Sluit zoeken
tropische-plant
Licuala Spinosa - Mangrove Fan Palm 245-255cm
1003,97

Licuala spinosa 250cm

3 tot 10 dagen levertijd
Foto voor deze maat
Voorbeeldfoto's (van meerdere maten)
Foto van hoofdproduct
De foto van de maat is niet het exacte exemplaar dat u zult ontvangen. U ontvangt een plant van dezelfde kwaliteit in een vergelijkbare vorm.
Wij begrijpen dat u eerst graag ziet wat u zult ontvangen, daarom hebben wij de fotoservice dat u foto's ontvangt uit onze voorraad, en dan kunt u een keuze maken. Stuur ons hiervoor via Whatsapp een berichtje.


Lees verder
Partnerkweek i De Licuala spinosa, ook wel de Mangrove Fan Palm genoemd, is een majestueuze palm, vanwege zijn bladeren die lijken op die van de bamboepalm.

Deze palmboom komt uit zuidoost Azië, en groeit in kleine groepjes. Hij kan maximaal 4 meter hoog worden.

Het is een tropische waaierpalm, waar hij dan ook erg bekend om staat. De Licuala spinosa houdt van een zonnig plekje en geeft een prachtige uitstraling!

Dit is echt een prachtige tropische palmboom voor de verzamelaar.

Deze palm kan zowel in het kantoor als in de woonkamer staan.

Hij kan ook prima in een subtropisch zwembad geplaatst worden.

De kluit mag absoluut niet uitdrogen, deze dient altijd vochtig te zijn.
Minimale temperatuur
15°C
Standplaats
Lichte schaduw / zon
Bewatering
Regelmatig water geven
Komt uit
Asia
Grondsoort
Mediterraanse voedingsgrond
Vollegrond
nee
Kuipplant
Ja
Bloeiperiode
N.v.t.
Groeisnelheid
Normaal
Verder lezen
Let op, belangrijk!
Hoogte (incl. pot):
± 250 cm
Potmaat:
50 cm
Min. hoogte:
245 cm
Max. hoogte:
255 cm
Geschat gewicht:
50kg
Winterhard:
Nee
1003,97
Min. hoogte incl. pot:
Breedte kweekpot:
245cm
50cm
Meer info
Levertijd:
Verzending:
3 tot 10 werkdagen
Gratis vanaf 300,-
Let op, belangrijk!
Product toelichting
De Licuala spinosa, ook wel de Mangrove Fan Palm genoemd, is een majestueuze palm, vanwege zijn bladeren die lijken op die van de bamboepalm.

Deze palmboom komt uit zuidoost Azië, en groeit in kleine groepjes. Hij kan maximaal 4 meter hoog worden.

Het is een tropische waaierpalm, waar hij dan ook erg bekend om staat. De Licuala spinosa houdt van een zonnig plekje en geeft een prachtige uitstraling!

Dit is echt een prachtige tropische palmboom voor de verzamelaar.

Deze palm kan zowel in het kantoor als in de woonkamer staan.

Hij kan ook prima in een subtropisch zwembad geplaatst worden.

De kluit mag absoluut niet uitdrogen, deze dient altijd vochtig te zijn.
Minimale temperatuur 15°C
Standplaats Lichte schaduw / zon
Bewatering Regelmatig water geven
Komt uit Asia
Grondsoort Mediterraanse voedingsgrond
Vollegrond nee
Kuipplant Ja
Bloeiperiode N.v.t.
Groeisnelheid Normaal
Let op, belangrijk!
Deze plant staat in onze partner privekas en kan helaas niet particulier bezocht worden. Wel kunnen wij eventueel foto's maken voor u van een specifiek exemplaar.

Wij raden altijd aan om een gekochte plant direct te verpotten naar een grotere pot, omdat de potten die verkocht worden vaak compleet doorgeworteld zijn. Ook is dat beter voor het vasthouden van vocht in de grond.

Meestal is de plant die u ontvangt nabij de minimummaat. De hoogte van de plant is altijd incl. de pothoogte. De plantgrootte is afhankelijk van de varierende leverantie aan ons en hoe lang de plant in onze voorraad heeft gestaan.

Dit artikel vereist Pallet/Speciaal transport. Hieraan zijn extra verzendkosten verbonden. Voor meer informatie over onze verzending klik hier

Bekijk alle 750+ winkel recensies
Laat uw palmboom stralen

Een plant geeft veel meer sfeer en oogt mooier met een decoratieve pot die bij zowel de plant en de omgeving past. De diameter van een plantenbak voor deze Licuala spinosa dient 58 - 100 cm te zijn. Deze pot-plant verhouding is niet alleen mooi, maar maakt ook de verzorging makkelijker.

Geef een draai aan onze potten carrousel!

Licuala spinosa verzorging

Water geven

Deze plant dient regelmatig water te krijgen. Tijdens zonnige periodes raden wij aan elke dag water te geven. Tijdens minder zonnige periodes raden wij 1 maal per 3 dagen aan, tenzij het heeft geregend.

Standplaats

Deze plant dient geplaatst te worden op een plek waar de zon veel schijnt. Hoe meer zon, hoe sneller de groei, maar ook hoe meer vocht hij nodig heeft.

Voeding

Voeding is erg belangrijk voor planten. Wij raden aan deze plant van een goede voedingsbodem te voorzien d.m.v. het gebruik van hoogwaardige mediterraanse voedingsgrond. Ook raden wij aan extra voedingsstoffen toe te dienen.Mediterraanse voeding tabletten, deze drukt u simpel weg naast de plant in de grond. Dit zorgt voor de voorziening van alle nodige voedingsstoffen. De plant zal dan ook zijn donker groene bladkleur behouden.

Snoeien

Het snoeien van een palm is simpel. Wanneer een blad dor begint te worden dient de redelijk dikke tak ervan vlakbij de stam afgeknipt te worden met bijv. een snoeischaar. De palm krijgt elk jaar weer nieuwe scheuten die uitgroeien tot grote waaierbladen.

Onze plantmaten worden bepaald door de kleinste plant te meten tot de grootste, in een veld met honderden planten. Omdat een plant een natuurlijk product is, kan het voorkomen dat de plant iets kleiner uitvalt dan de aangegeven minimale maat.

Deze afwijking is maximaal 10cm. Wij hanteren in onze richtlijnen ook deze speling van max. 10cm op de minimale maat aanduiding.

Let ook op: indien u een plant bestelt die in de winter geen blad heeft, is hij waarschijnlijk (wanneer besteld in de wintermaanden, of begin voorjaar) kleiner dan de minimale hoogte. Dit is in alle gevallen eigenlijk geen enkel probleem. Zodra de plant begint met het groeien van uitlopers, zal hij de aangegeven hoogte zeer snel bereiken. Uw aankoop heeft dus de juiste maat binnen korte tijd.

Speciaal transport is nodig voor grotere/zwaardere planten of objecten. Dit transport kost 29,95 (gratis voor bestellingen vanaf 300). Het voordeel van dit transport is echter wel dat er veel meer producten geselecteerd kunnen worden zonder dat er nog meer extra transportkosten gerekend moeten worden. De levertijd van dit transport is meestal binnen 1 werkdag maar het kan 1 of meer dagen langer duren. Als u niet thuis bent wanneer de chauffeur komt, wordt de bestelling voor de deur geplaatst.
Route (Opeinde)
Message

Afhalen in Opeinde / Route