Sluit zoeken

De Aloevera mitriformis - Woestijn Vetplant

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Aloevera winterhard?

De Aloevera houdt van warmte, en kan dan ook niet onder de -2 graden Celsius verdragen. Wij raden dus aan om bij vrieskou deze plant naar binnen te halen.

Hoe een Aloevera te verzorgen?

Een Aloevera houdt van een warme plek met veel zonlicht, een goede voedingsbodem en ook van bijvoeding. Een goede voedingsbodem kan verzorgd worden d.m.v. Florentus Mediterrane Voedingsgrond. Dit zorgt voor goede worteling en voorziening van de juiste voedingsbasis. Ook raden wij aan om bij te voeden met 'Ultra Focus', dit is hoogwaardige Mediterrane plantenvoeding die extra voorziet voor kracht en gezondheid. Hierdoor behoudt de plant z'n mooie diepe kleuren.

Wanneer de Aloevera water geven?

De Aloevera heeft regelmatig water nodig, maar niet veel, omdat hij langzaam groeit. Tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen. Als het wat kouder is, kan het eens in de 2-4 dagen, dat hangt van de temperatuur af en de pot en de grootte van de plant. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de Aloevera nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Aloevera?

Een Aloevera houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Aloevera. Hierdoor kan hij extra goed wortelen en is hij voorzien van de juiste voedingsbasis.

Wanneer de Aloevera naar binnen zetten?

Wij raden aan de Aloevera naar binnen te brengen wanneer het gaat vriezen.

Waarom sterven de bladeren af van de Aloevera?

Het kan zijn dat de Aloevera te weinig water krijgt in het groeiseizoen, of juist teveel tijdens minder hete dagen. Ook kan het komen door onderkoeling.

Is de Aloevera giftig voor katten / honden ?

De Aloevera bevat een gelsubstantie die wel gesmeerd kan worden op de huid zonder nadelige effecten, maar die niet oraal ingenomen mag worden. Het innemen van Aloe Vera is wel degelijk giftig. Het wordt dus afgeraden een Aloe vera te planten waar veel dieren komen.

Waar een Aloevera kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

De aloe vera is een prachtige woestijn (vet) plant die oorspronkelijk uit het Caribische gebied komt en in landen zoals Afrika voorkomt.

Het is een prachtige plant die veel voorkomt in Nederlandse huizen! Omdat hij zo makkelijk is in onderhoud en niet veel verzorging vereist.

Hij is ook erg bekend om zijn geneeskrachtige eigenschap. Het slijm van de bladeren, die wordt bijv. gebruikt op een open wond, en dan zal de wond sneller genezen.

Het is een zeer geneeskrachtige plant.

Het is een vet plant met groenblauwe stelen en kleine doorntjes aan de bladeren.

In de bladeren zit een soort slijm wat geneeskrachtig is. Zo kunt u wonden op natuurlijke wijze laten genezen.
Message