i.v.m met onze goedendoelen reis zijn wij gesloten van 02-01-2019 t/m 18-01-2019. Alle orders worden pas na deze datum verwerkt
Palmen Trachycarpus Wagnerianus Wagner Palm Kopen
Trachycarpus Wagnerianus Wagner Palm Kopen €99,95 €149,99

Trachycarpus Wagnerianus Wagner Palm Kopen

€149,99 €99,95
Nog maar 1 Op voorraad
WINTER UITVERKOOP! OP=OP


  • Veilig winkelen
  • Snelle bezorging
  • Vaste lage prijzen
  • 2900 Afhaalpunten
  • 1 dag
Informatie

Hoogte:

>>>> Terug naar andere maten <<<<

Wij vinden De Trachycarpus wagnerianus een prachtige palm voor in uw tuin.

Hij kan namelijk beter tegen veel wind en vocht en hij breekt zijn bladeren niet wat wel vaak voor komt bijvoorbeeld de Fortunei.

Deze geweldige winterharde palm blijft alle seizoenen mooi donkergroen, ook bij onze wisselende temperaturen blijft deze palm er prachtig donkergroen uitzien.

Hij heeft een Bonsai-achtig uiterlijk en verliest zijn bladeren later dan de Fortunei. Hij is ook nog winterhard tot maximaal –13 graden.

Wij raden echter wel aan deze palm in te pakken als er langere periodes van -13 graden zijn.

Deze soort heeft minder kans op rot in zijn hart (ook wel kern genoemd) wat bij de Fortunei redelijk vaak voorkomt.

Dat komt omdat hij uit het Jeju eiland in Zuid-Korea komt waar het veel regent en erg koud kan worden. Hierdoor is de Wagnerianus nog beter geschikt voor de Nederlandse tuin dan bijvoorbeeld de Fortunei.

Echt een top-soort die op plaatsen waar veel wind is het beste tot zijn recht komt. Als u een palm zoekt voor uw balkon of terras, dan raden wij u deze soort aan.

Zoekt u een winterharde palm die ook nog eens op een onbeschutte plaats komt te staan, dan is de Trachycarpus Wagnerianus een betere keuze dan de Trachycarpus Fortunei, omdat hij beter bestand is tegen wind.

De beste plek voor de winterharde palmboom

Deze palm kan werkelijk overal in uw tuin staan.

Dit geldt zelfs voor plekken met veel wind omdat zijn bladeren sterker zijn en niet zomaar breken. In de meeste gevallen kunt u de bladeren gewoon weer recht zetten.

Hij komt het best tot zijn recht in de volle grond. Omdat 100cm onder de grond een constante temperatuur van 0 graden is zullen de wortels niet zomaar bevriezen.

Als u de Wagnerianus in de volle grond zet, raden wij u alleen een paar zakjes van onze "Teeninga Palmen Voedingsgrond" aan. Daarna hoeft u er helemaal niks meer aan te doen, behalve natuurlijk water geven (als de palm de mogelijkheid heeft zijn wortels vrij te bewegen, want daarna zal de palm zelf zijn voeding gaan zoeken.

Het is ook de beste palm om dichtbij zee op een teras te zetten. Omdat hij beter tegen wind kan blijven de bladeren mooi en dat geeft natuurlijk een chique aankleding voor uw strandtent of uw restaurant.

De groeiwijze van de palm

Vanuit zaad groeit deze soort langzamer dan de Fortunei, maar zodra de Wagnerianus een stam heeft bereikt, groeit hij bijna net zo snel 10-20 cm (stam) per jaar in goede omstandigheden.

Deze palm heeft een uitstekend wortelsysteem. Daardoor is deze palm ook goed te verpotten waarbij hij in de meeste gevallen geen tegenslag kent.

 

De verzorging van de winterharde palmboom

 

De bladeren sterven uiteindelijk af en horen afgeknipt te worden. Dat is niet erg, zo is zijn groeiwijze. Door de oude bladeren af te knippen vormt de palm zijn stam.

De Wagnerianus heeft ook geen warm klimaat nodig om te groeien. Hij zal juist goed groeien in een koel en vochtig klimaat zoals Nederland.

Wij raden u aan de palm bij warm weer goed water te geven.

In de pot: Zodra u deze palm in de pot zet raden wij u ook vloeibare voeding aan zoals Palm Focus, of Pokon, omdat hij in een pot niet de ruimte heeft om zelf opzoek te gaan naar voeding.

In een pot is de winterhardheid ook wat lager. Omdat de wortels kunnen bevriezen, raden wij u aan de pot te beschermen met bubbeltjes plastic (te bestellen bij de accessoires) of een vlies doek.

Bij een warme zomer kan deze palm ook mooie bloemen krijgen waarbij bij bevruchting zaden kunnen ontstaan.

Dus.. wilt u een winterharde palmboom kopen en hem op een plek zetten waar veel wind voor komt dan raden wij u sterk de Wagnerianus palm aan.

 

 
 

Specificaties
Minimale temperatuur:: Beschermen indien beneden -13°c
Standplaats : Lichte schaduw / zon
Bewatering: Goed vochtig houden
Komt uit: Himalaya
Grondsoort: Teeninga palmen grond
Vollegrond: ja
Kuipplant: ja
Bloeiperiode: N.v.t
Groeisnelheid: Normaal
Palmen Trachycarpus Wagnerianus Wagner Palm Kopen
Reviews
10 / 10
(1)
10 / 10
Horst 23 Augustus 2017

vandaag weer twee mooie palmen ontvangen.
gezien wij zelf niet langs konden komen telefonisch afgesproken dat er een mooie grote palm geleverd zou worden.
super dat de heren van teeninga twee palmen bij zich hadden zodat wij zelf konden kiezen.
wederom super service en goede adviezen gekregen.
wij hebben niet kunnen kiezen en beide gehouden zijn super blij met de palmen.
zoekt u een mooie palm dan is teeninga een echte aanrader.

Weet u dat Teeninga Palmen gegarandeerd de allergoedkoopste palmbomen en tropische planten leverancier is?


Niet alleen zijn wij de goedkoopste, maar wij selecteren onze palmbomen en tropische planten zorgvuldig om te verzekeren dat wij u palmen en planten leveren van de hoogste kwaliteit. Wij staan erop dat wij simpelweg de allerbeste leverancier zijn! Daar durven wij onze naam achter te zetten.

Verder hebben wij nog een leuke tijdelijke actie. Voert u binnen de komende 20 minuten een bestelling door vanaf 10 euro, dan krijgt u van ons 10% korting!

Top !