Sluit zoeken
Het is weer de tijd om sfeer te brengen in huis met deze donkere dagen! Ontvang 10% korting met code DONKER10

De Licuala grandis - Waaierpalm

Een zeer bijzondere palm is de Licuala grandis. Echter is deze niet winterhard en dus niet geschikt voor in de tuin. Hij houdt van veel licht en aardig wat luchtvochtigheid.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Licuala grandis?

De groeisnelheid hangt af van de leeftijd van de plant en de omgeving (grond, lichturen, enz.). De Licuala zal nooit heel snel groeien, omdat hij niet veel hoger wordt dan 2 meter. Reken ongeveer op 20cm per jaar tijdens zijn piekperiode.

Hoe hoog wordt de Licuala grandis?

De Licuala grandis is niet een grote groeier, hij wordt namelijk niet hoger dan 2. Daarboven is een uitzondering.

Licuala grandis, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een Licuala wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een Licuala grandis het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

De Licuala grandis, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de Licuala grandis dor worden. Zodra ze te dor zijn om de palm nog mooi te laten lijken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de Licuala grandis zijn stam.

De Licuala Grandis Waaierpalm is een majestueuze plant vanwege zijn enorme bladeren die wat als karton aan voelen.

Het is een tropische waaierpalm. Daar staat de Licuala grandis dan ook erg bekend om.

Hij houdt van een zonnig plekje en geeft een prachtige uitstraling! Het jammere is dat hij wel bruine bladranden kan krijgen, maar dat geeft op zich wel weer het gevoel van de echte tropen af.

Echt een prachtige tropische palmboom voor de verzamelaar.

Deze palm kan zowel op kantoor als in de woonkamer staan. Hij kan ook prima in een subtropisch zwembad geplaatst worden.

De kluit mag absoluut niet uitdrogen.
Message

Afhalen in Opeinde / Route