Openingstijden
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00–17:00
10:00–17:00
Gesloten
10:00–17:00
10:00–17:00
12:00–17:00
Gesloten
0
Winkelwagen
Sluit zoeken
aloe vera plant klein Dikke plant
Aloevera Mitriformis - Woestijn Vetplant 50-80cm - Dikke Plant
Naar Homepagina
Afdrukken
aloe vera plant klein Dikke plant

Aloevera Mitriformis - Woestijn Vetplant 50-80cm - Dikke Plant kopen

Momenteel niet leverbaar
 • Klantbeoordeling 9.6/10
 • Plant kwaliteit garantie
 • Veilig winkelen met Webshop Keurmerk
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Vereist speciaal transport
Productfoto's
Volwassen exemplaren
 • COVID-19 Informatie over verzending
 • COVID-19 Informatie over verzending
  De maatregelen tegen het Coronavirus hebben invloed op onze levens. Maar toch proberen wij alle orders zo snel mogelijk te verwerken en gaan alle leveringen nog gewoon door. We werken er met man en macht aan.

  Door de Corona omstandigheden kunnen wij en de postmaatschappij PostNL vertraging oplopen. Elke vraag over een update over de levering gaat ten koste van de inpaktijd. We vragen dan ook om uw geduld en begrip in deze uitzonderlijke tijd. Bedankt!
De aloe vera is een prachtige woestijn (vet) plant die oorspronkelijk uit het Caribische gebied komt en in landen zoals Afrika voorkomt.

Het is een prachtige plant die veel voorkomt in Nederlandse huizen! Omdat hij zo makkelijk is in onderhoud en niet veel verzorging vereist.

Hij is ook erg bekend om zijn geneeskrachtige eigenschap. Het slijm van de bladeren, die wordt bijv. gebruikt op een open wond, en dan zal de wond sneller genezen.

Het is een zeer geneeskrachtige plant.

Het is een vet plant met groenblauwe stelen en kleine doorntjes aan de bladeren.

In de bladeren zit een soort slijm wat geneeskrachtig is. Zo kunt u wonden op natuurlijke wijze laten genezen.
Verder lezen
Specificaties
Minimale temperatuur:
-2 ℃
Standplaats:
Lichte schaduw / zon
Bewatering:
Regelmatig water geven
Komt uit:
Aloevera mitriformis
Grondsoort:
Mediterraanse voedingsgrond
Vollegrond:
nee
Kuipplant:
Ja
Bloeiperiode:
N.v.t.
Groeisnelheid:
Normaal
Min. hoogte (incl. pot):
Max. hoogte (incl. pot):
Kluit/pot diameter:
Kluit/pot hoogte:
Geschat gewicht:
50 cm
80 cm
30 cm
38 cm
25,0 kg
Let op: Wij raden altijd aan om een gekochte plant direct te verpotten naar een grotere pot, omdat de potten die verkocht worden vaak compleet doorgeworteld zijn. Ook is dat beter voor het vasthouden van vocht in de grond.

Meestal is de plant die u ontvangt nabij de minimummaat. De hoogte van de plant is altijd incl. de pothoogte. De plantgrootte is afhankelijk van de varierende leverantie aan ons en hoe lang de plant in onze voorraad heeft gestaan. Lees meer bij het groene vraagtekentje hierboven.

Laat meer informatie zien over deze plant

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Aloevera winterhard?

De Aloevera houdt van warmte, en kan dan ook niet onder de -2 graden Celsius verdragen. Wij raden dus aan om bij vrieskou deze plant naar binnen te halen.

Hoe een Aloevera te verzorgen?

Een Aloevera houdt van een warme plek met veel zonlicht, een goede voedingsbodem en ook van bijvoeding. Een goede voedingsbodem kan verzorgd worden d.m.v. Florentus Mediterrane Voedingsgrond. Dit zorgt voor goede worteling en voorziening van de juiste voedingsbasis. Ook raden wij aan om bij te voeden met 'Ultra Focus', dit is hoogwaardige Mediterrane plantenvoeding die extra voorziet voor kracht en gezondheid. Hierdoor behoudt de plant z'n mooie diepe kleuren.

Wanneer de Aloevera water geven?

De Aloevera heeft regelmatig water nodig, maar niet veel, omdat hij langzaam groeit. Tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen. Als het wat kouder is, kan het eens in de 2-4 dagen, dat hangt van de temperatuur af en de pot en de grootte van de plant. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de Aloevera nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Aloevera?

Een Aloevera houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Aloevera. Hierdoor kan hij extra goed wortelen en is hij voorzien van de juiste voedingsbasis.

Wanneer de Aloevera naar binnen zetten?

Wij raden aan de Aloevera naar binnen te brengen wanneer het gaat vriezen.

Waarom sterven de bladeren af van de Aloevera?

Het kan zijn dat de Aloevera te weinig water krijgt in het groeiseizoen, of juist teveel tijdens minder hete dagen. Ook kan het komen door onderkoeling.

Is de Aloevera giftig voor katten / honden ?

De Aloevera bevat een gelsubstantie die wel gesmeerd kan worden op de huid zonder nadelige effecten, maar die niet oraal ingenomen mag worden. Het innemen van Aloe Vera is wel degelijk giftig. Het wordt dus afgeraden een Aloe vera te planten waar veel dieren komen.

Waar een Aloevera kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

Deze potten hebben wij speciaal voor deze plant geselecteerd

Sluiten
Deze potten passen precies
Deze potten passen ruim
Deze potten zijn superruim voor de toekomstige groei

Onze plantmaten worden bepaald door de kleinste plant te meten tot de grootste, in een veld met honderden planten. Omdat een plant een natuurlijk product is, kan het voorkomen dat de plant iets kleiner uitvalt dan de aangegeven minimale maat.

Deze afwijking is maximaal 10cm. Wij hanteren in onze richtlijnen ook deze speling van max. 10cm op de minimale maat aanduiding.

Let ook op: indien u een boom bestelt die in de winter geen blad heeft, is hij waarschijnlijk (wanneer besteld in de wintermaanden, of begin voorjaar) kleiner dan de minimale hoogte. Dit is in alle gevallen eigenlijk geen enkel probleem. Zodra de plant begint met het groeien van uitlopers, zal hij de aangegeven hoogte zeer snel bereiken. Uw aankoop heeft dus de juiste maat binnen korte tijd.

Speciaal transport is nodig voor grotere/zwaardere planten of objecten. Dit transport kost € 29,95 (gratis voor bestellingen vanaf € 300). Het voordeel van dit transport is echter wel dat er veel meer producten geselecteerd kunnen worden zonder dat er nog meer extra transportkosten gerekend moeten worden. De levertijd van dit transport is meestal binnen 1 werkdag maar het kan 1 of meer dagen langer duren. Als u niet thuis bent wanneer de chauffeur komt, wordt de bestelling voor de deur geplaatst.

Een vraag stellen over 'De Aloevera mitriformis - Woestijn Vetplant'

Verstuur
Message
Het artikel is toegevoegd aan uw verlanglijstje
Cactus woestijnplant - Cactussen 3-6cm - Mini cactus
Log in of maak een nieuw account aan bij teeningapalmen.nl om uw verlanglijstje langer dan een bezoek te kunnen bewaren
of Bekijk uw verlanglijstje