Sluit zoeken

De Nerium oleander - Oleanderplant - Verschillende Kleuren

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Nerium oleander winterhard?

De Oleander wil graag warm blijven, en kan niet onder 6 graden Celsius verdragen, dan wordt het schadelijk voor de plant. Zorg dus dat de plant buiten de zomer op een warme plek staat, en niet in de tuin.

Hoe een Nerium oleander te verzorgen?

U kunt alles over de verzorging van de Oleander vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel

Wanneer de Oleander water geven?

De Nerium oleander heeft regelmatig water nodig. Tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen. Als het wat kouder is, kan het eens in de 2-4 dagen, dat hangt van de temperatuur af en de pot en de grootte van de plant. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de oleander nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Nerium oleander?

Een Nerium oleander houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de oleander. Hierdoor kan hij extra goed wortelen en is hij voorzien van de juiste voedingsbasis.

Wanneer de Nerium oleander naar binnen zetten?

Wij raden aan altijd de oleander binnen te houden. Alleen op dagen met warmte boven 10 graden Celsius mag hij naar buiten.

Waarom krijgt een oleander dorre bladeren?

Het kan zijn dat de oleander te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. De bladeren kunnen verwijderd worden met de hand. Eventueel kunnen kale takjes weggehaald worden met een schaar.

Zijn Nerium oleanders giftig voor katten / honden ?

De oleander is een giftige plant, dus bij een omgeving met veel katten of honden, kan er misschien beter voor een andere plant gekozen worden.

Waar een Nerium oleander kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

Oleanders zijn unieke tropische planten die met hun prachtige bloemen de tropen naar uw huis of tuin brengen!

Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder roze, rood en wit. Enkele met schitterende dubbele bloemen en met gevulde bloemen.

De Oleanders komen oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied tot in Japan.

Ze zijn matig tot niet winterhard, dus moeten ze in de periode van kou naar binnen gehaald worden, ondanks dat dit op andere plekken wordt verteld dat ze wel winterhard zijn!

Oleanders houden het liefst van een plekje in de volle zon, maar kunnen ook prima op een half schaduw plaats staan.
Message

Afhalen in Opeinde / Route