Sluit zoeken

De Yucca gloriosa 'Variegata' - Palmlelie

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Yucca gloriosa?

De Yucca gloriosa is een langzame groeier. Daarom zijn ook de kleinere maten al vrij duur. Zoekt u een plant die niet te groot uitschiet, dan is de Yucca gloriosa een goede keus.

Hoe plant ik een Yucca gloriosa?

Het planten van een Yucca is niet veel anders dan het planten van een andere plant. Probeer de kluit zo schadevrij mogelijk te houden. Zorg dat de kluit omringd is met een goede voedingsbodem. Wij raden daarvoor Florentus Mediterrane voedingsgrond aan. Maak een gat in de grond of potgrond, diep genoeg voor de kluit. Druk om de kluit heen de grond goed aan en vul aan totdat er geen greppel meer om de kluit heen is.

Hoe kweek ik een gloriosa vanuit zaad?

Een Yucca kunt u het beste zaaien in een verwarmde omgeving. Dat verhoogt de succeskans. Vul een bakje met zaai- en stekgrond, cactusgrond is ook mogelijk, en leg de zaadjes op de grond. Daaroverheen kunt u wat grid of zand gooien, totdat de zaden net afgedekt zijn. Het water geven moet uiterst voorzichtig gebeuren, omdat mogelijk de zaden wegspoelen. Het beste is om ze te sproeien totdat het licht vochtig is. Zet ze warm weg tussen 20-25C. Ontkiemen kan maanden duren!

Hoe vaak en hoeveel water moet een Yucca hebben?

Een Yucca hoeft in principe niet vaak water te hebben, omdat het een langzame groeier is en simpelwel weinig verbruikt. Controleer de grond elke paar dagen dat het niet te droog is, en zorg dat het natgemaakt wordt todat het middelvochtig aanvoelt. In de zomermaanden mag het kletsnat, maar hoeft niet.

Hoe de Yucca gloriosa bij te knippen

De Yucca heeft hele lange dunne bladeren, en die kunnen dor worden. Dat is normaal. U kunt gewoon het dorre blad tot aan het groene gedeelte afknippen. Als u dit scheef doet, lijkt het blad minder geknipt. De Yucca heeft hier geen probleem mee.

Hoe verzorg ik een Yucca gloriosa?

Een Yucca is een makkelijke plant. Wel houdt hij van wat Mediterrane bijvoeding (Palm Focus bijv.) Watergeven staat hierboven uitgelegd. Zorg dat de Yucca voldoende licht krijgt en verplaats hem niet te vaak, omdat iedere verplaatsing de Yucca moet wennen aan de nieuwe plek. Yucca's houden van veel licht, dus plaats hem op een zonnig plekje. In de winter kan het zijn dat hij bescherming nodig heeft, bij extreme temperaturen. Doe dan vliesdoek om de bladkruin heen en pak de pot in met bubbeltjesplastic.

De Yucca gloriosa, is een prachtige yucca. Hij heeft blauwgroene bladeren die na verloop van tijd donkergroen kleuren. Het is ook nog eens een plant voor de vlinders. De vlinders zijn gek op deze Yucca soort. Ook wel de Yucca gloriosa, de palmlelie genoemd.
Ook krijgen deze yucca soort klokvormige bloemen met soms een roze tot paarsrode gloed en de bloemen geven ook nog eens een heerlijke geur af.
De plant is goed winterhard, en zelfs in de wintermaanden blijven de bladeren groen.
Conclusie een prachtige en unieke plant!
Message

Afhalen in Opeinde / Route