Sluit zoeken
Wij verhuizen!! Daarom is onze winkel gesloten tot 2 maart. Alle orders worden pas na 2 maart verwerkt.

Koop een palm kamerplant bij Teeninga Palmen!

Wij hebben voor u uit ons aanbod alle palmen geselecteerd die ideaal zijn voor uw kamer!
De Dypsis lutescens - Areca Palm - Kamerpalm
De Areca (Dypsis lutescens), ook wel Goudpalm genoemd, is een gemakkelijk te verzorgen palmboom met een sterke luchtzuiverende werking. Erg sierlijk, is hij zeer geschikt om woningen en kantoren aan te kleden. Wilt u graag een grote mooie palm in de kamer? Kies dan voor de Areca, want het is ook een snelle groeier. De stam is als een aantal rietachtige groene stengels met lichtgroene geveerde bladeren. Zet de Areca op een tochtvrije plek niet direct in de zon. Direct zonlicht zorgt voor schade aan deze boom.
Verder lezen
areca palm ikea
18cm tot 120cm
24,99
29,99
areca palm intratuin
22cm tot 120cm
156,99
De Sabal minor - Waaierpalm - Dwergpalmetto
De Sabal minor is een mooie populaire waaierpalm die onder de 'struikachtige' wordt gerekend, afkomstig uit het Zuidoosten van de Verenigde Staten, waar het 's winters behoorlijk koud kan zijn. Daardoor is de palm goed koubestendig en is hij zeer geschikt voor ons Nederlandse klimaat en kan hij goed in de tuin geplaatst worden. Maar in de winter dient hij wel extra beschermd te worden. De stam van de Sabal minor groeit onder de grond, en alleen de top is zichtbaar boven de grond. Uit deze top komen waaiervormige bladeren die wel 1,5 meter lang kunnen worden. De Sabal minor verkiest een plekje waar weinig wind komt en het ook beschut is tegen regen. De bladeren zijn erg gevoelig voor wind, en kunnen door de wind snel scheuren. Bij hoge temperaturen is deze palm een snelle groeier, maar in ons Nederlandse klimaat kan dat wel eens een beetje tegenvallen, dus valt hij alsnog onder de tragere groeiers. Dit is de reden voor zijn hogere prijs.
Verder lezen
sabal palmetto
17cm tot 100cm
49,95
69,99
De Cycas revoluta - Vredespalm
De Cycas Revoluta wordt ook wel de vredespalm genoemd. Hij heeft mooie donkergroene bladertakken die erg sterk zijn. Hij lijkt zowel op een palm als op een varen, maar hij behoort toe aan de palmbomen. Het is een langzame groeier, daarom is hij wel wat duurder. De Cycas geeft uw woonkamer het echte gevoel van de tropen, omdat hij veel lijkt op een oeroude boomvaren, die zich diep in de jungle bevindt. Het is echt een plant die een heel leven mee kan gaan, omdat hij ouder kan worden dan 100 jaar. Uiteindelijk kan de palm vrij groot worden, met een stam van max. 150 cm hoog. Als de nieuwe bladeren uit de kern komen, lijkt dat precies op de manier van hoe een varen zich uitrolt. De nieuwe bladeren zijn eerst lichtgroen, waarna ze vanzelf veranderen tot hun uiteindelijke donkergroene kleur.
Verder lezen
cycas revoluta giftig Vol in blad
Vol in blad
12cm tot 60cm
19,95
39,95
cycas revoluta verzorging Multistam
Multistam
35cm tot 110cm
249,99
cycas revoluta buiten Stam multi
Stam multi
40cm tot 110cm
588,99
De Brighamia insignis - Hawaiiaanse Palmboom
De Hawaiiaanse palm, ook wel Brighamia Insignis genoemd, is een zeer exclusieve kamerpalm die oorspronkelijk uit (zijn naam verraadt het al) Hawaii komt. Deze geweldige kamerpalmboom krijgt zeer mooie gele bloemen vanuit zijn kop, en laat uiteindelijk zijn onderste bladeren vallen. Hij is zeer zeldzaam omdat hij in zijn oorspronkelijke groeiplaats nog schaars voorkomt.
