Sluit zoeken
GROTE NAJAARS LEEGVERKOOP! OP=OP! ALLES 15% KORTING - CODE 15NAJAAR22

De Dicksonia antarctica - Tasmaanse boomvaren

De Dicksonia antarctica is een zeer mooie boomvaren die zijn oorsprong vindt in Tasmanië (Australië) hoog in de bergen waar het ook vriest, hierdoor is hij ook erg geschikt voor ons Nederlandse klimaat.

Door zijn prachtige bladeren en oerstam is hij een echte jungle plant, die elke plek waar hij wordt geplaatst omtovert tot een stukje regenwoud.
De Dicksonia antartica heeft een prachtige grimmige stam die ervan houdt om nat gespoten te worden.

Hij heeft veel weg van een palm, maar is er absoluut niet een.

Ze komen voor in de jungle tot een leeftijd van maar liefst 300 jaar. Helaas worden er veel gekapt omdat ze van de stam potten maken.

Het is wel een wat lastigere plant, omdat hij erg houdt van nattigheid en zijn winterhardheid is matig. Ondanks dat dit op andere plekken anders wordt verteld, kan hij geen koudere temperaturen verdragen beneden 5C.
Het beste is natuurlijk om hem vostvrij te laten overwinteren maar hij kan ook in de vollegrond geplaatst worden, echter dient hij dan wel beschermt te worden!

De Dicksonia antarctica blijft in de winter zijn lichtgroene varenbladeren houden met prachtige grote bladeren.

Bescherming van de boomvaren in de winter:
In de volle grond.
-7 tot -11 graden:
Stam inpakken met klimaat doek meerdere keren met daar tussen een laag hooi. bladeren dienen bij elkaar gebonden te worden en dan in de kern vol met hooi te doen, ook daaromheen weer meerdere klimaat doeken.
Indien het kouder word dan -11 graden raden wij aan er ook een lichtslang omheen te doen zodat hij warm genoeg blijft.
Let op hij dient niet uit te drogen in de wintermaanden!
Message