Sluit zoeken
Wegens omstandigheden in de import/export: onze actie artikelen kunnen nog maar tijdelijk zo goedkoop. Wees er dus snel bij!

Koop een palm kamerplant bij Teeninga Palmen!

Wij hebben voor u uit ons aanbod alle palmen geselecteerd die ideaal zijn voor uw kamer!
De Trachycarpus fortunei - Waaierpalm
Beste palmboom voor in de Nederlandse tuin vanwege geweldige typische palm-look, -17C winterhardheid en zijn algehele sterkte. Dit is de meest populaire palmboom in Nederland, en niet zonder reden! Deze sierlijke palmboom is mooi vol van blad, heeft een hele sterke duurzame bouw, kan winters verdragen tot maar liefst -17 graden! Wij importeren zelf onze Trachycarpus fortunei palmbomen, en selecteren op verschillende kwaliteitsnormen, hierdoor zijn bijvoorbeeld al onze winterharde palmen buiten gekweekt, hierdoor zijn ze veel sterker dan de planten bij andere tuincentra, die eigenlijk kasplantjes verkopen. Hierdoor is hun winterhardheid ook hoger, wat natuurlijk ook voor ons erg belangrijk is omdat de palmen ook bij ons buiten staan! U heeft dus alle reden om uw tuin te versieren met dit prachtige product van de natuur. Wij leveren ze goedkoper dan de concurrent en altijd van topkwaliteit. De fortunei staat ook bekend als de Chusan Palm en de Windmill Palmtree.
Verder lezen
trachycarpus fortunei kopen
12cm tot 35cm
9,95
14,99
trachycarpus fortunei kopen
21cm tot 65cm
29,99
49,99
trachycarpus fortunei kopen Uit Spanje
Uit Spanje
21cm tot 95cm
39,95
De Chamaerops humilis - Europese Dwergpalm
Aanrader voor uw tuin! Een sierlijke palmboom die goed winterhard is (-13C), en gemakkelijk te verzorgen is. Dit is de enige inheemse soort palm die in Europa voorkomt (langs de Middellandse kust), vandaar ook zijn naam "Europese palm". Deze palm is een echte aanwinst in uw tuin, die goed tegen droogte kan en het beste in een pot kan blijven staan. Het is eigenlijk de meest makkelijke palmboom om in de Nederlandse tuin te zetten, omdat hij goed tegen een stootje kan. Bijv. als u een keer vergeet water te geven, dan is dat geen ramp. Dus.. wilt u een palmboom kopen en wilt u er niet veel naar omkijken, dan is dit de soort die u zoekt. Hij houdt ervan dat het water goed weg kan lopen. Wilt u deze palm in de volle grond zetten, dan raden wij u aan onder de palm grind te doen zodat het water goed kan weglopen. Deze palm heeft in de meeste gevallen meerdere stammen. De bladeren kunnen een lengte krijgen van 50 cm. De bladeren van deze palm zijn grijs, en de stengels hebben stekels. Op het blad van de Chamaerops Humilis zitten stekels, en hij heeft mooie groene bladeren met een compacte bladerkroon
Verder lezen
Chamaerops Humilis
14cm tot 80cm
14,95
29,99
Chamaerops Humilis kopen
22cm tot 110cm
49,95
89,95
De Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm
Dit is een geweldige palm voor binnen, of buiten de winter in de tuin, met een unieke look. Grote volwassen exemplaren kunnen wel buiten in de winter. De naam zegt het al, hij is afkomstig van de Canarische eilanden, maar hij komt ook veel voor in delen van Afrika. Hij doet meteen denken aan een tropisch oord en zorgt voor een mediterraanse sfeer in uw huis of tuin. Hij heeft prachtige donkergroene vederachtige bladeren, en tovert elke plek in uw huis om tot een stukje tropen. U kunt ze ook gezien hebben op vakantie in Europa.. Ze komen namelijk veel voor langs de mediterraanse kust. Met zijn dikke stam en zijn prachtige bladeren is hij een lust voor het oog. Het is een zeer geliefde vederpalm in Nederland omdat hij in de lente- en zomermaanden ook in de tuin geplaatst kan worden als kuipplant, en enkele graden vorst kan verdragen. De groeisnelheid van de Canarische Dadelpalm is redelijk snel. De onderste bladeren zullen uiteindelijk afsterven. Dit is normaal, zo is zijn groeiwijze. Deze dienen handmatig te worden verwijderd. Hierdoor ontstaat zijn gedrongen stam. De Canarische dadelpalm heeft kleine doorntjes bij de onderste bladeren. Wat erg belangrijk om te weten is dat de kluit (potgrond) van de Canarische Dadelpalm nooit mag uitdrogen. Gebeurt dit wel, dan kan de palm verdroogde bladeren vertonen. Deze dienen te worden verwijderd. Hij kan in het wild maar liefst 18 meter hoog worden! Het is een tweehuizige palm met een gedrongen stam met bladlittekens en een dichte kroon met 50 tot 100 geveerde bladeren (bij volwassen exemplaren). De bladeren kunnen maximaal 5-6 meter lang worden, breed, kort gesteeld en gebogen overhangend. De deelblaadjes zijn groen, stevig, smal-lancetvormig en v-vormig gevouwen. De onderste deelblaadjes zijn vaak gereduceerd en hebben doorns. De middelste deelblaadjes zijn 40-50 cm lang. De vederpalm kan in de zomer- en lentemaanden ook in de tuin staan. Als u kiest deze palm als kuipplant te houden raden wij u aan om hem op een vorstvrije plek te laten overwinteren.
