Sluit zoeken
Koningsdag zijn wij Open! Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om te shoppen in onze tropische showroom!

Koop een palm kamerplant bij Teeninga Palmen!

Wij hebben voor u uit ons aanbod alle palmen geselecteerd die ideaal zijn voor uw kamer!
De Dypsis lutescens - Areca Palm - Kamerpalm
De Areca (Dypsis lutescens), ook wel Goudpalm genoemd, is een gemakkelijk te verzorgen palmboom met een sterke luchtzuiverende werking. Hij is erg sierlijk, daardoor is hij zeer geschikt om woningen en kantoren aan te kleden. Wilt u graag een grote mooie palm in de kamer? Kies dan voor de Areca, want het is ook een snelle groeier. Zet de Areca op een tochtvrije plek niet direct in de zon. Direct zonlicht zorgt voor schade aan deze boom.
Verder lezen
areca palm intratuin
± 115cm     22cm
156,99
De Chamaedorea seifrizii - Bamboe palm
De Chamaedorea seifrizii (Bamboe palm) lijkt veel op een bamboe plant, vandaar dat hij ook vaak bamboe palm word genoemd. Door de prachtige bloeiwijze van de Chamaedorea seifrizii (die soms ook aan de onderkant van de bladeren zichtbaar kunnen worden) is hij erg uniek, hij krijgt namelijk zwarte besjes als je bloei (zaadjes) geslaagd is. Hij is ook erg goed als luchtverbeteraar omdat hij de lucht filtert wat natuurlijk de bergpalm ook doet. Hierdoor is de Chamaedorea seifrizii (Bamboe palm) prima geschikt voor uw kantoor ruimte.
Verder lezen
tropische-plant
± 100cm     24cm
- Partnerkweek -
90,97
De Howea forsteriana - Kentia Palm
De Howea Palm is een prachtige kamerpalm die veel voorkomt in woonkamers en kantoren, omdat het een erg makkelijke palm is. Hij komt van oorsprong alleen voor op het Australische eiland Lord Howe. Deze palm is zeer makkelijk in onderhoud en verlangt niet naar een plek met veel zon. Hij kan zelfs in de schaduw staan vanwege de uitstekende houdbaarheid. Hij is erg resistent tegen droge lucht, en is daardoor zeer geschikt voor interieurbeplanting.
Verder lezen
tropische-plant
± 80cm     18cm
- Partnerkweek -
90,97
tropische-plant
± 80cm     22cm
- Partnerkweek -
120,97
tropische-plant
± 80cm     25cm
- Partnerkweek -
144,97
tropische-plant
± 80cm     28cm
- Partnerkweek -
173,97
kentia palm prijs
± 95cm     18cm
34,99
49,99
tropische-plant
± 100cm     28cm
- Partnerkweek -
212,97
tropische-plant
± 100cm     18cm
- Partnerkweek -
99,97
tropische-plant
± 100cm     25cm
- Partnerkweek -
173,97
tropische-plant
± 100cm     22cm
- Partnerkweek -
141,97
De Cycas revoluta - Vredespalm
De Cycas Revoluta wordt ook wel de 'vredespalm' genoemd. Hij heeft mooie donkergroene bladertakken die erg sterk zijn. Hij lijkt zowel op een palm als op een varen, maar hij behoort toe aan de cycassen. Het is een langzame groeier, daarom is hij wel wat duurder. De Cycas geeft uw woonkamer het echte gevoel van de tropen, omdat hij veel lijkt op een oeroude boomvaren, die zich diep in de jungle bevindt. Het is echt een plant die een heel leven mee kan gaan, omdat hij ouder kan worden dan 100 jaar. Uiteindelijk kan de palm vrij groot worden, met een stam van max. 150 cm hoog. Als de nieuwe bladeren uit de kern komen, lijkt dat precies op de manier van hoe een varen zich uitrolt. De nieuwe bladeren zijn eerst lichtgroen, waarna ze vanzelf veranderen tot hun uiteindelijke donkergroene kleur.
