Sluit zoeken

Adenium - Woestijnroos kopen

Bij ons kunt u de woestijnroos kopen. De Adenium is een prachtige plant die hele bijzondere bloemen krijgt die tot wel 5cm groot worden. Kijk gerust rond in ons aanbod.

Veelgestelde vragen / FAQ

Is de Adenium giftig voor mensen?

Ja, deze plant is erg giftig voor mensen en dieren.

Is de Adenium giftig voor dieren?

Ja, deze plant is erg giftig voor mensen en dieren.

Bestuift de Adenium zichzelf?

Nee, de Adenium is niet zelfbestuivend. Het kan wel zijn dat er insecten soms stuifmeel overdragen van andere woestijnrozen veraf.

Waarom krullen de blaadjes van mijn Adenium?

Wanneer de blaadjes omkrullen van een Adenium, betekent dit vaak dat de plant niet genoeg voedingsstoffen krijgt. Het is ook mogelijk dat de plant te weinig water krijgt. Zorg dus voor voldoende vocht en goede voeding. U kunt bijvoeden met 'Ultra Focus' plantenvoeding. Wij raden goedkope voeding zoals Pokon af, die werken zelfs schadelijk.

Hoelang kunnen de Adenium zaden ontkiemen?

De zaden van de Adenium kunnen het beste ontkiemen wanneer ze vers zijn. Hoe ouder de zaden, hoe kleiner de kans tot ontkiemen.

Hoe groot wordt de Adenium?

In Nederland kan na lange groeitijd een Adenium ongeveer 1-3 meter hoog worden.

Kan de Adenium binnenshuis groeien?

Ja, de woestijnroos houdt van warmte, maar ook van veel zonlicht. Zorg dus voor een goede plek bij een raam waar genoeg zonlicht doorheen komt.

Kan de Adenium gestekt worden?

Ja, de woestijnroos kan gestekt worden, via bladstekken en via 'topstekken'. De uitlopers kunnen ook gestekt worden.

Is Bonsai mogelijk met de Adenium?

Het komt niet vaak voor, maar de Adenium is prima geschikt om als Bonsai te groeien.

Kan ik de Adenium snoeien in de winter?

Het zou mogelijk kunnen, ookal kan de plant dan moeilijk herstellen. Maar wij raden dit sterk af. U kunt het beste de Adenium snoeien in het begin van de herfst of vanaf halverwege de lente. Dan heeft de plant goed de mogelijkheid om te herstellen.

Kan ik de Adenium snoeien in de zomer?

Ook dit is mogelijk, maar raden wij ook af, omdat de Zomer het groeiseizoen is. Als u het toch doet kunt u verwachten dat de plant weinig groeit of bloeit in de zomer. Wij raden altijd aan de plant te snoeien in het begin van de herfst of vanaf halverwege de lente.

Hoe lang leeft een Adenium?

Een Adenium leeft tientallen jaren. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw goed verzorgde Adenium niet lang zal leven.

Hoe verzorg ik een Adenium?

Een Adenium houdt van een warme plek met veel zonlicht, een goede voedingsbodem en ook van bijvoeding. Een goede voedingsbodem kan verzorgd worden d.m.v. Florentus Mediterrane Voedingsgrond. Dit zorgt voor goede worteling en voorziening van de juiste voedingsbasis. Ook raden wij aan om bij te voeden met 'Ultra Focus', dit is hoogwaardige Mediterrane plantenvoeding die extra voorziet voor kracht en gezondheid. Hierdoor behoudt de plant z'n mooie diepe kleuren.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Adenium gaat bloeien?

De Adenium zal bloeien wanneer hij goed verzorgd is en een zonnige warme plek heeft.

Hoe lang bloeit de Adenium?

De Adenium kan beginnen met bloeien in de winter, en gaat door helemaal tot aan de herfst. Het is dus een zeer lange bloeier!

Moet de Adenium gesnoeid worden? Hoe?

Rond de winter en lente kunt u de Adenium snoeien, door de dode delen eraf te halen. Scheuten die te lang zijn uitgegroeid kunt u ook terugsnoeien.

Kan de Adenium geplant worden vanuit zaad?

Ja, wanneer een bevruchte (volwassen) Adenium zaad afgeeft, kunnen die wanneer geoogst vers gebruikt worden om nieuwe Adeniums te groeien.

Wanneer kunnen de zaadjes geoogst worden van de Adenium?

Het duurt een aantal jaar voordat een Adenium zaad begint af te geven. Hoe ouder de Adenium, hoe beter de kwaliteit van de zaadjes is. Om de zaadjes te oogsten, raden wij af om de zaden van de plant af te plukken. In plaats daarvan kunt u het beste een zakje om de Adenium heendoen om de zaadjes op te vangen wanneer ze vrij komen van de plant. Dit is nodig omdat ze anders de lucht in vliegen.

Wat voor grond heeft de Adenium nodig?

Wij raden aan om grond te gebruiken met een luchtige structuur en voorzien van basisvoedingselementen. Hiervoor raden wij Florentus Mediterrane voedingsgrond aan. Deze bevat alles wat de plant nodig heeft, behalve bijvoeding.

Waarom zijn mijn Adenium blaadjes geel? Waarom vallen de blaadjes eraf?

Het kan verschillende oorzaken hebben dat de blaadjes geel worden of eraf vallen. De hoofdoorzaken hiervan zijn ondervoeding, overbewatering of onderbewatering. Controleer dat de kluit vochtig is maar niet kletsnat. En als de grond arm is aan voedingsstoffen of u nooit bijgevoed heeft, raden wij u aan om bij te voeden met Ultra Focus, een complexe voeding voor Mediterrane planten.

Waarom bloeit mijn Adenium niet?

De hoofdoorzaak voor dat een Adenium niet bloeit is dat de plant niet genoeg licht krijgt. Zorg voor een zonnige plek. Ook kan een oorzaak zijn dat de plant nog herstellend is van bijv. overpotten of snoeien, als dit is gebeurd.

Waar kan ik het beste een Adenium kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

De woestijnroos is een prachtige plant met zijn unieke schitterende bloemen die tot wel 5 cm groot kunnen worden. Het is echt een pronkstuk voor in huis.

Hij houdt van een zonnig plekje en kan daarom ook prima in de vensterbank geplaatst worden.
Message

Afhalen in Opeinde / Route