Sluit zoeken

De Cordyline australis 'Red Star' - Rode Koolpalm

De Cordyline Australian Red Star is een mooie sierlijke palm die wij ook wel koolpalm noemen, omdat alle bladeren vanuit 1 centraal punt komen, en als een soort van kool naar buiten toe hangen.

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Cordyline winterhard?

De cordyline kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van 15 graden onder nul. Daaronder dient hij beschermd te worden.

Hoe een Cordyline te beschermen tegen vorst / Overwinteren

Wanneer de kou onder -15 graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een Cordyline. Dit doet u door vliesdoek (een goed ademende dunne doek) om de bladerkruin heen te wikkelen, zodat de wind geblokkeerd wordt. Als de Cordyline in de volle grond staat, dan is daar geen bescherming voor de kluit voor nodig. Maar als hij in een ongeisoleerde pot staat, dan moet de kluit ook beschermd worden. Dit doet u door bubbeltjesplastic (of ander isolerend materiaal) rond te pot te wikkelen. Zodat de wind geen invloed meer heeft door de rand van de pot.

Wanneer de Cordyline water geven?

Wanneer de Cordyline buiten staat heeft hij tijdens de winters weinig water nodig, bijna geen. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de Cordyline nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Cordyline?

Een Cordyline houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Cordyline.

Hoe een Cordyline te snoeien / knippen?

Voor een Cordyline is het een mogelijk dat bladeren dor worden en afsterven. Deze kunt u simpelweg dichtbij de kern afknippen, of afknippen vanaf het punt dat het blad dor wordt. De Cordyline ondervindt hier geen last aan.

Wanneer de Cordyline naar binnen zetten?

De Cordyline kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen. Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Maar, bij -15 vrieskou (dus echt bij uitzondering in Nederland) krijgt hij het zwaar. Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden.

Zijn Cordylines giftig voor katten / honden ?

De Cordyline bevat gifstoffen die niet door honden of katten ingenomen kunnen worden.

Waar een Cordyline kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

Omdat deze buiten staan, zitten er door de kou soms gaten in het blad.
Dit is niet erg. De nieuwe bladeren zullen juist veel mooier terug komen, en de plant is beter bestand tegen de vorst.

Deze palm brengt contrast toe in een tropische tuin. Waar de gemiddelde plant groen/bruin afgeeft in de omgeving, brengt de Cordyline een mooie donkerrode kleur aan. Als u van afwisseling en variatie houdt, dan is deze palm uitstekend geschikt om dat aan te brengen in de omgeving.

Het is niet de meest winterharde palm, maar nog wel aardig resistent met -10 graden winterhardheid. Wilt u een unieke palm, of een afwisselende aanvulling op uw tuin, dan raden wij de Cordyline zéker aan!

Ook krijgt een volwassen Cordyline in de zomer hele mooie witte bloemen, dat maakt hem extra bijzonder.

Niet alleen is deze plant heel mooi buiten in de tuin, maar hij kan ook uitstekend binnen.

En als laatste, de prijs! Wij kunnen deze unieke palmsoort leveren tegen de laagste prijs, zonder in te leveren op kwaliteit.
Message

Afhalen in Opeinde / Route