Sluit zoeken

De Ensete ventricosum 'Maurelli' - Rode bananenplant

De rode bananenplant is een geweldige jungleplant die erg opvalt door zijn dikke stam en grote bladeren!

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Maurelli winterhard?

De Rode bananenplant kan tot +5 graden Celsius verdragen. daaronder wordt het schadelijk voor de plant. Zorg dus dat de plant 's winters op een warme plek staat, en niet in de tuin.

Hoe een Ensete ventricosum 'Maurellii' te verzorgen?

U kunt alles over de verzorging van de Maurelli vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel

Wanneer de Maurelli water geven?

Wanneer de Rode bananenplant buiten staat heeft hij tijdens koudere periodes weinig water nodig. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de bananenplant nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Ventricosum Maurelli?

Een Rode bananenplant houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Maurelli. Hierdoor kan hij extra goed wortelen en is hij voorzien van de juiste voedingsbasis.

Hoe een Maurelli te snoeien / knippen?

Voor een Maurelli is het een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden en afsterven. Deze kunt u simpelweg dichtbij de stam afknippen. De bananenplant ondervindt hier geen last aan. Het wordt ook vaak aangeraden om voor de winter de bladeren af te knippen zodat de energie daar niet meer heengaat om te groeien, omdat het nieuwe jaar er weer nieuwe bladeren aan zullen komen.

Wanneer de Ensete ventricosum Maurelli naar binnen zetten?

De rode bananenplant kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen. Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Maar, bij kou vanaf 5 graden Celsius krijgt hij het zwaar. Dan dient hij naar een warmere plek gebracht te worden.

Hoe een Maurelli te stekken / vermeerderen

Voor het vermeerderen van de ventricosum Maurelli verwijzen wij u graag naar ons uitgebreide encyclopedie artikel waarin alles wordt uitgelegd.

Waarom krijgt een bananenplant gele bladeren?

Het kan zijn dat de Maurelli te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. De bladeren kunnen verwijderd worden met een schaar, of met de hand.

Zijn Maurelli's giftig voor katten / honden ?

De Maurelli is niet giftig, en kan dus prima geplaatst worden in een omgeving met katten/honden.

Waar een Ensete ventricosum 'Maurelli' kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

De rode bananenplant is zeer uniek en heeft prachtige rode, paarsachtige bladeren, met een dikke stam. Zijn bladeren kunnen maar liefst een meter lang worden!

Hij kan ook in de zomermaanden in de tuin gehouden worden en is echt een lust voor het oog. Hij groeit net zo snel als een Musa basjoo en wordt in de Nederlandse tuin meestal 200-300 cm hoog (in een kuip).

Wat erg speciaal is aan de rode bananenplant, is dat hij na 3 jaar gaat bloeien, en dan krijgt hij bordeauxrode bloemen in de top.

De Ensete ventricosum Maurellii is een redelijk snelle groeier, maar stopt met groeien als de temperatuur onder de 14 graden komt.

Wij raden u daarom ook aan om de plant goed warm te houden en pas buiten te zetten wanneer de temperatuur boven de 10 graden is.

Wilt u een rode bananenplant kopen? Dan raden wij u de Ensete ventricosum Maurellii aan. Het is een echte topper!
Message

Afhalen in Opeinde / Route