Sluit zoeken
WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND BINNEN ONZE OPENINGSTIJDEN

De Plumeria Rubra Divine - Tempelboom - Frangipani

Wist u dat de bloemen van de Plumeria, Frangipani of Tempelboom worden gebruikt in Hawaii, Voor die bloemen halskettingen?

De Plumeria, Tempelboom of Frangipani is echt een bijzondere verschijning

Wanneer u kijkt naar de bloemen van de Tempelboom, dan weet u meteen wat deze plant populair maakt. Het zijn unieke bloemblaadjes met een hele mooie kleurovergang.De Plumeria Rubra Divine in de pot tovert elke tuin om tot een bloemparadijsje! Wij raden deze Frangipani ten zeerste aan voor voor binnen, en 's zomers buiten!

Veelgestelde vragen over deze plant

Hier vindt u allerlei vragen die vaak gesteld worden over deze unieke plant.

Hoe groot wordt de Frangipani?

In tropische oorden wordt de Plumeria tot wel 8 meter hoog! Echter in Nederland vindt u ze niet hoger dan 3 meter, tenzij opgekweekt in kas..

Is de Tempelboom winterhard?

De Frangipani is absoluut niet winterhard! Hij overleeft tot maximaal +10 graden celsius. Komt de temperatuur bij 10 graden in de buurt, haal de plant dan naar binnen!

Is de Plumeria giftig voor dieren?

De giftigheid van de plumeria is niet heel erg, maar er zit sap in de stengels die eruit komt als die knappen, en dat sap irriteert en is ook giftig. Dus u kunt deze tempelboom absoluut niet consumeren. En dieren dienen er ook vanaf te blijven.

Hoe kan ik de Frangipani vermeerderen?

De Plumeria kan gestekt worden! Dus als u er 1 koopt, kunt u er meerdere van maken! Echter is dit wel een gevoelig proces dat een poosje duurt, maar dan krijgt u met wat moeite wel meerdere van deze super plant! Wij gaat dit proces later nog uitgebreid toelichten in onze encyclopedie, maar wij raden u voorlopig aan om het stekken ervan even te zoeken op internet, er zijn meerdere artikelen over geschreven

De Plumeria is een prachtige Tropische plant die in de lente en zomermaanden ook buiten geplaatst kan worden.
Hij krijgt prachtige roze bloemen en is daarmee een adembenemende tropische struik !
De Frangipani is niet winterhard en moet daarom bij +10 graden verblijven. Komt de temperatuur in de buurt van 10 graden, dan zou hij zijn bladeren verliezen. Deze zullen in mei weer terugkomen, indien hij warm staat.
Als u hem lekker warm thuis houdt (+19), zou hij niet zijn bladeren zomaar afgooien.
Hij vindt zijn oorsprong in Midden en Zuid Amerika en wordt daar veel aangeplant bij tempels vanwege zijn prachtige roze bloemen, vandaar dat de Plumeria ook wel Tempelboom genoemd wordt.
In zijn natuurlijke habitat kan de Frangipani maar liefst 8 meter hoog worden! Dit is bij ons helaas niet mogelijk. Hij zou hier niet hoger worden dan 3 meter.
De Plumeria is wel erg makkelijk te snoeien indien u hem kleiner wilt houden.
Message