Sluit zoeken
Koningsdag zijn wij Open! Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om te shoppen in onze tropische showroom!

De Phoenix roebelenii - Dwergdadelpalm

De phoenix roebelenii is een geweldige kamer palm die u meteen het gevoel van de Caraïbische kust geeft.
Ook is hij 1 van de makkelijkste palmen!
Bent u een kweker of tuincentrum en wilt u graag roebellinii s in uw assortiment ? Maak dan snel een zakelijk account aan op onze groothandel pagina: https://www.teeningapalmen.nl/groothandel-palmbomen
De Phoenix roebelenii is een zeer bekende en geliefde palm om in de woonkamer geplaatst te worden. Dit komt omdat hij een prachtige stam krijgt en een niet al te grote bladerkroon heeft.

Ook wordt hij niet erg groot en is daarom een van de geschiktere kamer palmbomen.

Hij wordt in Nederland ook wel de Dwergdadelpalm genoemd.

De phoenix roebelenii is 1 van de makkelijkste kamerplanten die zowel in de schaduw als in de zon geplaatst kan worden.
Hij mag in de lente en zomer maanden ook buiten geplaatst worden.

Door zijn prachtige bladeren doet de roebelenii meteen denken aan een Caraïbische kust, een geweldige soort om alvast de vakantiesfeer in huis te halen dus!

Helaas is (was) de prijs explosief gestegen. Dit komt omdat er een importverbod op deze plant is gekomen in Costa Rica waar deze prachtige palmen van oorsprong gekweekt waren.

Echter is Teeninga palmen bezig om de phoenix roebelenii weer terug naar de Nederlandse woonkamers te halen. Wij importeren namelijk uit een ander land waar de roebelenii's waar het wel legaal is en de phoenix helemaal vrij is van een virus!
Dit doen wij zowel voor de groothandel als voor de particulieren markt!

Deze zeer hoge kwalitatieve phoenix roebelenii worden buiten in het veld gekweekt en zodra ze klaar zijn in een net gedaan. Daarna worden ze weer terug gezet op hun locatie om hun net te doorwortelen, daarna worden ze naar een speciale keuring locatie genoemd zodat deze roebelenii's een Vito verklaring ontvangen. Hierdoor worden ze nogmaal overgepot en doorgeworteld en dan pas opgestuurd naar onze locatie, hierdoor krijgt u een super hoge kwalitatieve plant die ook wat meer bestand is dan de gewone roebelenii soorten die uit Costa Rica kwamen.

Deze planten zijn ook sterker om buiten neer te zetten in de zomer en lente maanden.
Message

Afhalen in Opeinde / Route