Teeninga Palmen "Hét Online Tropisch Tuincentrum én Grootleverancier van Palmbomen en andere Mediterrane Planten."
Gehele Aanbod
Olijfbomen
Winterharde Palmbomen

Wat voor soorten bemesting zijn er en welke heeft u nodig?
Wij gaan alle soorten bij langs en leggen u het uit

Er zijn zoveel soorten planten en zoveel soorten voeding. Welke plant heeft nou welke soort voeding nodig, en hoeveel, en wat maakt het verschil? Wij proberen dit uitgebreid en simpel uit te leggen in dit artikel

1 Hoofdsoorten
2 Natuurlijke voedingstoffen
1. Hoofdsoorten
2. Natuurlijke voedingstoffen
HOOFDSTUK 1

De hoofdsoorten voedingsstoffen en meststoffen

We kunnen voeding/bemesting eigenlijk opsplitsen in een paar groepen.

Direct toegediende natuurlijke samengestelde voedingsstoffen

Deze soort voedingsstof is een samenstelling van allerlei stoffen die in de natuur voorkomen, die geextraheerd zijn en ondergebracht in een formule. Die formule wordt vaak toegespitst op een specifieke plantsoort, maar er zijn ook algemene formules toe te dienen bij bijna alle planten of bloemen.

Direct toegediende synthetische voedingsstoffen

Deze soort voedingsstof is een samenstelling van stoffen die in de fabriek worden gemaakt, bijv. door chemische reacties, en met een bepaalde verhouding van voedingsstoffen wordt er gekomen tot een formule. Die formule wordt ook regelmatig toegespitst op een specifieke plantsoort, maar ook syntetisch zijn er algemene formules voor bijna alle planten of bloemen.

Meststof uit dieren

Veelal gaat het hier om koeienmest. Koeienmest is rijk aan bepaalde stoffen die goed gebruikt kunnen worden door heel veel planten. Bijv. planten gebruiken graag stikstof waar koeienmest rijk aan is.

Gefabriceerde 'kunstmest' synthetische samenstelling

Eigenlijk heeft dit niks met mest te maken, behalve dat de stofsamenstelling wel redelijk wat in gemeen heeft met de samenstelling van mest. In de fabriek worden de stofjes NPK uitgezonderd en samengebracht tot een NPK-verhouding. Dat is stikstof, phosphor en kalium. Veel planten kunnen deze stoffen gebruiken. Deze verhouding bepaalt voor welke plantensoorten het geschikt is.

Indirecte bacteriële bodemverbetering

Er zijn ook indirecte voedingsbronnen voor planten, zoals bacteriele voedingstabletten. Deze brengen een bodemcultuur van allerlei bacterien tot stand, en dan zorgen die bacterien voor een periode (van bijv. een jaar) voor afgifte van een rijke samenstelling voedingsstoffen.

Bodemverbeteraars

Bodemverbeteraars verschillen van samenstellingen grond met voeding, tot specifieke stoffen om de structuur van een bodemsoort te bevorderen. Er zijn veel verschillende soorten bodemverbeteraars.

Zuurteregelaars

Zuurteregelaars zijn ook belangrijk voor bodemverbetering. De juiste zuurgraad is nodig voor elke plant om goed te kunnen groeien en bloeien.

HOOFDSTUK 2

Directe natuurlijke voedingstoffen

Er zijn veel verschillende samenstellingen voedingstoffen van natuurlijke elementen samengesteld. Wij bekijken een aantal verschillende varianten en leggen uit waar die goed voor zijn.

Kwaliteit en prijs

Net als bij heel veel andere dingen geldt ook bij plantenvoeding: kwaliteit kost geld. Voor weinig geld krijgt u weinig of gewoon basis kwaliteit. Voor veel geld krijgt u in sommige gevallen (onderzoek is belangrijk) een veel betere kwaliteit/rijkere voeding.

Merken en beoordelingen

Er zijn veel verschillende merken op de markt voor natuurlijke plantenvoeding. Wij raden aan om online te kijken naar klantervaringen en welke soorten er allemaal zijn en voor welke planten. Hoe plantspecifieker u de voedingsstof aanschaft, hoe beter u uw planten kunt bedienen.

Teeninga Palmen "Hét Online Tropisch Tuincentrum én Grootleverancier van Palmbomen en andere Mediterrane Planten."
Gehele Aanbod
Olijfbomen
Winterharde Palmbomen