Verder lezen
hawaiian palm "gele bladeren" Voorbestelling
Voorbestelling
12cm tot 60cm
9,95
22,95
De Phoenix roebelenii - Dwergdadelpalm
De Phoenix roebelenii is een zeer bekende en geliefde palm om in de woonkamer geplaatst te worden. Dit komt omdat hij een prachtige stam krijgt en een niet al te grote bladerkroon heeft. Ook wordt hij niet erg groot en is daarom een van de geschiktere kamer palmbomen. Hij wordt in Nederland ook wel de Dwergdadelpalm genoemd. De phoenix roebellinii is 1 van de makkelijkste kamerplanten die zowel in de schaduw als in de zon geplaatst kan worden. Hij mag in de lente en zomer maanden ook buiten geplaatst worden. Door zijn prachtige bladeren doet de roebellinii meteen denken aan een Caraïbische kust, een geweldige soort om alvast de vakantie sfeer in huis te halen dus! Helaas is (was) de prijs explosief gestegen. Dit komt omdat er een importverbod op deze plant is gekomen in Costa Rica waar deze prachtige palmen van oorsprong gekweekt waren. Echter is Teeninga palmen bezig om de phoenix roebelenii weer terug naar de Nederlandse woonkamers te halen. Wij importeren namelijk uit een ander land waar de roebellini s waar het wel legaal is en de phoenix helemaal vrij is van een virus! Dit doen wij zowel voor de groothandel als voor de particulieren markt! Deze zeer hoge kwalitatieve phoenixs roebellinii worden buiten in het veld gekweekt en zodra ze klaar zijn in een net gedaan, daarna worden ze weer terug gezet op hun locatie om hun net te door wortelen, daarna worden ze naar een speciale keuring locatie genoemd zodat deze roebellinii s een Vito verklaring ontvangen. Hierdoor worden ze nogmaal overgepot en doorgeworteld en dan pas opgestuurd naar onze locatie, hierdoor krijgt u een super hoge kwalitatieve plant die ook wat meer bestand is dan de gewone roebellini soorten die uit costa rica kwamen. Deze planten zijn ook sterker om buiten neer te zetten in de zomer en lente maanden.
Verder lezen
phoenix roebelenii kopen
9cm tot 45cm
4,95
7,99
phoenix roebelenii intratuin
17cm tot 65cm
29,99
49,99
De Chamaedorea elegans - Mexicaanse Bergpalm
De Mexicaanse Bergpalm is een zeer lucht zuiverende palm. Hij is erg goed in het verwijderen van giftige stoffen in uw woonkamer, en zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw huis. De Bergpalm zorgt ervoor dat waar hij ook wordt geplaatst, er een geweldige tropische sfeer ontstaat, door zijn geweldige bladeren. Hij lijkt erg op een Areca palm, maar hij groeit langzamer en zijn bladeren krullen vaak een beetje, wat zorgt voor een uniek effect in uw woonkamer. Hij wordt ook wel Parlor Palm, Good Luck Palm, Miniature Fish Tail, Dwarf Palm, Bamboo palm en Neanthe bella genoemd.
Verder lezen
chamaedorea elegans hoogte
7cm tot 30cm
2,95
8,95
chamaedorea elegans
5cm tot 50cm
3,95
9,99
mexicaanse dwergpalm kopen
15cm tot 90cm
14,99
19,99
chamaedorea elegans verzorging Santorini pot
Santorini pot
29cm tot 110cm
99,95
chamaedorea elegans giftig Witte pot
Witte pot
29cm tot 110cm
99,95
De Chamaerops humilis - Europese Dwergpalm
Deze prachtige winterharde palm groeit langs de Middellandse kust. Dit is de enige inheemse soort palm die in Europa voorkomt, vandaar ook zijn naam "Europese palm". Deze palm is een echte aanwinst in uw tuin, die goed tegen droogte kan en het beste in een pot kan blijven staan. Het is eigenlijk de meest makkelijke palmboom om in de Nederlandse tuin te zetten, omdat hij goed tegen verwaarlozing kan. Dus.. wilt u een palmboom kopen en wilt u er niet veel naar omkijken, dan is dit de soort die u zoekt. Hij houdt ervan dat het water goed weg kan lopen. Wilt u deze palm in de volle grond zetten, dan raden wij u aan onder de palm grind te doen zodat het water goed kan weglopen. Deze palm heeft in de meeste gevallen meerdere stammen. De bladeren kunnen een lengte krijgen van 50 cm. De bladeren van deze palm zijn grijs, en de stengels hebben stekels. Op het blad van de Chamaerops Humilis zitten stekels, en hij heeft mooie groene bladeren met een compacte bladerkroon
Verder lezen
Chamaerops Humilis
14cm tot 80cm
14,95
29,99
Chamaerops Humilis
19cm tot 95cm
39,95
49,99
De Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm
De Canarische Dadelpalm (Phoenix Canariensis). De naam zegt het al, hij is afkomstig van de Canarische eilanden, maar komt ook veel voor in delen van Afrika. Hij doet meteen denken aan een tropisch oord en zorgt voor een mediterraanse sfeer in uw huis. Hij heeft prachtige donkergroene vederachtige bladeren, en tovert elke plek in uw huis om tot een stukje tropen. U kunt ze ook gezien hebben op vakantie in Europa.. Ze komen namelijk veel voor langs de mediterraanse kust. Met zijn dikke stam en zijn prachtige bladeren is hij een lust voor het oog. Het is een zeer geliefde vederpalm in Nederland omdat hij in de lente- en zomermaanden ook in de tuin geplaatst kan worden als kuipplant, en enkele graden vorst kan verdragen. De groeisnelheid van de Canarische Dadelpalm is redelijk snel. De onderste bladeren zullen uiteindelijk afsterven. Dit is normaal, zo is zijn groeiwijze. Deze dienen handmatig te worden verwijderd. Hierdoor ontstaat zijn gedrongen stam. De Canarische dadelpalm heeft kleine doorntjes bij de onderste bladeren. Wat erg belangrijk om te weten is dat de kluit (potgrond) van de Canarische Dadelpalm nooit mag uitdrogen. Gebeurt dit wel, dan kan de palm verdroogde bladeren vertonen. Deze dienen te worden verwijderd. Hij kan in het wild maar liefst 18 meter hoog worden! Het is een tweehuizige palm met een gedrongen stam met bladlittekens en een dichte kroon met 50 tot 100 geveerde bladeren (bij volwassen exemplaren). De bladeren kunnen maximaal 5-6 meter lang worden, breed, kort gesteeld en gebogen overhangend. De deelblaadjes zijn groen, stevig, smal-lancetvormig en v-vormig gevouwen. De onderste deelblaadjes zijn vaak gereduceerd en hebben doorns. De middelste deelblaadjes zijn 40-50 cm lang. De vederpalm kan in de zomer- en lentemaanden ook in de tuin staan. Als u kiest deze palm als kuipplant te houden raden wij u aan om hem op een vorstvrije plek te laten overwinteren.
