Sluit zoeken

De Cocos nucifera - Kokospalm

De enige echte Kokospalm! Deze populaire palmboom komt het mooist tot zijn recht in een tropische kas. Deze palm maakt een geweldige toepassing voor een subtropisch zwemparadijs!
Deze palmen zijn geacclimatiseerd en kunnen daardoor ook gewoon binnenshuis staan, zonder extra verwarming.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Is de Cocos nucifera giftig voor katten of honden?

Nee, deze palmboom kan prima gegroeid worden op een plek waar dieren komen.

Hoe snel groeit de Cocos nucifera?

De groeisnelheid verschilt per levensfase van de palmboom, maar op z'n snelst groeit hij wel anderhalve meter per jaar!! Dit vereist wel een tropisch klimaat met veel zonlicht en goede voeding.

Hoe moet ik de Cocos nucifera snoeien

De kokospalm krijgt net als de meeste palmbomen steeds weer nieuwe bladertakken. Die komen uit de kern. De oudste takken aan de buitenkant onderaan gaan dan verdorren, en sterven af. Deze kunt u eraf knippen met een snoeischaar wanneer ze te lelijk zijn geworden. Dit is ook de manier waarop de kokospalm zijn stam vormt.

Waar komt de Cocos nucifera vandaan?

De Cocos nucifera komt uit de kustregio's van het tropische Azie en de Grote Oceaan

Hoe groei ik een Kokospalm binnenshuis?

Wij raden aan om nooit een Kokospalm in Nederland in de tuin te plaatsen, hooguit in een pot die u kunt verzetten. De palm verdraagt namelijk onder de 10 graden Celsius niet. Binnenshuis heeft deze palm veel licht nodig, zorg dus voor de beste lichtlokatie voor zonlicht. Hij gedijt het beste in een verwarmde kas. Ook wil deze palm goede Mediterrane grond hebben en bijvoeding. Het is namelijk een snelle groeier.

Dit is de echte kokospalm, die geacclimatiseerd is aan ons Nederlandse kamerklimaat. Dat wil zeggen dat hij gewoon in een ruimte zoals een kantoor geplaatst kan worden!

De Kokospalm is echt een prachtige palmboom en krijgt ook echt kokosnoten. Maar hij vergt de nodige kennis en is erg prijzig omdat hij geïmporteerd moet worden en in een subtropische kas gewend gemaakt moet worden aan het Nederlandse aantal lichturen.

Er zijn een paar eisen waaraan voldaan moet worden als u deze palm wilt houden, zoals: dat de temperatuur niet lager mag komen dan 15 graden (kamer temperatuur) . Hij moet genoeg licht krijgen op een zonnige plek.

Herkomst: over de exacte herkomst bestaat nog veel onduidelijkheid. Er zijn zowel fossiele vondsten gedaan in India als in Zuid-Amerika. Hij komt voor in alle tropische gebieden van de Grote Oceaan, waar hij zowel door mensen als op een natuurlijke manier werd verspreid; de kokosnoten kunnen drijvend immers grote afstanden afleggen.

Bladvorm: vedervormig en tot 6 meter lang. Het oude blad valt vanzelf af. De Kokosnoot is het zaad van de Kokospalm.

Standplaats: zon, veel water in combinatie met warmte en een hoge luchtvochtigheid (60%) zijn wel vereist voor een goede groei.
Message