Sluit zoeken
yucca gloriosa
Yucca Filamentosa 'color Guard' - Palmlelie 20-60cm
14,99

Yucca filamentosa 'Color Guard' 30cm kopen

Palmlelie kopen

Foto voor deze maat
Voorbeeldfoto's (van meerdere maten)
Foto van hoofdproduct
De foto van de maat is niet het exacte exemplaar dat u zult ontvangen. U ontvangt een plant van dezelfde kwaliteit in een vergelijkbare vorm.

Yucca filamentosa 'Color Guard' 30cm

Palmlelie

Tropische Plant

Verder lezen
De Yucca filamentosa Color Guard is een prachtige palmleliesoort die volledig winterhard is en prachtige geel groene bladeren heeft. Hij zal zeker opvallen in uw mediteraanse tuin.

Hij krijgt ook nog prachtige witte bloemen die wat crème-kleurig zijn.
Minimale temperatuur
-30℃
Standplaats
Lichte schaduw / zon
Bewatering
Regelmatig water geven
Komt uit
Zuidoosten van de VS
Grondsoort
Mediterraanse voedingsgrond
Vollegrond
Ja
Kuipplant
Ja
Bloeiperiode
N.v.t.
Groeisnelheid
langzaam
Verder lezen
Let op, belangrijk!
Hoogte (incl. pot):
± 30 cm
Potmaat:
17 cm
Min. hoogte:
20 cm
Max. hoogte:
60 cm
Geschat gewicht:
2.5kg
Winterhard:
Ja
Momenteel niet leverbaar
Min. hoogte incl. pot:
Breedte kweekpot:
20cm
17cm
Meer info
Direct Meebestellen
 
Teeninga Palmen Mediterraanse Voedingstabletten - Voeding - 15 Tabletten
14,99
Florentus Mediterrane Voedingsgrond - 10 Liter
4,99
Hydrokorrels - Hydrokorrels 5 Liter
4,99
Florentus Mediterrane Voedingsgrond - 40 Liter
9,99
Let op, belangrijk!
Direct Meebestellen
Teeninga Palmen Mediterraanse Voedingstabletten - Voeding - 15 Tabletten
14,99
Florentus Mediterrane Voedingsgrond - 10 Liter
4,99
Hydrokorrels - Hydrokorrels 5 Liter
4,99
Florentus Mediterrane Voedingsgrond - 40 Liter
9,99
 
Teeninga Palmen Mediterraanse Voedingstabletten - Voeding - 15 Tabletten
14,99
Florentus Mediterrane Voedingsgrond - 10 Liter
4,99
Hydrokorrels - Hydrokorrels 5 Liter
4,99
Florentus Mediterrane Voedingsgrond - 40 Liter
9,99
Product toelichting
De Yucca filamentosa Color Guard is een prachtige palmleliesoort die volledig winterhard is en prachtige geel groene bladeren heeft. Hij zal zeker opvallen in uw mediteraanse tuin.

Hij krijgt ook nog prachtige witte bloemen die wat crème-kleurig zijn.
Minimale temperatuur -30℃
Standplaats Lichte schaduw / zon
Bewatering Regelmatig water geven
Komt uit Zuidoosten van de VS
Grondsoort Mediterraanse voedingsgrond
Vollegrond Ja
Kuipplant Ja
Bloeiperiode N.v.t.
Groeisnelheid langzaam
Let op, belangrijk!
Wij raden altijd aan om een gekochte plant direct te verpotten naar een grotere pot, omdat de potten die verkocht worden vaak compleet doorgeworteld zijn. Ook is dat beter voor het vasthouden van vocht in de grond.

Meestal is de plant die u ontvangt nabij de minimummaat. De hoogte van de plant is altijd incl. de pothoogte. De plantgrootte is afhankelijk van de varierende leverantie aan ons en hoe lang de plant in onze voorraad heeft gestaan.

Bekijk alle 750+ winkel recensies
Laat uw tropische plant stralen

Een plant geeft veel meer sfeer en oogt mooier met een decoratieve pot die bij zowel de plant en de omgeving past. De diameter van een plantenbak voor deze Yucca filamentosa 'Color Guard' dient 25 - 34 cm te zijn. Deze pot-plant verhouding is niet alleen mooi, maar maakt ook de verzorging makkelijker.

Geef een draai aan onze potten carrousel!

Yucca filamentosa 'Color Guard' verzorging

Planten Encyclopedie

Alle interessante en nodige informatie voor de Yucca filamentosa 'Color Guard' vindt u in onze encyclopedieWater geven

Deze plant dient regelmatig water te krijgen. Hij houdt van droogte dus niet te nat.

Standplaats

Deze plant dient geplaatst te worden op een plek waar de zon veel schijnt. Hoe meer zon, hoe sneller de groei, maar ook hoe meer vocht hij nodig heeft.