Verder lezen
phoenix canariensis overwinteren
20cm tot 80cm
9,99
19,95
canarische dadelpalm kopen
15cm tot 110cm
19,95
29,95
De Trithrinax campestris - Blauwe dadelpalm
De Trithrinax campestris is een prachtige zeldzame winterharde palmboom! Hij komt vaak voor met meerdere stammen (multistam) en groeit niet erg snel (langzame groeier). De Trithrinax campestris is winterhard tot -15 graden en kan hierdoor prima in de Nederlandse tuin geplaatst worden. Doordat de Trithrinax campestris langzaam groeit is hij wel een wat duurdere palm soort, maar zeker de moeite waard, omdat hij prachtige licht blauwe balderen heeft.
Verder lezen
palmboom kopen
25cm tot 50cm
49,95
99,95
palm kopen Multistam
Multistam
55cm tot 100cm
249,99
299,99
De Chamaerops humilis 'Cerifera' - Dwergpalm Zilver
Deze klein blijvende waaierpalm, de Chamaerops humilis 'Cerifera' valt erg op door zijn compacte bladgroei. 'Cerifera' betekent 'met was bedekt'. Hij lijkt veel op de Chamaerops humilis, maar de Cerifera heeft een iets grijzere bladkleur en kleiner blad. Deze soort is net zo winterhard als de gewone Chamaerops humilis. Over het algemeen worden deze palmen niet veel groter dan 2,5 - 3 meter in ons klimaat. Ook groeit de Chamaerops humilis 'Cerifera' langzamer dan de gewone Chamaerops humilis. Op de bladstelen van deze palm zitten stekels. Ze groeien clustervormig vanuit de onderzijde van de hoofdstam. Hierdoor groeit ook deze Dwergpalm heel mooi vol en compact. Mede door zijn ietwat langzame groei en omdat deze palmbomen niet erg groot worden, is het ook een ideale kuipplant. Deze palmsoort is een echte aanwinst voor op het terras of een plaatsje in de tuin. Hij kan goed tegen hitte en is droogte tolerant. Tenslotten is hij winterhard tot maar liefst -10C !
Verder lezen
dwergdadelpalm kopen
19cm tot 70cm
39,99
69,99
De Trachycarpus fortunei - Waaierpalm
Dit is de meest populaire palmboom in Nederland, en niet zonder reden! Deze sierlijke palmboom is mooi vol van blad, heeft een hele sterke duurzame bouw, kan winters verdragen tot maar liefst -17 graden! Wij importeren zelf onze trachycarpus fortunei palmbomen, en selecteren op verschillende kwaliteits- normen, hierdoor zijn bijvoorbeeld al onze winterharde palmen buiten gekweekt, hierdoor zijn ze veel sterken dan de planten bij andere tuincentra's die eigenlijk kas plantjes zijn. Hierdoor is hun winterhardheid ook hoger, wat natuurlijk ook voor ons erg belangrijk is omdat de palmen ook bij ons buiten staan! U heeft dus alle reden om uw tuin te versieren met dit prachtige product van de natuur. Wij leveren ze goedkoper dan de concurrent en altijd van topkwaliteit. De fortunei staat ook bekend als de Chusan Palm en de Windmill Palmtree.
Verder lezen
trachycarpus fortunei kopen
12cm tot 50cm
9,95
14,99
trachycarpus fortunei kopen
21cm tot 115cm
29,99
49,99


Message
Het artikel is toegevoegd aan uw verlanglijstje
Cactus woestijnplant - Cactussen 3-6cm - Mini cactus
Log in of maak een nieuw account aan bij teeningapalmen.nl om uw verlanglijstje langer dan een bezoek te kunnen bewaren
of Bekijk uw verlanglijstje