Verder lezen
cycas revoluta winterhard
± 75cm     20cm
- Partnerkweek -
49,99
tropische-plant
± 75cm     28cm
- Partnerkweek -
144,97
tropische-plant
± 85cm     24cm
- Partnerkweek -
104,97
tropische-plant
± 95cm     40cm
- Partnerkweek -
362,97
De Phoenix roebelenii - Dwergdadelpalm
De Phoenix roebelenii is een zeer bekende en geliefde palm om in de woonkamer geplaatst te worden. Dit komt omdat hij een prachtige stam krijgt en een niet al te grote bladerkroon heeft. Ook wordt hij niet erg groot en is daarom een van de geschiktere kamer palmbomen. Hij wordt in Nederland ook wel de Dwergdadelpalm genoemd. De phoenix roebelenii is 1 van de makkelijkste kamerplanten die zowel in de schaduw als in de zon geplaatst kan worden. Hij mag in de lente en zomer maanden ook buiten geplaatst worden. Door zijn prachtige bladeren doet de roebelenii meteen denken aan een Caraïbische kust, een geweldige soort om alvast de vakantiesfeer in huis te halen dus! Helaas is (was) de prijs explosief gestegen. Dit komt omdat er een importverbod op deze plant is gekomen in Costa Rica waar deze prachtige palmen van oorsprong gekweekt waren. Echter is Teeninga palmen bezig om de phoenix roebelenii weer terug naar de Nederlandse woonkamers te halen. Wij importeren namelijk uit een ander land waar de roebelenii's waar het wel legaal is en de phoenix helemaal vrij is van een virus! Dit doen wij zowel voor de groothandel als voor de particulieren markt! Deze zeer hoge kwalitatieve phoenix roebelenii worden buiten in het veld gekweekt en zodra ze klaar zijn in een net gedaan. Daarna worden ze weer terug gezet op hun locatie om hun net te doorwortelen, daarna worden ze naar een speciale keuring locatie genoemd zodat deze roebelenii's een Vito verklaring ontvangen. Hierdoor worden ze nogmaal overgepot en doorgeworteld en dan pas opgestuurd naar onze locatie, hierdoor krijgt u een super hoge kwalitatieve plant die ook wat meer bestand is dan de gewone roebelenii soorten die uit Costa Rica kwamen. Deze planten zijn ook sterker om buiten neer te zetten in de zomer en lente maanden.
Verder lezen
phoenix roebelenii kopen
± 60cm     20cm
29,99
49,99
tropische-plant
± 100cm     27cm
- Partnerkweek -
107,97
De Washingtonia robusta - Woestijnpalm
De Washingtonia robusta is een geweldige mooie sierlijke palm, die ook wel de woestijnpalm genoemd wordt. Deze palm komt voor in Afrika en de Mediterraanse kust. Hij ontleent zijn sierlijkheid aan zijn lange dunne bladeren waar mooie draadjes omheen krullen. Daarmee valt hij bijna bij iedereen in de smaak. De Washingtonia groeit een dikke stam, maar is desondanks niet winterhard. Zijn stengels hebben kleine doorntjes, pas dus op als u omgaat met deze palm, voor krassen in uw huid of gaatjes in de kleding. Als u toch graag deze palm buiten zou willen hebben staan, dan is dat mogelijk tot een temperatuur van -5 graden. Daaronder krijgt hij echt problemen.
Verder lezen
washingtonia robusta volle grond
± 15cm     5cm
4,99
tropische-plant
± 110cm     35cm
- Partnerkweek -
126,97
De Trithrinax campestris - Blauwe dadelpalm
De Trithrinax campestris is een prachtige zeldzame winterharde palmboom! Hij komt vaak voor met meerdere stammen (multistam) en groeit niet erg snel (langzame groeier). De Trithrinax campestris is winterhard tot -15 graden en kan hierdoor prima in de Nederlandse tuin geplaatst worden. Doordat de Trithrinax campestris langzaam groeit is hij wel een wat duurdere palmsoort, maar zeker de moeite waard, omdat hij prachtige lichtblauwe bladeren heeft.
