Sluit zoeken

Koop een palm kamerplant bij Teeninga Palmen!

Wij hebben voor u uit ons aanbod alle palmen geselecteerd die ideaal zijn voor uw kamer!
De Trachycarpus wagnerianus - Chinese Waaierpalm
Wij vinden De Trachycarpus wagnerianus (Chinese Waaierpalm) een prachtige palm voor in uw tuin. Hij kan namelijk beter tegen veel wind en vocht en hij breekt zijn bladeren niet, wat wel vaak voorkomt bij bijv. de Fortunei. Deze geweldige winterharde palm blijft alle seizoenen mooi donkergroen. Ook bij onze wisselende temperaturen blijft deze palm er prachtig donkergroen uitzien. Hij heeft een Bonsai-achtig uiterlijk en verliest zijn bladeren later dan de Fortunei. Hij is ook nog winterhard tot maximaal –13 graden. Wij raden echter wel aan deze palm in te pakken als er langere periodes van -13 graden zijn. Deze soort heeft minder kans op rot in zijn hart (ook wel kern genoemd) wat bij de Fortunei redelijk vaak voorkomt. Dat komt omdat hij uit het Jeju eiland in Zuid-Korea komt waar het veel regent en erg koud kan worden. Hierdoor is de Wagnerianus nog beter geschikt voor de Nederlandse tuin dan bijvoorbeeld de Fortunei. Echt een top-soort die op plaatsen waar veel wind is het beste tot zijn recht komt. Als u een palm zoekt voor uw balkon of terras, dan raden wij u deze soort aan. Als u de Wagnerianus in de volle grond zet, raden wij u aan extra kwaliteit voedingsgrond rondom de kluit toe te voegen. Die kunt u kiezen wanneer u de palm in de winkelwagen doet. Wilt u een winterharde palmboom kopen en hem op een plek zetten waar veel wind voor komt dan raden wij u sterk de Wagnerianus palm aan.
Verder lezen
wagnerianus kopen
19cm tot 50cm
18,95
49,95
trachycarpus wagnerianus
20cm tot 55cm
24,99
29,99
De Chamaerops humilis - Europese Dwergpalm
Deze prachtige winterharde palm groeit langs de Middellandse kust. Dit is de enige inheemse soort palm die in Europa voorkomt, vandaar ook zijn naam "Europese palm". Deze palm is een echte aanwinst in uw tuin, die goed tegen droogte kan en het beste in een pot kan blijven staan. Het is eigenlijk de meest makkelijke palmboom om in de Nederlandse tuin te zetten, omdat hij goed tegen verwaarlozing kan. Dus.. wilt u een palmboom kopen en wilt u er niet veel naar omkijken, dan is dit de soort die u zoekt. Hij houdt ervan dat het water goed weg kan lopen. Wilt u deze palm in de volle grond zetten, dan raden wij u aan onder de palm grind te doen zodat het water goed kan weglopen. Deze palm heeft in de meeste gevallen meerdere stammen. De bladeren kunnen een lengte krijgen van 50 cm. De bladeren van deze palm zijn grijs, en de stengels hebben stekels. Op het blad van de Chamaerops Humilis zitten stekels, en hij heeft mooie groene bladeren met een compacte bladerkroon
Verder lezen
Chamaerops Humilis
14cm tot 80cm
14,95
29,99
Chamaerops Humilis
10cm tot 60cm
9,95
15,00
De Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm
De Canarische Dadelpalm (Phoenix Canariensis). De naam zegt het al, hij is afkomstig van de Canarische eilanden, maar komt ook veel voor in delen van Afrika. Hij doet meteen denken aan een tropisch oord en zorgt voor een mediterraanse sfeer in uw huis. Hij heeft prachtige donkergroene vederachtige bladeren, en tovert elke plek in uw huis om tot een stukje tropen. U kunt ze ook gezien hebben op vakantie in Europa.. Ze komen namelijk veel voor langs de mediterraanse kust. Met zijn dikke stam en zijn prachtige bladeren is hij een lust voor het oog. Het is een zeer geliefde vederpalm in Nederland omdat hij in de lente- en zomermaanden ook in de tuin geplaatst kan worden als kuipplant, en enkele graden vorst kan verdragen. De groeisnelheid van de Canarische Dadelpalm is redelijk snel. De onderste bladeren zullen uiteindelijk afsterven. Dit is normaal, zo is zijn groeiwijze. Deze dienen handmatig te worden verwijderd. Hierdoor ontstaat zijn gedrongen stam. De Canarische dadelpalm heeft kleine doorntjes bij de onderste bladeren. Wat erg belangrijk om te weten is dat de kluit (potgrond) van de Canarische Dadelpalm nooit mag uitdrogen. Gebeurt dit wel, dan kan de palm verdroogde bladeren vertonen. Deze dienen te worden verwijderd. Hij kan in het wild maar liefst 18 meter hoog worden! Het is een tweehuizige palm met een gedrongen stam met bladlittekens en een dichte kroon met 50 tot 100 geveerde bladeren (bij volwassen exemplaren). De bladeren kunnen maximaal 5-6 meter lang worden, breed, kort gesteeld en gebogen overhangend. De deelblaadjes zijn groen, stevig, smal-lancetvormig en v-vormig gevouwen. De onderste deelblaadjes zijn vaak gereduceerd en hebben doorns. De middelste deelblaadjes zijn 40-50 cm lang. De vederpalm kan in de zomer- en lentemaanden ook in de tuin staan. Als u kiest deze palm als kuipplant te houden raden wij u aan om hem op een vorstvrije plek te laten overwinteren.
