Sluit zoeken
Koningsdag zijn wij Open! Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om te shoppen in onze tropische showroom!

De Yucca gloriosa 'Variegata' - Palmlelie

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Yucca gloriosa?

De Yucca gloriosa is een langzame groeier. Daarom zijn ook de kleinere maten al vrij duur. Zoekt u een plant die niet te groot uitschiet, dan is de Yucca gloriosa een goede keus.

Hoe plant ik een Yucca gloriosa?

Het planten van een Yucca is niet veel anders dan het planten van een andere plant. Probeer de kluit zo schadevrij mogelijk te houden. Zorg dat de kluit omringd is met een goede voedingsbodem. Wij raden daarvoor Florentus Mediterrane voedingsgrond aan. Maak een gat in de grond of potgrond, diep genoeg voor de kluit. Druk om de kluit heen de grond goed aan en vul aan totdat er geen greppel meer om de kluit heen is.

Hoe kweek ik een gloriosa vanuit zaad?

Een Yucca kunt u het beste zaaien in een verwarmde omgeving. Dat verhoogt de succeskans. Vul een bakje met zaai- en stekgrond, cactusgrond is ook mogelijk, en leg de zaadjes op de grond. Daaroverheen kunt u wat grid of zand gooien, totdat de zaden net afgedekt zijn. Het water geven moet uiterst voorzichtig gebeuren, omdat mogelijk de zaden wegspoelen. Het beste is om ze te sproeien totdat het licht vochtig is. Zet ze warm weg tussen 20-25C. Ontkiemen kan maanden duren!

Hoe vaak en hoeveel water moet een Yucca hebben?

Een Yucca hoeft in principe niet vaak water te hebben, omdat het een langzame groeier is en simpelwel weinig verbruikt. Controleer de grond elke paar dagen dat het niet te droog is, en zorg dat het natgemaakt wordt todat het middelvochtig aanvoelt. In de zomermaanden mag het kletsnat, maar hoeft niet.

Hoe de Yucca gloriosa bij te knippen

De Yucca heeft hele lange dunne bladeren, en die kunnen dor worden. Dat is normaal. U kunt gewoon het dorre blad tot aan het groene gedeelte afknippen. Als u dit scheef doet, lijkt het blad minder geknipt. De Yucca heeft hier geen probleem mee.

Hoe verzorg ik een Yucca gloriosa?

Een Yucca is een makkelijke plant. Wel houdt hij van wat Mediterrane bijvoeding (Palm Focus bijv.) Watergeven staat hierboven uitgelegd. Zorg dat de Yucca voldoende licht krijgt en verplaats hem niet te vaak, omdat iedere verplaatsing de Yucca moet wennen aan de nieuwe plek. Yucca's houden van veel licht, dus plaats hem op een zonnig plekje. In de winter kan het zijn dat hij bescherming nodig heeft, bij extreme temperaturen. Doe dan vliesdoek om de bladkruin heen en pak de pot in met bubbeltjesplastic.

Een prachtige toevoeging aan je tuin, de Yucca gloriosa 'Variegata'!

Deze Yucca heeft blauwgroene bladeren die na verloop van tijd donkergroen kleuren en is geliefd bij vlinders vanwege de klokvormige bloemen met een roze tot paarsrode gloed en heerlijke geur.

De Yucca gloriosa is ook bekend als de palmlelie en is een winterharde plant, waarvan de bladeren zelfs in de winter groen blijven.

De Yucca gloriosa 'Variegata' is een langzaam groeiende palmachtige met lange zwaardvormige bladeren en kan temperaturen tot -20 graden weerstaan. Deze plant houdt van weinig water en gedijt goed in de volle zon. Met minimale verzorging en af en toe een lichte bemesting in de zomermaanden, zal deze Yucca prachtig blijven groeien.

Kortom, de Yucca gloriosa 'Variegata' is een prachtige en unieke plant die je tuin zal verrijken. Met zijn vorstbestendigheid en weinig eisen aan verzorging, is deze Yucca een aanwinst voor elke tuin of terras. Laat je betoveren door de schoonheid van de Yucca gloriosa 'Variegata'!
Message

Afhalen in Opeinde / Route