Sluit zoeken
Koningsdag zijn wij Open! Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om te shoppen in onze tropische showroom!

De Dicksonia antarctica - Tasmaanse boomvaren

De Dicksonia antarctica is een zeer mooie boomvaren die zijn oorsprong vindt in Tasmanië (Australië) hoog in de bergen waar het ook vriest. Hierdoor is hij ook erg geschikt voor ons Nederlandse klimaat.

Door zijn prachtige bladeren en oerstam is hij een echte jungle plant, die elke plek waar hij wordt geplaatst omtovert tot een stukje regenwoud.
De Dicksonia antarctica heeft een prachtige grimmige stam die van vocht houdt. Hij heeft veel weg van een palm, maar is er absoluut niet één.

Ze komen voor in de jungle tot een leeftijd van maar liefst 300 jaar. Helaas worden er veel gekapt omdat ze van de stam, potten maken.

Het is wel een wat lastigere plant, omdat hij erg houdt van nattigheid en ook zijn winterhardheid is matig. Ondanks dat dit op andere plekken anders wordt verteld, kan hij geen temperaturen verdragen beneden 5C.
Het beste is natuurlijk om hem vorstvrij te laten overwinteren, maar hij kan ook in de volle grond geplaatst worden. Echter dient hij dan wel beschermd te worden!

De Dicksonia antarctica blijft in de winter zijn grote lichtgroene varenbladeren houden.

Bescherming van de boomvaren in de winter:
In de volle grond -7 tot -11 graden.
Stam inpakken met vorstdoek meerdere keren met daar tussen een laag hooi. Bladeren dienen bij elkaar gebonden te worden en dan in de kern vol met hooi, ook daaromheen weer meerdere vorstdoeken.
Indien het kouder wordt dan -11 graden, raden wij aan er ook een lichtslang omheen te doen zodat hij warm genoeg blijft.

Let op: hij dient niet uit te drogen in de wintermaanden!
Message

Afhalen in Opeinde / Route