Sluit zoeken

De Brighamia insignis - Hawaiiaanse Palmboom

FAQ / Veelgestelde vragen

Hoe snel groeit de Hawaiiaanse Palm?

De Brighamia insignis groeit langzaam. Het duurt veel jaren voor deze palm om de grootte te krijgen van een meter of langer.

Hoe groot wordt de Hawaiiaanse Palm?

De Hawaiiaanse palm wordt maximaal 4.5 meter hoog, maar dat is in tropische klimaten. In een kamer in Nederland zal een Brighamia insignis minder hoog worden.

Is de Hawaiiaanse palm winterhard?

Nee. Deze palm dient altijd een warme plek te hebben. Anders sterft hij. Wij raden aan een plek te geven met een temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius.

Krijgt de Hawaiiaanse palmboom ook bloemen?

De Brighamia insignis is een bloeiende palmboom. Na enkele jaren krijgt hij in het najaar een weelderige bloemenpracht.

Hoe moet een Hawaiiaanse palm verzorgd worden?

Tropische planten houden van tropische grond, en daarvoor is speciale voedingsgrond samengesteld: Florentus Mediterrane grond. Dit helpt ze goed te wortelen en voorzien te zijn van een goede voedingsbasis. Wij raden aan de palm warm te houden en veel licht te laten ontvangen, daar houdt hij van en kan niet over een donkere koude plek. Verwen uw palm met Palm Focus en zorg ervoor dat die alle juiste voedingsstoffen ontvangt. Daardoor wordt hij extra sterk en blijf z'n mooie kleuren behouden.

Moet ik de Hawaiiaanse palmboom snoeien?

Nee, deze palmboom hoeft niet gesnoeid te worden. Hij laat zelf z'n onderste bladeren afsterven wanneer het de tijd ervoor is. Wanneer ze ingedroogd zijn kunt u ze makkelijk verwijderen.

De Hawaiiaanse palm, ook wel Brighamia Insignis genoemd, is een zeer exclusieve kamerpalm die oorspronkelijk uit (zijn naam verraadt het al) Hawaii komt.

Deze geweldige kamerpalmboom krijgt zeer mooie gele bloemen vanuit zijn kop, en laat uiteindelijk zijn onderste bladeren vallen.

Hij is zeer zeldzaam omdat hij in zijn oorspronkelijke groeiplaats nog schaars voorkomt.
Message

Afhalen in Opeinde / Route