Verder lezen
phoenix canariensis overwinteren
20cm tot 80cm
9,99
19,95
De Phoenix roebelenii - Dwergdadelpalm
De Phoenix roebelenii is een zeer bekende en geliefde palm om in de woonkamer geplaatst te worden. Dit komt omdat hij een prachtige stam krijgt en een niet al te grote bladerkroon heeft. Ook wordt hij niet erg groot en is daarom een van de geschiktere kamer palmbomen. Hij wordt in Nederland ook wel de Dwergdadelpalm genoemd. De phoenix roebellinii is 1 van de makkelijkste kamerplanten die zowel in de schaduw als in de zon geplaatst kan worden. Hij mag in de lente en zomer maanden ook buiten geplaatst worden. Door zijn prachtige bladeren doet de roebellinii meteen denken aan een Caraïbische kust, een geweldige soort om alvast de vakantie sfeer in huis te halen dus! Helaas is (was) de prijs explosief gestegen. Dit komt omdat er een importverbod op deze plant is gekomen in Costa Rica waar deze prachtige palmen van oorsprong gekweekt waren. Echter is Teeninga palmen bezig om de phoenix roebelenii weer terug naar de Nederlandse woonkamers te halen. Wij importeren namelijk uit een ander land waar de roebellini s waar het wel legaal is en de phoenix helemaal vrij is van een virus! Dit doen wij zowel voor de groothandel als voor de particulieren markt! Deze zeer hoge kwalitatieve phoenixs roebellinii worden buiten in het veld gekweekt en zodra ze klaar zijn in een net gedaan, daarna worden ze weer terug gezet op hun locatie om hun net te door wortelen, daarna worden ze naar een speciale keuring locatie genoemd zodat deze roebellinii s een Vito verklaring ontvangen. Hierdoor worden ze nogmaal overgepot en doorgeworteld en dan pas opgestuurd naar onze locatie, hierdoor krijgt u een super hoge kwalitatieve plant die ook wat meer bestand is dan de gewone roebellini soorten die uit costa rica kwamen. Deze planten zijn ook sterker om buiten neer te zetten in de zomer en lente maanden.
Verder lezen
phoenix canariensis
20cm tot 80cm
29,99
49,99
De Brighamia insignis - Hawaiiaanse Palmboom
De Hawaiiaanse palm, ook wel Brighamia Insignis genoemd, is een zeer exclusieve kamerpalm die oorspronkelijk uit (zijn naam verraadt het al) Hawaii komt. Deze geweldige kamerpalmboom krijgt zeer mooie gele bloemen vanuit zijn kop, en laat uiteindelijk zijn onderste bladeren vallen. Hij is zeer zeldzaam omdat hij in zijn oorspronkelijke groeiplaats nog schaars voorkomt.
Verder lezen
hawaiian palm "gele bladeren" Voorbestelling
Voorbestelling
12cm tot 60cm
9,95
22,95
VERWACHT 28-10-2021
De Chamaedorea elegans - Mexicaanse Bergpalm
De Mexicaanse Bergpalm is een zeer lucht zuiverende palm. Hij is erg goed in het verwijderen van giftige stoffen in uw woonkamer, en zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw huis. De Bergpalm zorgt ervoor dat waar hij ook wordt geplaatst, er een geweldige tropische sfeer ontstaat, door zijn geweldige bladeren. Hij lijkt erg op een Areca palm, maar hij groeit langzamer en zijn bladeren krullen vaak een beetje, wat zorgt voor een uniek effect in uw woonkamer. Hij wordt ook wel Parlor Palm, Good Luck Palm, Miniature Fish Tail, Dwarf Palm, Bamboo palm en Neanthe bella genoemd.
