Sluit zoeken
GROTE NAJAARS LEEGVERKOOP! OP=OP! ALLES 15% KORTING - CODE 15NAJAAR22

De Chamaerops humilis Vulcano - Europese Dwergpalm

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Chamaerops humilis Vulcano?

De Vulcano is een redelijk langzame groeier, vooral omdat hij niet zo groot wordt. In Nederland wordt hij maximaal 2 meter hoog.

Hoe hoog wordt de Chamaerops humilis?

De Chamaerops humilis Vulcano wordt maximaal 2 meter hoog in Nederland in de volle grond. Dat duurt een beste poos.

Chamaerops humilis, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een humilis wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een humilis het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Chamaerops humilis, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de humilis dor worden. Zodra ze zo dor zijn dat ze de palm lelijk maken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de humilis (en de meeste palmbomen) zijn stam.

Deze palm oogt bijzonder en groeit langzaam. Hij kan goed tegen wind en is goed winterhard tot -15C. Dus perfect voor in de tuin!

De Chamaerops humilis Vulcano is een sterke winterharde palmboom met een stijf blad dat goed tegen wind kan. Hij groeit wel wat langzamer, en daardoor is de prijs wat hoger.

Hij komt van een klein eilandje af dat Volcano genoemd word vandaar de naam vulcano palm.

Deze palm is winterhard tot -13 graden.

Dus, wilt u een palmboom kopen die goed tegen wind kan, maar wat anders is dan bijv. de Wagnerianus.. Dan raden wij u deze Chamaerops Humilis Vulcano aan.

Deze palm kan ook goed in een pot gehouden worden in uw tuin maar ook in huis is het een echt pronkwerk.
Message