Sluit zoeken

De Fatsia japonica - Vingerplant

De Fatsia japonica, ook wel bekend als de Vingerplant, is een prachtige tropische plant die een echte eyecatcher in je tuin kan zijn. Met haar grote, donkergroene bladeren die lijken op handen, voegt deze plant met haar bijzondere vorm en uitstraling echt iets toe aan je buitenruimte. De Fatsia japonica komt oorspronkelijk uit Japan en bloeit in de herfst met witte bloemen.

De Vingerplant groeit snel en is redelijk vorstbestendig, maar bij temperaturen onder -10 graden Celsius is het verstandig om de plant binnen te zetten of te beschermen. Zorg er altijd voor dat de kluit licht vochtig blijft.

De Fatsia japonica gedijt het beste op een koele, lichte plek zonder direct zonlicht. Met haar prachtige bladeren en unieke vorm zal deze plant zeker voor een tropische sfeer in je tuin zorgen. Vergeet niet om de plant regelmatig te controleren op water en voeding, en om hem in de lente flink terug te snoeien voor een mooie, volle groei. Let op: de Fatsia japonica wordt vaak als giftige plant genoemd, dus houd hier rekening mee in een huishouden met kinderen of huisdieren. Als je twijfelt, kun je het beste contact opnemen met een specialist.
Message

Afhalen in Opeinde / Route