Voeding

Voeding is erg belangrijk voor planten. Wij raden aan deze plant van een goede voedingsbodem te voorzien d.m.v. het gebruik van hoogwaardige mediterraanse voedingsgrond. Ook raden wij aan extra voedingsstoffen toe te dienen. Mediterraanse voeding tabletten, deze drukt u simpel weg naast de plant in de grond. Dit zorgt voor de voorziening van alle nodige voedingsstoffen. De plant zal dan ook zijn donker groene bladkleur behouden.

Snoeien

Het snoeien van een yucca is simpel. Wanneer een blad dor begint te worden, dient de redelijk dikke tak ervan vlakbij de stam afgeknipt te worden met bijv. een snoeischaar.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Yucca filamentosa?

De Yucca filamentosa is een langzame groeier. Daarom zijn ook de kleinere maten al vrij duur. Zoekt u een plant die niet te groot uitschiet, dan is de Yucca filamentosa een goede keus.

Hoe plant ik een Yucca filamentosa?

Het planten van een Yucca is niet veel anders dan het planten van een andere plant. Probeer de kluit zo schadevrij mogelijk te houden. Zorg dat de kluit omringd is met een goede voedingsbodem. Wij raden daarvoor Florentus Mediterrane voedingsgrond aan. Maak een gat in de grond of potgrond, diep genoeg voor de kluit. Druk om de kluit heen de grond goed aan en vul aan totdat er geen greppel meer om de kluit heen is.

Hoe kweek ik een Filamentosa vanuit zaad?

Een Yucca kunt u het beste zaaien in een verwarmde omgeving. Dat verhoogt de succeskans. Vul een bakje met zaai- en stekgrond, cactusgrond is ook mogelijk, en leg de zaadjes op de grond. Daaroverheen kunt u wat grid of zand gooien, totdat de zaden net afgedekt zijn. Het water geven moet uiterst voorzichtig gebeuren, omdat mogelijk de zaden wegspoelen. Het beste is om ze te sproeien totdat het licht vochtig is. Zet ze warm weg tussen 20-25C. Ontkiemen kan maanden duren!

Hoe vaak en hoeveel water moet een Yucca hebben?

Een Yucca hoeft in principe niet vaak water te hebben, omdat het een langzame groeier is en simpelwel weinig verbruikt. Controleer de grond elke paar dagen dat het niet te droog is, en zorg dat het natgemaakt wordt todat het middelvochtig aanvoelt. In de zomermaanden mag het kletsnat, maar hoeft niet.

Hoe de Yucca filamentosa bij te knippen

De Yucca heeft hele lange dunne bladeren, en die kunnen dor worden. Dat is normaal. U kunt gewoon het dorre blad tot aan het groene gedeelte afknippen. Als u dit scheef doet, lijkt het blad minder geknipt. De Yucca heeft hier geen probleem mee.

Hoe verzorg ik een Yucca filamentosa?

Een Yucca is een makkelijke plant. Wel houdt hij van wat Mediterrane bijvoeding (Palm Focus bijv.) Watergeven staat hierboven uitgelegd. Zorg dat de Yucca voldoende licht krijgt en verplaats hem niet te vaak, omdat iedere verplaatsing de Yucca moet wennen aan de nieuwe plek. Yucca's houden van veel licht, dus plaats hem op een zonnig plekje. In de winter kan het zijn dat hij bescherming nodig heeft, bij extreme temperaturen. Doe dan vliesdoek om de bladkruin heen en pak de pot in met bubbeltjesplastic.

Onze plantmaten worden bepaald door de kleinste plant te meten tot de grootste, in een veld met honderden planten. Omdat een plant een natuurlijk product is, kan het voorkomen dat de plant iets kleiner uitvalt dan de aangegeven minimale maat.

Deze afwijking is maximaal 10cm. Wij hanteren in onze richtlijnen ook deze speling van max. 10cm op de minimale maat aanduiding.

Let ook op: indien u een plant bestelt die in de winter geen blad heeft, is hij waarschijnlijk (wanneer besteld in de wintermaanden, of begin voorjaar) kleiner dan de minimale hoogte. Dit is in alle gevallen eigenlijk geen enkel probleem. Zodra de plant begint met het groeien van uitlopers, zal hij de aangegeven hoogte zeer snel bereiken. Uw aankoop heeft dus de juiste maat binnen korte tijd.

Speciaal transport is nodig voor grotere/zwaardere planten of objecten. Dit transport kost 29,95 (gratis voor bestellingen vanaf 300). Het voordeel van dit transport is echter wel dat er veel meer producten geselecteerd kunnen worden zonder dat er nog meer extra transportkosten gerekend moeten worden. De levertijd van dit transport is meestal binnen 1 werkdag maar het kan 1 of meer dagen langer duren. Als u niet thuis bent wanneer de chauffeur komt, wordt de bestelling voor de deur geplaatst.
Route (Opeinde)
Message

Afhalen in Opeinde / Route