Sluit zoeken

De Musa acuminata - Dwarf Cavendish Bananenplant

De Musa Dwarf Cavendish is een zeer mooie kamer bananenplant die ook echt vruchten (banaantjes) kan gaan dragen in uw woonkamer!
Een bananenplant is een echte tropische sfeermaker, omdat hij een geweldige jungle look heeft met zijn grote bladeren. In de woonkamer wordt de acuminata Dwarf Cavendish niet heel groot.

De acuminata is de meest voorkomende bananenplant, ook wel bekend als de dwergbanaan. Wij raden deze plant echt aan voor in de woonkamer of in een kantoor.

Deze bananenplant komt ook veel voor in de tropen en de subtropen. Daar, in tegenstelling, wordt hij wel erg groot, en krijgt hij ook nog eens bananen. In onze Nederlandse woonkamer is dit echter lang niet altijd het geval.

Hij komt uit Zuidoost-Azië en Australië. In Indonesië worden de bladeren vaak gebruikt als bord om eten in te bewaren, wat extra smaak geeft aan het eten.

Nog een leuk feitje: De bladeren worden in de tropen en vaak ook in Afrika gebruikt als dakbedekking.

Ook staat de musa bekend om zijn vele pups die uiteindelijk de moederplant zullen overnemen, in normale gang van zaken als hij bananen geeft. Wat helaas in Nederland niet vaak voorkomt.

Zodra de musa in een extra grotere pot gezet word, zal hij een kleine oase gaan creëren doordat hij veel pups gaat maken en hierdoor aan elke kant er uniek uit zal zien. Indien u dit niet wil en enkel 1 stam wil behouden raden wij aan de grootste pup te laten staan en de andere te verwijderen.
Message

Afhalen in Opeinde / Route