Sluit zoeken

De Trachycarpus martianus

Teeninga Palmen heeft veel soorten palmbomen beschikbaar, waaronder ook de geweldige Trachycarpus martianus. Wellicht is deze net wat minder winterhard dan de Trachycarpus fortunei, maar hij heeft wel echt een bijzondere unieke uitstraling. Waardoor de tuin een echte tropische sfeer krijgt.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Trachycarpus martianus, hoe winterhard is deze palm?

De martianus is aanzienlijk minder winterhard dan de fortunei, en kan vorst verdragen tot ongeveer maximaal 7 graden celsius

Hoe snel groeit de Trachycarpus martianus?

Bij goede verzorging en grond wil deze palm wel snel groeien, van 5 - 30cm per jaar, afhankelijk van de grootte van de palm. Hij kan in Nederland tot wel 5 a 6 meter hoog worden. In beter klimaat kan hij tot wel 12m hoog worden.

Trachycarpus martianus, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een martianus wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een Trachycarpus martianus het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Trachycarpus martianus, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de onderste bladeren van de martianus dor worden. Zodra ze zo dor zijn dat ze de palm lelijk maken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de palmboom (en de meeste palmbomen) zijn stam.

Is de Trachycarpus martianus giftig?

Deze palmboom is niet giftig, en kan beschouwd worden als huisdier en kindvriendelijk.

De Trachycarpus martianus is een zeer zeldzame en super bijzondere winterharde palmboom. Hij lijkt heel erg op de fortunei met z'n waaier bladeren, maar de stam maakt hem echt uniek. Hij heeft een gladde kokospalm stam look. Deze palm is volledig winterhard, en een echt uniek exemplaar. Als u buren heeft met palmbomen, dan is dit het pronkstuk om ze mee af te troeven!
Message

Afhalen in Opeinde / Route