Sluit zoeken

Trachycarpus wagnerianus - Chinese Waaierpalm

De Trachycarpus wagnerianus staat ook bekend als de Chinese Waaierpalm. Deze palm, familie van de fortunei, is een geweldige winterharde palmboom. Is dit de palm die u zoekt? Bij ons bent u aan het juiste adres!

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Trachycarpus wagnerianus?

Een grote wagnerianus groeit wel 20-30cm per jaar, wat vooral in de zomerperiode gebeurt. 's Winters met kou gaan de wagnerianusen in slaap, dan groeien ze vrijwel niet, tenzij ze warm gehouden worden. Een kleinere wagnerianus van bijv. 140cm, waarvan de stam ongeveer 40-50cm is, groeit met ongeveer 10cm per jaar. En nog kleinere wagnerianus's nog minder. Het komt dus neer op de grootte van de wagnerianus, hoe snel hij groeit.

Hoe hoog wordt de Trachycarpus wagnerianus?

Een wagnerianus wordt tot wel 6 meter hoog, in de tropen, maar in Nederland worden ze soms niet hoger dan 2 meter, tenzij ze geimporteerd worden en een bijzonder traject zijn ondergaan om aan ons klimaat te wennen. Let wel, in de jonge jaren groeit een wagnerianus heel langzaam. Pas na een aantal jaar begint hij op gang te komen.

Trachycarpus wagnerianus, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een wagnerianus wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een wagnerianus het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Wanneer bloeit een trachycarpus wagnerianus?

Vanaf Maart tot Juli zal de wagnerianus beginnen te bloeien. Hij laat dan gele trossen uit zijn kern komen bovenaan, die er uniek uitzien. Die trossen zitten vol met zaadjes.

Wanneer zijn de zaden van de trachycarpus wagnerianus rijp?

De zaadjes kunnen geoogst worden rond het begin van de bloeiperiode. Maar ze zijn pas rijp om gezaaid te worden wanneer ze zwart zijn gekleurd. Dit kan een aantal maand duren, daar gaat meestal een hele winter overheen.

Trachycarpus wagnerianus, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de wagnerianus dor worden. Zodra ze te dor zijn om de palm nog mooi te laten lijken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de wagnerianus zijn stam.

Trachycarpus wagnerianus, wanneer zaaien?

Wij raden aan om de wagnerianus buiten te zaaien rond het voorjaar. Binnenshuis maakt de periode niet uit.

Wij vinden De Trachycarpus wagnerianus (Chinese Waaierpalm) een prachtige palm voor in uw tuin.
Hij kan namelijk beter tegen veel wind en vocht en hij breekt zijn bladeren
niet, wat wel vaak voorkomt bij bijv. de Fortunei.

Deze geweldige winterharde palm blijft alle seizoenen mooi donkergroen. Ook bij onze wisselende temperaturen blijft deze palm er prachtig donkergroen uitzien.

Hij heeft een Bonsai-achtig uiterlijk en verliest zijn bladeren later dan de Fortunei. Hij is ook nog winterhard tot maximaal –15 graden.

Wij raden echter wel aan deze palm in te pakken als er langere periodes van -15 graden zijn.

Deze soort heeft minder kans op rot in zijn hart (ook wel kern genoemd) wat bij de Fortunei redelijk vaak voorkomt.

Dat komt omdat hij uit het Jeju eiland in Zuid-Korea komt waar het veel regent en erg koud kan worden. Hierdoor is de Wagnerianus nog beter geschikt voor de Nederlandse tuin dan bijvoorbeeld de Fortunei.

Echt een top-soort die op plaatsen waar veel wind is het beste tot zijn recht komt. Als u een palm zoekt voor uw balkon of terras, dan raden wij u deze soort aan.

Als u de Wagnerianus in de volle grond zet, raden wij u aan extra kwaliteit voedingsgrond rondom de kluit toe te voegen. Die kunt u kiezen wanneer u de palm in de winkelwagen doet.

Wilt u een winterharde palmboom kopen en hem op een plek zetten waar veel wind voor komt dan raden wij u sterk de Wagnerianus palm aan.
Message

Afhalen in Opeinde / Route