Sluit zoeken

Dypsis lutescens - Areca

Deze sierlijke palm lijkt wel een klein beetje op bamboe, omdat hij allerlei verschillende stengeltjes heeft. Wij vinden dit een zeer sierlijke mooie palm, en raden deze aan voor in de kamer. Vooral ook omdat hij een sterk luchtzuiverende werking heeft!

De Dypsis lutescens, areca palm is bijzonder

Deze palm heeft een sterk luchtzuiverende eigenschap, en dat maakt hem extra geschikt voor een woonruimte of kantoorruimte (meer productiviteit!). Hij bestaat uit allemaal aparte palmstengels die uit de kluit komen. Daarom lijkt hij niet direct op een typische palmboom, maar het is er wel degelijk een!

Veelgestelde vragen, FAQ

Is de Dypsis lutescens, Areca palm giftig?

Nee. Dit is een veilige palm om te plaatsen in elke kamer. Huisdieren of kinderen zullen geen last hebben als ze een blaadje van deze palm zouden eten. Ook heeft hij geen stekels, dus kunnen ze zich ook niet bezeren.

Hoe hoog wordt de Arecapalm?

In zijn natuurlijke warme zonnige omgeving kan deze palm 6-12m hoog worden. In een gemiddeld Nederlands huishouden houdt het hoogstwaarschijnlijk bij zo'n 2 - 3 meter wel op.

Hoe snel groeit de Goudpalm / Dypsis?

De Areca is niet zo'n heel snelle groeier. Met een 3-6 centimeter per jaar onder gemiddelde omstandigheden houdt het op.

Krijgt de Dypsis lutescens ook bloemen?

De Areca palm gaat pas bloeien wanneer hij een bepaalde leeftijd of hoogte bereikt. Echter is dat vanaf een hoogte die niet voorkomt in huiskamers, dus uw areca gaat niet bloeien. Echter in de natuur in warme klimaten krijgt deze palm grote geelgroene bloemen.

De Areca (Dypsis lutescens), ook wel Goudpalm genoemd, is een gemakkelijk te verzorgen palmboom met een sterke luchtzuiverende werking.

Hij is erg sierlijk, daardoor is hij zeer geschikt om woningen en kantoren aan te kleden. Wilt u graag een grote mooie palm in de kamer? Kies dan voor de Areca, want het is ook een snelle groeier.
Zet de Areca op een tochtvrije plek niet direct in de zon. Direct zonlicht zorgt voor schade aan deze boom.
Message

Afhalen in Opeinde / Route