Verder lezen
palm kopen Multistam
± 85cm     55cm
189,99
299,99
De Chamaerops humilis 'Cerifera' - Dwergpalm Zilver
Zeer exclusieve sierlijke palm vanwege blauwzilver blad. Winterhard tot -13C, dus sterk aangeraden voor in de tuin. Makkelijk in onderhoud. Deze klein blijvende waaierpalm, de Chamaerops humilis 'Cerifera' valt erg op door zijn compacte bladgroei. 'Cerifera' betekent 'met was bedekt'. Hij lijkt veel op de Chamaerops humilis, maar de Cerifera heeft een iets grijzere bladkleur en kleiner blad. Deze soort is net zo winterhard als de gewone Chamaerops humilis. Over het algemeen worden deze palmen niet veel groter dan 2,5 - 3 meter in ons klimaat. Ook groeit de Chamaerops humilis 'Cerifera' langzamer dan de gewone Chamaerops humilis. Op de bladstelen van deze palm zitten stekels. Ze groeien clustervormig vanuit de onderzijde van de hoofdstam. Hierdoor groeit ook deze Dwergpalm heel mooi vol en compact. Mede door zijn ietwat langzame groei en omdat deze palmbomen niet erg groot worden, is het ook een ideale kuipplant. Deze palmsoort is een echte aanwinst voor op het terras of een plaatsje in de tuin. Hij kan goed tegen hitte en is droogte tolerant. Tenslotte is hij winterhard tot maar liefst -10C!
Verder lezen
chamaerops humilis compacta
± 65cm     21cm
69,99
99,99
De Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm
Wij vinden de Phoenix canariensis een soort van tropische superplant. Hij is simpelweg zo mooi! Voor een grote binnenruimte is deze plant uitzonderlijk toepasbaar. Maar voor buiten is hij niet de allermakkelijkste. Echt heel mooi wat een Canariensis doet in een tuin, maar hij komt wel met een paar eisen: hij mag niet kouder staan dan -6 graden. Dan heeft hij echt hulp nodig, van bijv. vorstdoek eromheen en daar binnenin een warmtekabel. Ook moeten de bladeren in de winter bij elkaar gebonden worden en beschermd. Bij een grote maat kan dat nogal een karwei zijn. Maar wij doen eventueel aan servicepakketten hiervoor. Bent u bereid te voorzien in deze eisen, dan zal de Canariensis u echt een stevige portie tropische vakantiesfeer geven. Hoe groter de palm, hoe indrukwekkender het effect. Ook een kleinere maat groeit al snel naar een grootte dat het echt een mooie sfeer geeft. U kunt dus met een klein budget ook al een heel mooi resultaat bereiken. Deze palm vindt u ook vaak in tropische vakantieoorden. Vaak staan ze te pronken in hoogtes van 7 - 15 meter de lucht in, in de heerlijke zomerse warmte en met de zon of maan die erachter schijnt... dat is dus ook mogelijk in Nederland!
Verder lezen
phoenix canariensis buiten
± 60cm     20cm
9,99
19,99
phoenix canariensis vorst
± 90cm     15cm
19,99
29,99
De Chamaerops humilis - Europese Dwergpalm
Deze palm kunt u kiezen als een alternatieve palmsoort, of als aanvulling op de meer normale palmsoorten. Dit is namelijk een zeer unieke soort die niet direct doet denken aan de typische palm die u veelal direct tegenkomt op vakantie. Hij geeft een sterke tropische sfeer aan de omgeving waar hij wordt geplaatst, het is namelijk echt een tropenplant, met een unieke uitstraling. Wat vaak meteen opvalt aan de midden-tot-grote maat van de humilis, is dat hij meestal meerstammig is. Deze stevige stammen showen direct al een bijzonderheid, die geen andere plant geeft. Alleen de Trithrinax campestris is vergelijkbaar in vorm, en toch heeft die z'n eigen stijl. Wij moeten er wel eventjes bij vermelden: deze palm heeft dorens aan de stengels, dus dat kan eventueel wat prikken opleveren als hij wordt beetgepakt. Bekijk de foto's, en bepaal zelf of u deze tropische geweldenaar in uw situatie wilt toepassen. Wij leveren deze palm voor exclusief lage prijzen, en sommige grotere maten kunnen alleen bij ons verkregen worden. Ook komt deze palm met een paar voordelen: ⦁ Hij is gemakkelijk te onderhouden, een dagje geen water is niet een groot probleem ⦁ Behoorlijk winterhard, namelijk tot -13 graden ⦁ Sterke plant wanneer goed doorworteld, niet snel ziek of lelijk
