Sluit zoeken
Het is weer de tijd om sfeer te brengen in huis met deze donkere dagen! Ontvang 10% korting met code DONKER10

Bougainvillea kopen

Helaas zijn op dit moment alle Bougainvillea's uitverkocht! Kom volgende zomer weer een kijkje nemen!

Veelgestelde vragen

Blijft de Bougainvillea altijd groen (groenblijvend)? Verliest de Bougainvillea z'n bladeren?

De Bougainvillea vereist wel dat de temperatuur niet lager komt dan -4 graden Celsius, en houdt van warmere temperaturen. Maar dan blijft hij altijd groen. Daarentegen bloeit hij niet het hele jaar door.

Is de Bougainvillea giftig / Huisdiervriendelijk?

Nee, de Bougainvillea is niet giftig en kan veilig geplaatst worden op plekken waar veel dieren kunnen komen.

Kan de Bougainvillea tegen droogte?

De Bougainvillea houdt zeker wel van water en dat de kluit vochtig is, maar als deze plant eenmaal goed geworteld is kan hij ook wel tegen een tijdelijke droogte. Daar is hij redelijk goed bestand tegen. Maar wij raden toch altijd aan om de plant goed bevochtigd te houden. Dan blijft hij het mooist.

Zijn de bloemen van de Bougainvillea eetbaar?

Nee, ze zijn niet eetbaar. Maar ze zijn ook niet erg giftig.

Is de Bougainvillea makkelijk/moeilijk te groeien?

Ja, het is vrij makkelijk om deze leuke plant te groeien. Maar, hij houdt wel van een goede (lichtelijk zure) bodem, en extra voeding (vooral in het begin).

Houdt de Bougainvillea van een zure of neutrale bodem?

De Bougainvillea houdt van een lichtelijk zure bodem. Daar gedijt ze het beste in.

Zijn de wortels van de Bougainvillea indringend?

De wortels van de Bougainvillea zijn heel gevoelig, en dus niet erg indringend. Ze passen zich meer aan dan dat ze zich indringen. Maar, ze groeien wel heel snel, wat inhoudt dat ze veel ruimte kunnen gaan innemen als andere planten niet eerst die ruimte innemen. Het moet dus gepland worden wanneer deze plant geplaatst wordt.

Zijn de doorns van de Bougainvillea giftig?

Ja, een prik van een doorn van de Bougainvillea kan mogelijk leiden tot huidirritatie genaamd Dermatitis. Plaats deze plant dus niet op een plek waar veel langsgelopen wordt, maar op een klein afstandje.

Kan de Bougainvillea over de winter? Is hij winterhard?

De Bougainvillea is winterhard tot -4 graden Celsius, maar hij houdt van warmere temperaturen. Wij raden aan de plant in een pot te houden, omdat hij dan bij extreme temperaturen die soms voorkomen binnengehaald kan worden.

Kan de Bougainvillea goed in een pot groeien?

Ja, het is geen probleem om deze plant in een pot te groeien. Het heeft natuurlijk wel effect op de groeisnelheid en hoe groot hij wordt.

Kan de Bougainvillea binnen groeien?

Ja, de Bougainvillea houdt wel van veel licht, dus geef de plant een goede lichtplek, en geef hem ook goede zorg.

Kan de Bougainvillea gebruikt worden als gesneden bloem?

Ja, maar de Bougainvillea is daar wel gevoelig in. De bloemen zullen enkele dagen mooi blijven wanneer ze op gesneden takken zitten, geplaatst in een vaas met water.

Kan de Bougainvillea goed in een schaduwplek groeien?

Als de Bougainvillea niet genoeg zonlicht krijgt zal de kans op bloeien verminderd zijn. Ook zal hij veel minder groeien. En in het ergste geval zal hij sterven. Wij raden altijd aan deze plant goed in het zonlicht te plaatsen.

Kan een Bougainvillea goed verplant worden?

Het kan wel, maar de Bougainvillea is een hele gevoelige plant. Daarom dient u in de zomer te wachten op de herfst, en maximaal tot het voorjaar voordat de bladeren uitgroeien. Op die momenten kan de plant de traumatische gebeurtenis verwerken. In de zomer zou de schok te groot zijn voor de plant, om te kunnen herstellen. Zorg dat u zoveel mogelijk van het wortelgestel eraan houdt, door wijd om de kluit heen te steken.

Kan een Bougainvillea gestekt worden?

Ja, de Bougainvillea kan goed gestekt worden. Het is echter wel een gevoelige plant, dus het komt heel precies. Teeninga Palmen zal later een minicursus Bougainvillea stekken bieden aan de bezoekers.

Kan de Bougainvillea goed over de volle zon?

Ja, de Bougainvillea houdt er zelfs van. Dit is een echte zonliefhebbende plant, en zal het beste gedijen op een plek waar de zon veel schijnt. Wel moeten de wortels van de plant goed vochtig gehouden worden.

