Openingstijden
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00–17:00
10:00–17:00
Gesloten
10:00–17:00
10:00–17:00
12:00–17:00
Gesloten
0
Winkelwagen
Sluit zoeken
cocos nucifera ikea
Cocos Nucifera - Kokospalm 415-425cm
Naar Homepagina
Afdrukken
cocos nucifera ikea

Cocos Nucifera - Kokospalm 415-425cm kopen

2600,99
Bijpassende potten
 • De allerlaatste uit voorraad
 • Klantbeoordeling 9.6/10
 • Plant kwaliteit garantie
 • Veilig winkelen met Webshop Keurmerk
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Vereist speciaal transport
 • Geleverd binnen 4 tot 14 dagen
Volwassen
 • COVID-19 Informatie over verzending
 • COVID-19 Informatie over verzending
  De maatregelen tegen het Coronavirus hebben invloed op onze levens. Maar toch proberen wij alle orders zo snel mogelijk te verwerken en gaan alle leveringen nog gewoon door. We werken er met man en macht aan.

  Door de Corona omstandigheden kunnen wij en de postmaatschappij PostNL vertraging oplopen. Elke vraag over een update over de levering gaat ten koste van de inpaktijd. We vragen dan ook om uw geduld en begrip in deze uitzonderlijke tijd. Bedankt!
Hoogte:425
Breedte:175
Potmaat:70


Dit is de echte kokospalm, die geacclimatiseerd is aan ons Nederlandse kamerklimaat. Dat wil zeggen dat hij gewoon in een ruimte zoals een kantoor geplaatst kan worden!

De Kokospalm is echt een prachtige palmboom en krijgt ook echt kokosnoten. Maar hij vergt de nodige kennis en is erg prijzig omdat hij geïmporteerd moet worden en in een subtropische kas gewend gemaakt moet worden aan het Nederlandse aantal lichturen.

Er zijn een paar eisen waaraan voldaan moet worden als u deze palm wilt houden, zoals: dat de temperatuur niet lager mag komen dan 15 graden (kamer temperatuur) . Hij moet genoeg licht krijgen op een zonnige plek.

Herkomst: over de exacte herkomst bestaat nog veel onduidelijkheid. Er zijn zowel fossiele vondsten gedaan in India als in Zuid-Amerika. Hij komt voor in alle tropische gebieden van de Grote Oceaan, waar hij zowel door mensen als op een natuurlijke manier werd verspreid; de kokosnoten kunnen drijvend immers grote afstanden afleggen.

Bladvorm: vedervormig en tot 6 meter lang. Het oude blad valt vanzelf af. De Kokosnoot is het zaad van de Kokospalm.

Standplaats: zon, veel water in combinatie met warmte en een hoge luchtvochtigheid (60%) zijn wel vereist voor een goede groei.
Verder lezen
Specificaties
Minimale temperatuur:
10°C
Standplaats:
Lichte schaduw / zon
Bewatering:
Regelmatig water geven
Komt uit:
Zuid-Amerika
Grondsoort:
Mediterraanse voedingsgrond
Vollegrond:
nee
Kuipplant:
Ja
Volwassen hoogte:
30 meter
Groeisnelheid:
Snel
Min. hoogte (incl. pot):
Max. hoogte (incl. pot):
Kluit/pot diameter:
Kluit/pot hoogte:
Geschat gewicht:
415 cm
425 cm
70 cm
70 cm
35,0 kg
Let op: Wij raden altijd aan om een gekochte plant direct te verpotten naar een grotere pot, omdat de potten die verkocht worden vaak compleet doorgeworteld zijn. Ook is dat beter voor het vasthouden van vocht in de grond.

Meestal is de plant die u ontvangt nabij de minimummaat. De hoogte van de plant is altijd incl. de pothoogte. De plantgrootte is afhankelijk van de varierende leverantie aan ons en hoe lang de plant in onze voorraad heeft gestaan. Lees meer bij het groene vraagtekentje hierboven.

Laat meer informatie zien over deze plant

Veelgestelde Vragen / FAQ

Is de Cocos nucifera giftig voor katten of honden?

Nee, deze palmboom kan prima gegroeid worden op een plek waar dieren komen.

Hoe snel groeit de Cocos nucifera?

De groeisnelheid verschilt per levensfase van de palmboom, maar op z'n snelst groeit hij wel anderhalve meter per jaar!! Dit vereist wel een tropisch klimaat met veel zonlicht en goede voeding.

Hoe moet ik de Cocos nucifera snoeien

De kokospalm krijgt net als de meeste palmbomen steeds weer nieuwe bladertakken. Die komen uit de kern. De oudste takken aan de buitenkant onderaan gaan dan verdorren, en sterven af. Deze kunt u eraf knippen met een snoeischaar wanneer ze te lelijk zijn geworden. Dit is ook de manier waarop de kokospalm zijn stam vormt.

Waar komt de Cocos nucifera vandaan?

De Cocos nucifera komt uit de kustregio's van het tropische Azie en de Grote Oceaan

Hoe groei ik een Kokospalm binnenshuis?

Wij raden aan om nooit een Kokospalm in Nederland in de tuin te plaatsen, hooguit in een pot die u kunt verzetten. De palm verdraagt namelijk onder de 10 graden Celsius niet. Binnenshuis heeft deze palm veel licht nodig, zorg dus voor de beste lichtlokatie voor zonlicht. Hij gedijt het beste in een verwarmde kas. Ook wil deze palm goede Mediterrane grond hebben en bijvoeding. Het is namelijk een snelle groeier.

VOOR 12:00 BESTELD, MORGEN BEZORGD
VANAF € 100 GRATIS BEZORGD*
VASTE LAGE PRIJZEN

Deze potten hebben wij speciaal voor deze plant geselecteerd

Sluiten
Deze potten passen precies
Deze potten passen ruim
Deze potten zijn superruim voor de toekomstige groei

Onze plantmaten worden bepaald door de kleinste plant te meten tot de grootste, in een veld met honderden planten. Omdat een plant een natuurlijk product is, kan het voorkomen dat de plant iets kleiner uitvalt dan de aangegeven minimale maat.

Deze afwijking is maximaal 10cm. Wij hanteren in onze richtlijnen ook deze speling van max. 10cm op de minimale maat aanduiding.

Let ook op: indien u een boom bestelt die in de winter geen blad heeft, is hij waarschijnlijk (wanneer besteld in de wintermaanden, of begin voorjaar) kleiner dan de minimale hoogte. Dit is in alle gevallen eigenlijk geen enkel probleem. Zodra de plant begint met het groeien van uitlopers, zal hij de aangegeven hoogte zeer snel bereiken. Uw aankoop heeft dus de juiste maat binnen korte tijd.

Speciaal transport is nodig voor grotere/zwaardere planten of objecten. Dit transport kost € 29,95 (gratis voor bestellingen vanaf € 300). Het voordeel van dit transport is echter wel dat er veel meer producten geselecteerd kunnen worden zonder dat er nog meer extra transportkosten gerekend moeten worden. De levertijd van dit transport is meestal binnen 1 werkdag maar het kan 1 of meer dagen langer duren. Als u niet thuis bent wanneer de chauffeur komt, wordt de bestelling voor de deur geplaatst.

Een vraag stellen over 'De Cocos nucifera - Kokospalm'

Verstuur
Message
Het artikel is toegevoegd aan uw verlanglijstje
Cactus woestijnplant - Cactussen 3-6cm - Mini cactus
Log in of maak een nieuw account aan bij teeningapalmen.nl om uw verlanglijstje langer dan een bezoek te kunnen bewaren
of Bekijk uw verlanglijstje