Verder lezen
phoenix canariensis groeisnelheid
20cm tot 80cm
9,99
19,95
De Phoenix roebelenii - Dwergdadelpalm
De Phoenix roebelenii is een zeer bekende en geliefde palm om in de woonkamer geplaatst te worden. Dit komt omdat hij een prachtige stam krijgt en een niet al te grote bladerkroon heeft. Ook wordt hij niet erg groot en is daarom een van de geschiktere kamer palmbomen. Hij wordt in Nederland ook wel de Dwergdadelpalm genoemd. De phoenix roebellinii is 1 van de makkelijkste kamerplanten die zowel in de schaduw als in de zon geplaatst kan worden. Hij mag in de lente en zomer maanden ook buiten geplaatst worden. Door zijn prachtige bladeren doet de roebellinii meteen denken aan een Caraïbische kust, een geweldige soort om alvast de vakantie sfeer in huis te halen dus! Helaas is (was) de prijs explosief gestegen. Dit komt omdat er een importverbod op deze plant is gekomen in Costa Rica waar deze prachtige palmen van oorsprong gekweekt waren. Echter is Teeninga palmen bezig om de phoenix roebelenii weer terug naar de Nederlandse woonkamers te halen. Wij importeren namelijk uit een ander land waar de roebellini s waar het wel legaal is en de phoenix helemaal vrij is van een virus! Dit doen wij zowel voor de groothandel als voor de particulieren markt! Deze zeer hoge kwalitatieve phoenixs roebellinii worden buiten in het veld gekweekt en zodra ze klaar zijn in een net gedaan, daarna worden ze weer terug gezet op hun locatie om hun net te door wortelen, daarna worden ze naar een speciale keuring locatie genoemd zodat deze roebellinii s een Vito verklaring ontvangen. Hierdoor worden ze nogmaal overgepot en doorgeworteld en dan pas opgestuurd naar onze locatie, hierdoor krijgt u een super hoge kwalitatieve plant die ook wat meer bestand is dan de gewone roebellini soorten die uit costa rica kwamen. Deze planten zijn ook sterker om buiten neer te zetten in de zomer en lente maanden.
Verder lezen
phoenix canariensis
20cm tot 80cm
29,99
49,99
De Chamaedorea elegans - Mexicaanse Bergpalm
De Mexicaanse Bergpalm is een zeer lucht zuiverende palm. Hij is erg goed in het verwijderen van giftige stoffen in uw woonkamer, en zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw huis. De Bergpalm zorgt ervoor dat waar hij ook wordt geplaatst, er een geweldige tropische sfeer ontstaat, door zijn geweldige bladeren. Hij lijkt erg op een Areca palm, maar hij groeit langzamer en zijn bladeren krullen vaak een beetje, wat zorgt voor een uniek effect in uw woonkamer. Hij wordt ook wel Parlor Palm, Good Luck Palm, Miniature Fish Tail, Dwarf Palm, Bamboo palm en Neanthe bella genoemd.