Hoe vermeerdert de Bougainvillea zich?

De Bougainvillea komt in mannetjesvorm en vrouwtjesvorm. Wanneer de mannetjes de vrouwtjes bestuiven gaan die zaad dragen. Via het zaad verspreidt de Bougainvillea zich.

Hoe zorg je dat de Bougainvillea bloeit?

De Bougainvillea zal bloeien wanneer hij goed verzorgd is en genoeg zonlicht krijgt. Zorg er dus voor dat de bodem voldoet. Dat betekent dat de bodem lichtzurig moet zijn, en de juiste voedingsbasis bevat. Hiervoor raden wij Florentus Mediterrane Voedingsgrond aan. Ook helpt extra bijvoeding d.m.v. Ultra Focus mediterrane plantenvoeding. Daarvan worden planten ook sterker, gezonder en mooier. Verder is een zonrijke staplek belangrijk.

Hoeveel water heeft de Bougainvillea nodig?

Ondanks dat een gevestigde Bougainvillea wel aardig tegen droogte kan, raden wij aan op warme dagen de kluit goed vochtig te houden. Op de heetste dagen mag de kluit kletsnat gemaakt worden.

Hoe verzorg ik mijn Bougainvillea goed?

Een goede voedingsbodem, extra bijvoeding, voldoende (niet teveel) vocht en een zonrijke staplek zorgen voor een goed verzorgde Bougainvillea. Voor de voedingsbodem raden wij Florentus Mediterrane Voedingsgrond aan. Voor bijvoeding raden wij Ultra Focus plantenvoeding aan.

Moet ik mijn Bougainvillea snoeien?

Snoeien kan het beste g edaan worden de bloeiperiode, aan het einde van het groeiseizoen. Snoei de lange zijscheuten ongeveer de helft terug. Of, snoei alle zijscheuten terug tot aan 3 a 4 bladknoppen. Het is ook mogelijk te snoeien in het voorjaar, vlak voor het groeiseizoen.

Wat voor soort grond heeft de Bougainvillea nodig?

De Bougainvillea houdt van een lichtzure bodem, en van goede bijvoeding. Voor de grond raden wij Florentus Mediterrane Voedingsgrond aan, die voorziet in alle basisbehoeften van de plant.

Heeft de Bougainvillea extra voeding nodig?

In principe heeft deze plant niet bijvoeding nodig, en gedijt hij best goed zonder. Maar, met bijvoeding (Ultra Focus) wordt de plant sterker, heeft een grotere gezondheidskans en daardoor zal die diepere mooiere kleuren behouden.

Wat betekent de naam Bougainvillea?

De betekenis van Bougainvillea verschilt per plek op de wereld, maar voor de meeste plekken is het een teken van het verwelkomen van bezoekers en mooiheid.

Waarom verliest mijn Bougainvillea haar blaadjes?

De grootste reden voor bladverlies bij de Bougainvillea is het geven van teveel water. Te weinig water is ook niet goed, maar deze plant houdt niet van te natte voeten. Alleen op de heetste dagen mag deze plant veel water krijgen, maar tijdens de wat koudere dagen moet er goed opgelet worden dat de plant niet te nat wordt.

Hebben de bloemen van de Bougainvillea geur?

Ja, de bloemen van de Bougainvillea verspreiden een lekkere zoete geur, lijkende op die van de Kamperfoelie.

Wanneer moet ik de Bougainvillea verpotten?

Als u deze plant wilt verpotten raden wij dit te doen aan het begin van het herfst. Dan heeft de plant nog even tijd om te herstellen en te wortelen, voordat de winter begint, die te zwaar is voor herstel. Dan is de plant in het voorjaar helemaal gereed om te groeien en te bloeien.

Waar komt de Bougainvillea vandaan?

Oorspronkelijk komt deze bijzondere bloeier uit Zuid-Amerika. Maar nu wordt deze overal ter wereld gevonden, vanwege zijn sterkte en mooiheid.

Waar moet ik een Bougainvillea kopen?

Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord. Teeninga Palmen is specialist op het gebied van winterharde Mediterrane planten en bomen, en biedt deze aan voor de laagste prijs en de hoogste kwaliteit, dus de keus is makkelijk gemaakt!

Prachtige Bougainvillea bloem. De Bougainvillea komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

De Bougainvillea bloeit van mei tot oktober, en krijgt een geweldig mooie bloemdekking. Als de plant binnengehouden wordt kan de bloeitijd nog veel langer zijn, het hele jaar door.

Hij is niet erg winterhard. De maximale temperatuur is -4C, daaronder moet de Bougainvillea naar binnen gezet worden op een lichte plek. Deze plant heeft dan maar weinig water nodig.
Message

Afhalen in Opeinde / Route