Verder lezen
chamaedorea elegans hoogte
7cm tot 30cm
2,95
8,95
chamaedorea elegans
5cm tot 50cm
3,95
9,99
mexicaanse dwergpalm kopen
15cm tot 90cm
14,99
19,99
chamaedorea elegans verzorging Santorini pot
Santorini pot
29cm tot 110cm
99,95
chamaedorea elegans giftig Witte pot
Witte pot
29cm tot 110cm
99,95
De Trachycarpus fortunei - Waaierpalm
Dit is de meest populaire palmboom in Nederland, en niet zonder reden! Deze sierlijke palmboom is mooi vol van blad, heeft een hele sterke duurzame bouw, kan winters verdragen tot maar liefst -17 graden! Wij importeren zelf onze trachycarpus fortunei palmbomen, en selecteren op verschillende kwaliteits- normen, hierdoor zijn bijvoorbeeld al onze winterharde palmen buiten gekweekt, hierdoor zijn ze veel sterken dan de planten bij andere tuincentra's die eigenlijk kas plantjes zijn. Hierdoor is hun winterhardheid ook hoger, wat natuurlijk ook voor ons erg belangrijk is omdat de palmen ook bij ons buiten staan! U heeft dus alle reden om uw tuin te versieren met dit prachtige product van de natuur. Wij leveren ze goedkoper dan de concurrent en altijd van topkwaliteit. De fortunei staat ook bekend als de Chusan Palm en de Windmill Palmtree.
Verder lezen
trachycarpus fortunei kopen
21cm tot 65cm
29,99
49,99
De Sabal minor - Waaierpalm - Dwergpalmetto
De Sabal minor is een mooie populaire waaierpalm die onder de 'struikachtige' wordt gerekend, afkomstig uit het Zuidoosten van de Verenigde Staten, waar het 's winters behoorlijk koud kan zijn. Daardoor is de palm goed koubestendig en is hij zeer geschikt voor ons Nederlandse klimaat en kan hij goed in de tuin geplaatst worden. Maar in de winter dient hij wel extra beschermd te worden. De stam van de Sabal minor groeit onder de grond, en alleen de top is zichtbaar boven de grond. Uit deze top komen waaiervormige bladeren die wel 1,5 meter lang kunnen worden. De Sabal minor verkiest een plekje waar weinig wind komt en het ook beschut is tegen regen. De bladeren zijn erg gevoelig voor wind, en kunnen door de wind snel scheuren. Bij hoge temperaturen is deze palm een snelle groeier, maar in ons Nederlandse klimaat kan dat wel eens een beetje tegenvallen, dus valt hij alsnog onder de tragere groeiers. Dit is de reden voor zijn hogere prijs.
Verder lezen
sabal palmetto
17cm tot 100cm
49,95
69,99
De Cordyline australis - Groene Koolpalm
De Groene Koolpalm is een geweldige tropische plant die zowel in de tuin kan staan als in huis, met zijn prachtige diepe lichtgroene - donkergroene bladeren geeft hij een extra exotisch tintje aan de plek waar hij wordt geplaatst. Hij krijgt ook in de zomermaanden prachtige witte bloemen. Hij is winterhard tot max -10 graden en kan dus prima buiten blijven staan, maar ook prima binnen als kamerplant. In de winter dient hij wel beschermd te worden omdat het een echte gevoelsplant is. De verzorging van de Koolpalm: Voorkom dat deze palm nat staat, en in een pot waar overtollig water weg kan lopen. Hij houdt van een zonnig plekje, maar groeit ook op een schaduwrijke plek.
Verder lezen
koolpalm kopen
10cm tot 70cm
19,95
29,99
De Dypsis lutescens - Areca Palm - Kamerpalm
De Areca (Dypsis lutescens), ook wel Goudpalm genoemd, is een gemakkelijk te verzorgen palmboom met een sterke luchtzuiverende werking. Erg sierlijk, is hij zeer geschikt om woningen en kantoren aan te kleden. Wilt u graag een grote mooie palm in de kamer? Kies dan voor de Areca, want het is ook een snelle groeier. De stam is als een aantal rietachtige groene stengels met lichtgroene geveerde bladeren. Zet de Areca op een tochtvrije plek niet direct in de zon. Direct zonlicht zorgt voor schade aan deze boom.
Verder lezen
areca palm intratuin
22cm tot 120cm
156,99


Message