Sluit zoeken

De Chamaerops humilis Vulcano - Europese Dwergpalm

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Chamaerops humilis Vulcano?

De Vulcano is een redelijk langzame groeier, vooral omdat hij niet zo groot wordt. In Nederland wordt hij maximaal 2 meter hoog.

Hoe hoog wordt de Chamaerops humilis?

De Chamaerops humilis Vulcano wordt maximaal 2 meter hoog in Nederland in de volle grond. Dat duurt een beste poos.

Chamaerops humilis, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een humilis wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een humilis het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Chamaerops humilis, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de humilis dor worden. Zodra ze zo dor zijn dat ze de palm lelijk maken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de humilis (en de meeste palmbomen) zijn stam.

De Chamaerops familie staat bekend om z'n meerstammigheid en sierlijk blad, en om... de stekels aan de takken.. De Vulcano humilis versie in deze familie is een soort van dwergversie van de normale humilis. Met gedrongenere takken die dichter bij elkaar groeien en een langzame groeisnelheid, lijkt een middelmaat een beetje een waaierpluim uit de grond. Ook wordt hij niet hoger dan 2-3 meter.

Hij hoort absoluut bij een tropische tuin en geeft daar een unieke bijdrage aan die geen andere palm/plant kan geven. Bij een grotere Vulcano komen de stammen meer tot hun recht. Echter zijn er veel creatieve mogelijkheden met elke maat van deze palm.

Het leuke aan de Vulcano is dat hij goed over wind kan. Door zijn gedrongenheid en stuggere blad kan hij meer wind hebben dan een gewone humilis, en is hij ietsje winterharder. De gewone humilis is winterhard tot -13 graden en de Vulcano tot -15 graden.

Feitje: deze palm komt van een klein eilandje af met de naam 'Volcano', vandaar de naam!
Message

Afhalen in Opeinde / Route