Sluit zoeken
Koningsdag zijn wij Open! Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om te shoppen in onze tropische showroom!

Trachycarpus fortunei kopen

Bij ons kunt u vele maten van de Trachycarpus fortunei kopen. Wij bieden u een breed aanbod aan van deze meest populaire winterharde palmboom, voor ieder wat wils!

Vaak gestelde vragen, FAQ

Hoe snel groeit de Trachycarpus fortunei?

Een grote fortunei groeit wel 30-40cm per jaar, wat vooral in de zomerperiode gebeurt. 's Winters met kou gaan de fortunei's in slaap, dan groeien ze vrijwel niet, tenzij ze warm gehouden worden. Een kleinere fortunei van bijv. 140cm, waarvan de stam ongeveer 40-50cm is, groeit met ongeveer 10cm per jaar. En nog kleinere fortunei's nog minder. Het komt dus neer op de grootte van de fortunei, hoe snel hij groeit.

Hoe hoog wordt de Trachycarpus fortunei?

Een fortunei wordt tot wel 10 meter hoog, in de tropen, maar in Nederland worden ze soms niet hoger dan 2 meter, tenzij ze geimporteerd worden en een bijzonder traject zijn ondergaan om aan ons klimaat te wennen. Let wel, in de jonge jaren groeit een fortunei heel langzaam. Pas na een aantal jaar begint hij op gang te komen.

Trachycarpus fortunei, hoe vaak water?

In de winterperiode in de kou kan een fortunei wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer het weer en hoe meer zonlicht, hoe meer water hij nodig heeft. Tijdens de heetste dagen kan een fortunei het wel 2x op een dag nodig hebben kletsnat te worden gemaakt.

Wanneer bloeit een trachycarpus fortunei?

Vanaf Maart tot Juli zal de fortunei beginnen te bloeien. Hij laat dan gele trossen uit zijn kern komen bovenaan, die er uniek uitzien. Die trossen zitten vol met zaadjes.

Wanneer zijn de zaden van de trachycarpus fortunei rijp?

De zaadjes kunnen geoogst worden rond het begin van de bloeiperiode. Maar ze zijn pas rijp om gezaaid te worden wanneer ze zwart zijn gekleurd. Dit kan een aantal maand duren, daar gaat meestal een hele winter overheen.

Trachycarpus fortunei, wanneer snoeien?

Het hele jaar door kunnen de bladeren van de fortunei dor worden. Zodra ze te dor zijn om de palm nog mooi te laten lijken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vorms de fortunei zijn stam.

Trachycarpus fortunei, wanneer zaaien?

Wij raden aan om de fortunei buiten te zaaien rond het voorjaar. Binnenshuis maakt de periode niet uit.

In de Nederlandse tropentuin is er één boomsoort die absoluut niet mag ontbreken, en dat is de zeer typische hawaii-fun-style palm die een echte vakantiesfeer brengt, maar ook nog eens zeer winterhard is tot -17 graden.
Wij hebben het natuurlijk over de Trachycarpus fortunei, de meest populaire palm. Deze is verkrijgbaar in normale stijl, maar ook in kokos-look (gestripte vacht).

Dit is de echt typische dunne lange stam met grote pluim bovenaan. Wij krijgen deze geleverd, natuurlijk in een kweekpot, waardoor de kruin nog niet zo groot uitvalt, maar wat compacter is. Wanneer u deze in een grote pot of volle grond plant, zal de kruin geweldig uitgroeien, en de palm een enorme sfeermaker worden.

Graag noemen we nog wat eigenschappen van deze geweldige winterharde tropische optie:
⦁ Het blad is diep-groen en grotere bladen krijgen hangende punten
⦁ De vacht laat z'n groei verleden zien door eerder afgeknipte takken,
die wat uitsteken
⦁ Wij importeren uit de velden in koudere regio's van Spanje zodat u
niet een slappe kaspalm ontvangt
⦁ In het begin groeit hij vrij langzaam, maar naarmate hij groter wordt,
gaat hij steeds sneller groeien

Mocht u deze palm overwegen, maar nog wat vragen hebben, voel u vrij om ons een berichtje te sturen. Wij antwoorden meestal dezelfde dag nog.
Message

Afhalen in Opeinde / Route