Sluit zoeken
GROTE NAJAARS LEEGVERKOOP! OP=OP! ALLES 15% KORTING - CODE 15NAJAAR22

De Musella lasiocarpa - Chinese Lotusbanaan

Vaak gestelde vragen, FAQ

Is de Musella lasiocarpa winterhard?

De Musella lasiocarpa houdt van warmte, maar kan wel kou verdragen tot -7 graden Celsius. Bij -5 graden vrieskou raden wij aan deze plant te beschermen tegen wind met vliesdoek. Gaat het nog verder vriezen, haal dan de plant naar binnen.

Hoe een Musella lasiocarpa te verzorgen?

Een Musella houdt van een warme plek met veel zonlicht, een goede voedingsbodem en ook van bijvoeding. Een goede voedingsbodem kan verzorgd worden d.m.v. Florentus Mediterrane Voedingsgrond. Dit zorgt voor goede worteling en voorziening van de juiste voedingsbasis. Ook raden wij aan om bij te voeden met 'Ultra Focus', dit is hoogwaardige Mediterrane plantenvoeding die extra voorziet voor kracht en gezondheid. Hierdoor behoudt de plant z'n mooie diepe kleuren.

Wanneer de Musella lasiocarpa water geven?

De Musella lasiocarpa heeft regelmatig water nodig. Tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen. Als het wat kouder is, kan het eens in de 2-4 dagen, dat hangt van de temperatuur af en de pot en de grootte van de plant. Dit kunt u voelen aan de grond. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de Musella lasiocarpa nog genoeg water.

Wat voor grond wil de Musella lasiocarpa?

Een Musella lasiocarpa houdt van goede voedingsgrond. U kunt bijv. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Musella lasiocarpa. Hierdoor kan hij extra goed wortelen en is hij voorzien van de juiste voedingsbasis.

Wanneer de Musella lasiocarpa naar binnen zetten?

Wij raden aan de Musella naar binnen te brengen wanneer het kouder wordt dan -7 graden Celsius. Vlak boven die temperatuur raden wij vorstbescherming aan, zoals vliesdoek om het blad heen en de stam.

Waarom krijgt een Musella lasiocarpa dorre bladeren?

Het kan zijn dat de Musella lasiocarpa te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. De bladeren kunnen verwijderd worden met de hand of een schaar.

Is de Musella lasiocarpa giftig voor katten / honden ?

De Musella lasiocarpa is niet giftig, dus kan prima geplaatst worden op een plek waar veel dieren komen.

Waar een Musella lasiocarpa kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

De Musella lasiocarpa (Chinese lotusbanaan) is een prachtige winterharde bananenplant die redelijk klein blijft. Maar dat valt in het niet als hij zijn prachtige gele bloem laat zien, die wel 20cm doorsnee kan bereiken! Deze bloem tovert uw jungletuin om tot een echt stukje paradijselijk tropen. Zodra de lotusbloem uitkomt, verspreidt hij een heerlijke geur waar vlinders dol op zijn. Hij zorgt dus niet alleen voor de tropische look, maar ook dat uw tuin in de zomermaanden vol is met vlinders.

De Lotusbananenplant komt oorspronkelijk uit de bergen van Yunnan Tibet in China. Daar groeit hij op een hoogte van maar liefst 2500 meter. Hij wordt niet voor niets de heilige lotusbloem genoemd in zijn oorspronkelijke plaats. Er zijn namelijk niet veel tropische planten die op deze hoogte kunnen overleven, en daardoor is de Lotusbloem winterhard tot maximaal -8ºC. Daardoor kan de Musella lasiocarpa ook in de tuin geplaatst worden !

Hij houdt alleen niet van natte of strenge winters, dus raden wij u aan om hem in een pot binnen te laten overwinteren.

Wilt u hem echter toch buiten laten overwinteren, dan is de nodige bescherming wel nodig, zoals boomschors, of bladeren om de grond van de Musella lasiocarpa. De stam dient ook goed beschermt te worden. Het kan ook gebeuren bij een strenge winter dat de stam compleet kapot vriest. Dan dient de plant compleet opnieuw te groeien en krijgt hij dat jaar ook geen bloem.
Message