Verder lezen
chamaedorea elegans hoogte
7cm tot 30cm
2,95
8,95
chamaedorea elegans
5cm tot 50cm
3,95
9,99
chamaedorea elegans verzorging Santorini pot
Santorini pot
29cm tot 110cm
99,95
chamaedorea elegans giftig Witte pot
Witte pot
29cm tot 110cm
99,95
De Cordyline australis - Groene Koolpalm
De Groene Koolpalm is een geweldige tropische plant die zowel in de tuin kan staan als in huis, met zijn prachtige diepe lichtgroene - donkergroene bladeren geeft hij een extra exotisch tintje aan de plek waar hij wordt geplaatst. Hij krijgt ook in de zomermaanden prachtige witte bloemen. Hij is winterhard tot max -10 graden en kan dus prima buiten blijven staan, maar ook prima binnen als kamerplant. In de winter dient hij wel beschermd te worden omdat het een echte gevoelsplant is. De verzorging van de Koolpalm: Voorkom dat deze palm nat staat, en in een pot waar overtollig water weg kan lopen. Hij houdt van een zonnig plekje, maar groeit ook op een schaduwrijke plek.
Verder lezen
koolpalm kopen
10cm tot 70cm
19,95
29,99
De Dypsis lutescens - Areca Palm - Kamerpalm
De Areca (Dypsis lutescens), ook wel Goudpalm genoemd, is een gemakkelijk te verzorgen palmboom met een sterke luchtzuiverende werking. Erg sierlijk, is hij zeer geschikt om woningen en kantoren aan te kleden. Wilt u graag een grote mooie palm in de kamer? Kies dan voor de Areca, want het is ook een snelle groeier. De stam is als een aantal rietachtige groene stengels met lichtgroene geveerde bladeren. Zet de Areca op een tochtvrije plek niet direct in de zon. Direct zonlicht zorgt voor schade aan deze boom.
Verder lezen
areca palm intratuin Multistam
Multistam
5cm tot 30cm
2,95
4,99
areca palm intratuin
22cm tot 120cm
156,99
De Cycas revoluta - Vredespalm
De Cycas Revoluta wordt ook wel de vredespalm genoemd. Hij heeft mooie donkergroene bladertakken die erg sterk zijn. Hij lijkt zowel op een palm als op een varen, maar hij behoort toe aan de palmbomen. Het is een langzame groeier, daarom is hij wel wat duurder. De Cycas geeft uw woonkamer het echte gevoel van de tropen, omdat hij veel lijkt op een oeroude boomvaren, die zich diep in de jungle bevindt. Het is echt een plant die een heel leven mee kan gaan, omdat hij ouder kan worden dan 100 jaar. Uiteindelijk kan de palm vrij groot worden, met een stam van max. 150 cm hoog. Als de nieuwe bladeren uit de kern komen, lijkt dat precies op de manier van hoe een varen zich uitrolt. De nieuwe bladeren zijn eerst lichtgroen, waarna ze vanzelf veranderen tot hun uiteindelijke donkergroene kleur.
Verder lezen
cycas revoluta verzorging Vol in blad
Vol in blad
12cm tot 60cm
19,95
39,95
De Johannessteijsmania jasmaniana
De Johannessteijsmania jasmaniana is een prachtige tropische plant die uw kamer omtovert tot een exotische jungle omgeving. Deze planten zijn van hoge kwaliteit, rechtstreeks vers geleverd uit onze landelijke kassen.
Verder lezen
tropische-plant
50cm tot 115cm
665,97
665,97
De Chamaerops humilis 'Cerifera' - Dwergpalm Zilver
Zeer exclusieve sierlijke palm vanwege blauwzilver blad. Winterhard tot -13C, dus sterk aangeraden voor in de tuin. Makkelijk in onderhoud. Deze klein blijvende waaierpalm, de Chamaerops humilis 'Cerifera' valt erg op door zijn compacte bladgroei. 'Cerifera' betekent 'met was bedekt'. Hij lijkt veel op de Chamaerops humilis, maar de Cerifera heeft een iets grijzere bladkleur en kleiner blad. Deze soort is net zo winterhard als de gewone Chamaerops humilis. Over het algemeen worden deze palmen niet veel groter dan 2,5 - 3 meter in ons klimaat. Ook groeit de Chamaerops humilis 'Cerifera' langzamer dan de gewone Chamaerops humilis. Op de bladstelen van deze palm zitten stekels. Ze groeien clustervormig vanuit de onderzijde van de hoofdstam. Hierdoor groeit ook deze Dwergpalm heel mooi vol en compact. Mede door zijn ietwat langzame groei en omdat deze palmbomen niet erg groot worden, is het ook een ideale kuipplant. Deze palmsoort is een echte aanwinst voor op het terras of een plaatsje in de tuin. Hij kan goed tegen hitte en is droogte tolerant. Tenslotten is hij winterhard tot maar liefst -10C !
Verder lezen
chamaerops humilis compacta
21cm tot 85cm
69,95
99,95


Message