Verder lezen
europese dwergpalm
± 55cm     14cm
14,99
29,99
Chamaerops Humilis
± 55cm     10cm
9,99
15,00
tropische-plant
± 80cm     35cm
- Partnerkweek -
253,97
Chamaerops Humilis
± 90cm     22cm
49,99
89,99
Chamaerops Humilis
± 85cm     14cm
19,99
29,99
tropische-plant
± 90cm     30cm
- Partnerkweek -
96,97
De Chamaerops humilis Vulcano - Europese Dwergpalm
De Chamaerops familie staat bekend om z'n meerstammigheid en sierlijk blad, en om... de stekels aan de takken.. De Vulcano humilis versie in deze familie is een soort van dwergversie van de normale humilis. Met gedrongenere takken die dichter bij elkaar groeien en een langzame groeisnelheid, lijkt een middelmaat een beetje een waaierpluim uit de grond. Ook wordt hij niet hoger dan 2-3 meter. Hij hoort absoluut bij een tropische tuin en geeft daar een unieke bijdrage aan die geen andere palm/plant kan geven. Bij een grotere Vulcano komen de stammen meer tot hun recht. Echter zijn er veel creatieve mogelijkheden met elke maat van deze palm. Het leuke aan de Vulcano is dat hij goed over wind kan. Door zijn gedrongenheid en stuggere blad kan hij meer wind hebben dan een gewone humilis, en is hij ietsje winterharder. De gewone humilis is winterhard tot -13 graden en de Vulcano tot -15 graden. Feitje: deze palm komt van een klein eilandje af met de naam 'Volcano', vandaar de naam!
Verder lezen
Chamaerops Humilis Vulcano
± 45cm     19cm
24,99
34,99
Chamaerops Humilis Vulcano kopen
± 50cm     24cm
39,99
49,99
Europese Dwergpalm Extra VOL
± 70cm     21cm
49,99
89,99
Chamaerops Humilis Vulcano
± 85cm     20cm
49,99
79,99
De Trachycarpus fortunei - Waaierpalm
In de Nederlandse tropentuin is er één boomsoort die absoluut niet mag ontbreken, en dat is de zeer typische hawaii-fun-style palm die een echte vakantiesfeer brengt, maar ook nog eens zeer winterhard is tot -17 graden. Wij hebben het natuurlijk over de Trachycarpus fortunei, de meest populaire palm. Deze is verkrijgbaar in normale stijl, maar ook in kokos-look (gestripte vacht). Dit is de echt typische dunne lange stam met grote pluim bovenaan. Wij krijgen deze geleverd, natuurlijk in een kweekpot, waardoor de kruin nog niet zo groot uitvalt, maar wat compacter is. Wanneer u deze in een grote pot of volle grond plant, zal de kruin geweldig uitgroeien, en de palm een enorme sfeermaker worden. Graag noemen we nog wat eigenschappen van deze geweldige winterharde tropische optie: ⦁ Het blad is diep-groen en grotere bladen krijgen hangende punten ⦁ De vacht laat z'n groei verleden zien door eerder afgeknipte takken, die wat uitsteken ⦁ Wij importeren uit de velden in koudere regio's van Spanje zodat u niet een slappe kaspalm ontvangt ⦁ In het begin groeit hij vrij langzaam, maar naarmate hij groter wordt, gaat hij steeds sneller groeien Mocht u deze palm overwegen, maar nog wat vragen hebben, voel u vrij om ons een berichtje te sturen. Wij antwoorden meestal dezelfde dag nog.
Verder lezen
trachycarpus fortunei kopen
± 30cm     12cm
9,99
14,99
trachycarpus fortunei kopen
± 55cm     21cm
29,99
49,99
winterharde palm trachycarpus Uit Spanje
± 75cm     21cm
39,99
tropische-plant
± 105cm     33cm
- Partnerkweek -
132,97


Message

Afhalen in Opeinde / Route