor dat de plant een paar maanden er geweldig bij staat, maar later toch lelijk gaan worden. Wij raden daarom ook aan om uw kamerplant universele voeding te geven, zoals Florentus. Dit zal de groei bevorderen en de wortelgroei doen toenemen.

Voeding voor palmbomen

Wij zien vaak palmbomen langs de weg met lelijke gele bladeren of allerlei dode punten eraan, terwijl ze in de winkel een prachtige donkergroene kleur hebben.
Dit komt namelijk omdat palmen (vooral in de pot) ook voeding nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat uw palmboom er weer prachtig bij gaat staan. Ook houden palmen er niet van om allerlei gekke middeltjes te krijgen die ze eigenlijk maar een paar maandjes een boost geven. Wij raden daarom ook onze voedings tabletten aan. Dit is speciale voeding die de kwekers in Spanje ook gebruiken. En is dus volledig biologisch, en het bevat letterlijk alles wat een palmboom nodig heeft. U hoeft daarom niet ook nog een extra palm booster er bij te kopen of een wortel booster. Nee, het bevat echt alles wat uw palm qua bijvoeding nodig heeft.

Voeding voor olijfbomen

Olijfbomen zijn prachtige mediterraanse planten die ook wel eens een slokje voeding nodig hebben, zodat ze hun mooie lichtgrijze bladeren behouden. Voor olijfbomen raden wij Olive Focus aan. Dit is vloeibare voeding speciaal gemaakt voor olijfbomen.
Olive Focus zorgt ervoor dat uw olijfboom er super mooi bij gaat staan en het stimuleert de wortelgroei. Olive Focus is gebaseerd op zeewier en is ook helemaal biologisch.

Terug naar boven

Voedingsgrond, de basis, net zo belangrijk als bijvoeding

Goede potgrond is de basis, omdat de plant hier in en op, moet groeien en bloeien. Dit is dus super belangrijk voor de de plant!
Er zijn veel verschillende soorten grond die u kunt gebruiken voor uw planten. Bijv. neem een palmboom.. Wat voor grond kunt u het beste aan de palm geven, zodat hij optimaal zal gaan groeien?

Dit leggen leggen wij hier verder uit.

Potgrond voor kamerplanten

Door alle potgrondsoorten ziet u door de bomen het bos niet meer. Wij raden aan voor gewone kamerplanten om bijv. Groene Jan of universele potgrond te gebruiken. Dit zal de groei van uw plant bevorderen. Let wel op: hierin zit voeding voor niet meer dan enkele maanden. Wilt u zeker zijn van goede voedingsvoorziening, dan kunt u het beste gaan voor Florentus Kamerplanten Voedingsgrond. Deze is van zeer hoge kwaliteit en heeft daarom ook het keurmerk 'Goede Grond'.

Potgrond voor tuinplanten

Voor gewone tuinplanten kunt u het beste Groene Jan of een andere tuingrond gebruiken. Maar met Groene Jan verwent u ze wel, zodat ze verzekerd zijn van een goede voeding, waardoor ze mooier groen zullen worden en blijven.

Potgrond voor mediterraanse planten

Mediterraanse planten komen niet van oorsprong uit ons kikkerlandje en hebben hierdoor een gespecialiseerde voedingsbodem nodig!
Voor Mediterraanse plantensoorten zoals Yucca's, Olijfbomen, Palmbomen, Agaves en Bananenplanten raden wij speciale Mediterraanse potgrond aan. Zowel voor als u ze buiten in de tuin plant, of in huis, of voor in de tuin, kunt u het beste de Mediterraanse potgrond mengen met de aarde, zodat uw plant gewend gaat raken aan de aarde om hem heen. Hierdoor zal hij de nieuwe omstandigheden sneller en beter gaan accepteren, waardoor hij sneller gaat groeien.
Voor Mediterraanse planten raden wij u DCM aan of Mediterraanse potgrond van Florentus. Dit zal ervoor zorgen dat uw plant mooi gaat groeien en bloeien.

Terug naar boven

Wat het beste moment is om een plant te voeden

U kunt uw kamer- of tuinplanten het beste vloeibare voeding toedienen in de lente, zomer en de herfst. Ook alle momenten dat het warmer is dan normaal is bijvoeding wenselijk. U hoeft uw plant in de koudere maanden niet bij te voeden, omdat hij dan in een soort van rustperiode zit, en hierdoor geen sterke verlangens heeft naar vloeibare voeding. Wel is het altijd belangrijk dat u uw kamerplant op tijd voorziet van de juiste voedingsgrond !

Terug naar boven

Wanneer u het beste uw plant kunt verpotten

De beste tijd om uw tuinplant te verpotten is in het voorjaar. Het zou ook nog in de zomermaanden kunnen, maar het beste is in de lente. Met gewone tuinbomen is dat weer anders. Bomen kunt u het beste in de herfst maanden planten, zodat ze in de wintermaanden lekker kunnen groeien. U kunt uw kamerplant verpotten in de lente, zomer en herfst. In de wintermaanden kan het wel, maar is het eigenlijk nog niet nodig, en de plant zal minder makkelijk de wortels herstellen in die periode.
Verpotten kunt u het beste doen in een pot van 2 tot 6 cm groter dan de oudere.

Terug naar boven

Kijk rond in deze categorie

Of bestel direct

Message

Afhalen in Opeinde / Route